Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 20

• 66 306
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • около Варна
Наде какво става с вас?

Еозонфилите са показател за алергия аз доколкото разбрах, на Георги веднъж му пускаха бяха 0.

# 646
Наде какво става с вас?

Еозонфилите са показател за алергия аз доколкото разбрах, на Георги веднъж му пускаха бяха 0.

Ние сме по добре разбрах че утайката и црп са в норма явно е само пристъп. Еозонфилите как се изследват с ПКК ли или нещо по специално

# 647
  • Страната на чудесата
...Ние сме по добре разбрах че утайката и црп са в норма явно е само пристъп. Еозонфилите как се изследват с ПКК ли или нещо по специално
С ПКК с диференциално броене.

# 648
...Ние сме по добре разбрах че утайката и црп са в норма явно е само пристъп. Еозонфилите как се изследват с ПКК ли или нещо по специално
С ПКК с диференциално броене.

Това винаги ни е било завишено но личната все ми казваше че това не е от значение да не го гледам. Боже  ,боже!

# 649
Искам да споделя моя горчив опит с пневмониите. Миналата година лежахме 2 пъти през 1 месец за пневмония. И да ви кажа накрая се оказа че докторите си правят далавери да източват здравната каса. Защото за пневмония повече се плаща. ПРавят ни снимка и казват : Това е мн тежък пристъп дума не може да става за пневмония. А аз супер уплашена защото само преди месец детето ми е било с пневмония. Минават 2 дни /събота и неделя/ Прев това време детето няма температура, чуства се добре. Урбазона си действа и всичко е ок. И в понеделник на сутришната визитация идват и ми заявяват че детето е с двустранна пневмония. И аз полудях щях да ги взривя. НА епикризата пише десностояща. Поисках си снимката и те я скриха от мен исках копие не оригинала който оства в техните регистри. И започнах да търса още докато съм в болницата някакви връзки за да разбера какво се случва. И това което установих е че си прават далавери. НАправо не можех да повярвам как е възможно това с деца да го правят. Аз разбирам да си източват касата, ама да доидат и да кажат примерно че за да лекуват детето адекватно тр да напишат еди си каква диагноза и да ми кажат реално какво е състоянието. А те така злопотребяват не е истина. Направо заслужават с ТВ да се отиде.
Малко дълго стана съжалявам. Бързо оздравяване на всички Simple Smile

# 650
По повод източването на ЗК да отбележа , че не само ти взимат акъла , ами и тъпчат съвсем ненужно детето с антибиотици . Ние последните бронхиолити така ги карахме , а всъщност са били пристъпи, които не са не нуждаели от венозни антибиотици и болнично лечение.

# 651
то не се знае какво им слагат на децата, защото те може да си слагат и банки с  нищо само физиологи4ен разтвор. Така съм се отвратила, на никой не може човек да има вяра.

# 652
  • Варна
С риск да оспамя темата имам молба с питане към софийските мами-нужен ми е кадърен ортопед-травматолог,ако може на лични или без значение как да ми дадете инфо и координати да заведа нашия тати,че ме притеснява.Мерси предварително.
Гледам пак има болни,бързо оправяне им пожелавам,то в това грипаво време......
По въпроса за ХЛ комбинираните са гърло-за мен Ангихиила си е супер,много ми помага на мен,а сега се наложи да дам и на малката,че се скопоса с ледена вода на пистата докато се занимавах с крака на баща и ме издебна и се налока здраво и на другия ден се започна кашляне и естествено изпаднах в шок и ужас и я натъпках с Ангинхиил през 20 мин,давам си и Цинабсина,дадох за ден два и Оксилококцинума и всичко се размина, дай боже де,с това подкашляне и ужасно възпаленото гърло,но вече си е добре и няма и помен почти,т.е и при нея проработи Ангинхиила

# 653
Тук малко сте в грешка Peace. Цената на клиничната пътека за астматичен пристъп миналата година беше с 60-70 лв по-висока от тази за пневмония. Цените ги има изнесени на видно място във всички отделения .
Клиничната пътека за пневмония позволява да бъдат направени повече изследвания на детето, ако се налага.
Та не се притеснявайте, че някой си прави далавери на гърба на децата Wink.

# 654
  • В Европа!!!
Аз разбирам да си източват касата, ама да доидат и да кажат примерно че за да лекуват детето адекватно тр да напишат еди си каква диагноза и да ми кажат реално какво е състоянието. А те така злопотребяват не е истина. Направо заслужават с ТВ да се отиде.
Малко дълго стана съжалявам. Бързо оздравяване на всички Simple Smile

Та не се притеснявайте, че някой си прави далавери на гърба на децата Wink.

С основание се притесняваме по този повод защото една поставена диагноза с проведеното лечение е документирано на епикризата и ако там се пише като забояване еди какво си за да се лекува друго еди какво си а всъщност е ........То това е много страшно за по-нататъшно лечение особено за нашите деца с тяхното заболяване. #Cussing out

# 655
По повод на източването на пари от ЗК и ненужно тъпчене (често пъти с ненужни) лекарства ние ние се лекуваме в домашен стационар , дори когато се налагат венозни аб. Crossing Arms Но имаме невероятен лекар зад гърба си и досега не сме имали проблем с лечението в дом. обстановка Naughty Още повече в която и болница да попаднеш навсякъде цари едно и също - бацили. А за компетентността на голяма част от ординаторите не искам и да говоря.
Tiriri-ram, опитахме рецепта ти и определено и тя оказа своето влияние (благоприятно) и се разминахме с тежката артилерия  Hug

# 656
Ами при нас всеки път когато сме лежали в болница сме със мн. силен пристъп на урбазон, и някои път като съм молила да му сложат урбазон и да си ходиме са ми казвали че бих могла на моя отговорност  и да подпиша някакви декларации че те не носта отговорност. Ама лошото е че не мога да поема такава отговорност, когато детето ми не може да диша. И се получава омагьосан кръг. А това че болниците са развъдник на всякакви бацили си е самата истина.

# 657
здравейте, имам въпрос за бейбихалера.До сега не сме го ползвали и съм забравила точно какво ми обясни алерголожката, но по спомени ми каза да го измия хубаво и след това да го накисна в сапунена водя и да го изсуша.Има ли нещо такова или аз сам се объркала и грешно разбрала?

# 658
  • Варна
Бейбихалера е необходимо да се измие с топла вода и да се остави да изсъхне и така след всяко ползване е необходимо да се мие,за да не залепнат клапите.

Аз повтарям молбата си към мамите от София-спешно ми трябва добър ортопед,всъщност може и да от близки до София места,в Боровец сме в момента,може и ,ако имате наблюдение в/у някой тукашен също.Благодаря предварително

# 659
mucata, Д-р Венелин Алексиев  - работи и в ГБ и в частния си кабинет в Емил Марков.  Това е номера му 0889238190

tryn_cho, Урбазон бия аз "навреме" защото ми се е случвало когато педиатърката беше извън България да повикам спешна помощ и те да дойдат след около един час. В началото съм подписвала два пъти отказ за хоспитализиране, а в последствие и не стигам до спешна помощ ( ПУ ПУ ), защото реагирам на време. Но пак казвам аз разчитам на невероятна подкрепа от страна на личния ни лекар, а и в семейството ми има медици.

Общи условия

Активация на акаунт