Майчинството счетоводно-52

• 35 520
  • 777
  •   1
Отговори
# 450
  • София-Младост
Да ви питам за кои деца е наредбата за получаването на детски добавки, за децата СЛЕД 4 г. възраст, които не  посещават подготвителните групи в детските градини или в училищата ли?

Това предполагам не се отнася за децата до 3 г. възраст, дори да не посещават ясла?
Няма Наредба, има Закон...а останалото за момента е надприказване в парламента. Няма за момента промяна в изискването детето да посещава градина. Ако се приеме ограничението няма да им разлика къде се посещава предучилищна група-в ДГ или в у-ще.

# 451
Искам да попитам...в момента се водя на трудов договор,бях ви писала че работодателя не подава декларации в НАП.Ако напусна в този момент-след изтичане на 3тге болничния и се самоосигурявам ще мога ли да получавам майчинство?

# 452
  • В полите на Пирин планина
Искам да попитам...в момента се водя на трудов договор,бях ви писала че работодателя не подава декларации в НАП.Ако напусна в този момент-след изтичане на 3тге болничния и се самоосигурявам ще мога ли да получавам майчинство?

Трябва някакво основание, за да се самоосигуряваш. По-добре помисли за някой твой познат, при който можеш да помолиш да те заведат на трудов договор за поне един ден и да след това да ползваш отпуск след изтичане на 135-те дни с болничен.

# 453
Здравейте пак. Искам да попитам и за детските, аз съм самотна майка и май ще ни се полагат и на нас детски, независимо от дохода /разведена съм/, къде трябва да отида и кога, за да започна да ги получавам от 1-ви януари?

Карима, благодаря за отговора и за търпението да ме изчетеш!

# 454
  • София-Младост
Здравейте пак. Искам да попитам и за детските, аз съм самотна майка и май ще ни се полагат и на нас детски, независимо от дохода /разведена съм/, къде трябва да отида и кога, за да започна да ги получавам от 1-ви януари?

Карима, благодаря за отговора и за търпението да ме изчетеш!
Ако няма друго, което не си написала, това че си разведена не  епричина да получаваш детски без оглед на дохода. В Агенция Соц. подпомагане се подават документите.

# 455
благодаря за отговора, наистина ще вземам 90% от средната нетна заплата. проблемът ми е че осигуровките които плащам последните 2 години са на сума около 1000лв, а заплатата ми е около 500 примерно. т.е. аз ще вземам 90% от тия 500 лв, обаче е нелепо това, че съм си плащала редовно осигуровки на държавата  за 1000..

# 456
  • София-Младост
благодаря за отговора, наистина ще вземам 90% от средната нетна заплата. проблемът ми е че осигуровките които плащам последните 2 години са на сума около 1000лв, а заплатата ми е около 500 примерно. т.е. аз ще вземам 90% от тия 500 лв, обаче е нелепо това, че съм си плащала редовно осигуровки на държавата  за 1000..
Не точно, ще ти сметнат 90% от осиг. доход за периода и нетното, ще сравнят двете цифри и ще ти плащат по-ниската. Т.е. това, че си плащала високи осигуровки не ти осигурява високо обозщетение. В общи линии то се добрижава до това, което си получавала като заплата.

# 457
Здравейте!Имам следното питане: На 28.12. предстои детето ми да тръгне на ясла преди да е навършило 2 год.Тъй като след това са празници кога трябва да подам документи за това, че е тръгнало на ясла, а аз на работа и коя дата да посоча в тях? Благодаря предварително

# 458
  • София-Младост
Здравейте!Имам следното питане: На 28.12. предстои детето ми да тръгне на ясла преди да е навършило 2 год.Тъй като след това са празници кога трябва да подам документи за това, че е тръгнало на ясла, а аз на работа и коя дата да посоча в тях? Благодаря предварително
Първият работен ден е 2-ри януари. Ако наисти ще пуснеш детето за един ден на 28-ми в същият ден ти трябва да си на работа. В тридневен срок, значи най-късно 2-3 януари подаваш и прил.12.

# 459
Исках да си проверя статуса на един болничен лист. Обаче имам проблем- въвеждам си ЕГН и кода, обаче не ми зарежда страницата с информацията. Само при мен ли има проблем /пробвах с два браузъра/?
 /взимам си линка за проверка от първият пост на темата/

# 460
  • София-Младост
Исках да си проверя статуса на един болничен лист. Обаче имам проблем- въвеждам си ЕГН и кода, обаче не ми зарежда страницата с информацията. Само при мен ли има проблем /пробвах с два браузъра/?
Влязох през Модзила, просто "приеми риска" и продължи.

# 461
Студентка съм, като родя края на декември с акта за раждане и уверение от университета, че съм редовно обучение в коя инстанция трябва да подам тези документи?  newsm78 и зависи ли тази помощ от това дали получавам майчинство или др. Предварително благодаря   bouquet

# 462
  • Пловдив
Студентка съм, като родя края на декември с акта за раждане и уверение от университета, че съм редовно обучение в коя инстанция трябва да подам тези документи?  социалните newsm78 и зависи ли тази помощ от това дали получавам майчинство или др. НЕ  Предварително благодаря   bouquet

# 463
Мами  днес нищо не разбрах от нашата счетоводителка. Ако си взимам болнични 6,7,8 и 9 месец ще ми се промени ли базата за майчинските и с колко. Водя се самоосигуряващо се лице през последните две години и се осигурявам на 400 и нещо, като някъде посредата имам 5 месеца на 1000лв.  newsm78

# 464
Влязох през Модзила, просто "приеми риска" и продължи.
Аз го минавам етапа със риска, стигам до въвеждането, пиша си ЕГН и кода, обаче... просто не зарежда. Пробвах и през телефона- отново не става  Thinking newsm78

Редактирам се- след поредният опит- успях Simple Smile Проверих си.

Общи условия

Активация на акаунт