Добре дошли в РОДЕНИ, мили ОКТОМРИйчета засмени!

• 28 373
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за кафенцето, Рали.
Момичета, как са ви оченцата. Моята беба има много хубави тъмно сиви очи. Баща ни е с кафяви, аз със сини. И сега-oт около месец лявото и око е наполовина кафяво  #Crazy. Дали се променят поетапно. Не съм забелязала да се увеличава.
А косичката ни е вече около 2,5 см и много гъста. Макар и тъмна, си ми харесва, ама е много остра,  ни една чупка няма Joy. Аз и я правя нагоре, иначе е като зализана  Mr. Green.

# 91
Наде,
Защо нищо не става?
Смучеш ли здраво? Аз например нещо не мога както трябва, защото и моят се дере от плач и може би нещо се притеснявам, та мъжът ми смуче и няма никакъв проблем.
С Чикото наистина не мога да схвана какво да правя. Засега понеже Маримера върши работа, не се и опитвам да разбера.
Да знаеш, че ако евентуално има засъхнал секрет, трябва да капнеш физиологичен разтвор и да изчакаш минутка да се разсъхне, така да се каже.
Само спокойничко, Наде. Много е малка душичката, толкова неща ще се появяват, не се стресирай излишно Hug
Нашите оченца засега са сини. Много са красиви - тъмни по края, по-светли в средата, но като цяло тъмни. Моите са сини, бащата е с пъстри, но то тук имат значение и бабите и дядовците.
Аз четох, че цветът на очите остава постоянен чак между 5 и 10 месец, та май няма скоро да разберем какви ще останат.
Бебчо пак не спа почти цялата нощ - от 2 до 7, ама здраве да е. Явно така ще сме, докато не минат коликите, а и той като се измори, после цял ден спи, но какво да направя. Да го държа буден ли?Струва ми се жестоко, та засега ще мъча себе си.
Reneta, аз, доколкото знам, влага 70 % е адски много, но явно мнения най-различни.

# 92
  • София
Деси - това с будуването вече 2 пъти ни се случва  Crossing Arms Миналата седмица се събуди дребната към 20ч., яде и не пожела да спи. Откарахме го на ръце, т.к. започна да мрънка до 3.30  ooooh! Снощи пак така, наяде се към 20.30 и следващото заспиване бе в 2.30  Crossing Arms ooooh! - д-то толкова ме болеше накрая, че се чудех накъде да се завъртя.

Това много ме успокоява  Hug Много е весело при вас с малката  Simple Smile Задължително да покажеш снимките  Peace При кого ще ги правите?

Тази нощ имахме още по-голям купон - от 21.00 до 05.00 сутринта. Не помогна абсолютно нищо, накрая заспа от изтощение  ooooh! Не си чувствам корема, ръцете, кръста и врата, да не говорим, че съм с тендовагинит и ръцете ми отмаляват след първите 10 минути  Tired

Много ми се иска и аз да купя слинг, но основната тежест ще пада върху страстванията в корема, а казаха, че ще боли още дълго време  Tired

Reneta_87, нашите засега също са тъмни сиво-сини, с тенденция да останат сини все пак. Съпругът ми е с кафяви, аз съм със сини (единствена в нашето семейство), но при мъжа ми брат му и баща му са със сини очи, затова цветът на очите на Зарко е непредсказуем. В родилното казаха, че ще останат сини, ще видим  Peace Яд ме е само, че не е взел моите очи (не е много скромно, но моите са доста красиви като форма и цвят  Embarassed), изцяло са на баща му  Tired

Зарко придоби навика с едната ръка да си хваща косата най-отзад на главата и да дърпа с всички сили по време на коликите  Mr. Green Типично мой жест като бебе  Peace

Наде, памукът трябва да е много малко - колкото да се каже, че изобщо има такъв. Хубаво е преди това да капнеш в нослето физиологичен разтвор или "Стеримар", за да втечниш секрета, чакаш няколко минутки и дърпаш силно (и то бая силно). А това, че плаче е нормално, по-нататък ще свикне и няма да плаче. Също така можеш да опиташ да дръпнеш сополките след като детето е плакало (или докато плаче) - тогава също се втечняват и излизат по-лесно  Peace

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 11:57 от -=Деси=-

# 93
запис в темата и от мен и много благодаря за създаването й! Simple Smile  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 94
Blasphemy, и на мен ми се вижда доста и затова я поддържам 55-57%. Това намерих като инфо обаче  newsm78.

# 95
Аз моето инфо го имам от майката на най-добрата ми приятелка - тя има служба по трудова медицина и знам, че това са изискванията за здравословна среда. Даже дали не беше до 55% влажността, но мисля, че из нета шества 60 като максимум.

Деси, вие верно голям купон бе. 8 часа си е бая кошмар. Иначе чудесно те разбирам за ръцете, кръста, гърба и корема.

# 96
Момичета, съчувствам ви за "купоните" , които имате. Не ви е лесно. Дано по-бързо отминават тези периоди.
Очите на Катрин са пъстро-сини (много интересен цвят), като се роди бяха по-тъмни - сиво-сини. Аз и моят мъж сме с кафяви. Неговите родители са с кафяви, майка ми е с кафяви, баща ми е със зелени, неговия баща пък беше с пъстри, а на моя мъж баба му също беше с пъстри, та с какви очи ще е Катрин предстои да видим.  Grinning На каката като се роди бяха черни, после изсветляха и сега са кафяви.
mvsh, благодаря за информацията.  Hug

# 97
Наде,
Защо нищо не става?
Смучеш ли здраво? Аз например нещо не мога както трябва, защото и моят се дере от плач и може би нещо се притеснявам, та мъжът ми смуче и няма никакъв проблем.
С Чикото наистина не мога да схвана какво да правя. Засега понеже Маримера върши работа, не се и опитвам да разбера.
Да знаеш, че ако евентуално има засъхнал секрет, трябва да капнеш физиологичен разтвор и да изчакаш минутка да се разсъхне, така да се каже.
Само спокойничко, Наде. Много е малка душичката, толкова неща ще се появяват, не се стресирай излишно Hug
Нашите оченца засега са сини. Много са красиви - тъмни по края, по-светли в средата, но като цяло тъмни. Моите са сини, бащата е с пъстри, но то тук имат значение и бабите и дядовците.
Аз четох, че цветът на очите остава постоянен чак между 5 и 10 месец, та май няма скоро да разберем какви ще останат.
Бебчо пак не спа почти цялата нощ - от 2 до 7, ама здраве да е. Явно така ще сме, докато не минат коликите, а и той като се измори, после цял ден спи, но какво да направя. Да го държа буден ли?Струва ми се жестоко, та засега ще мъча себе си.
Reneta, аз, доколкото знам, влага 70 % е адски много, но явно мнения най-различни.

Hug оправих се ,просто махнах памука Simple Smile

# 98
Рали благодаря за страхотната темичка Hug Hug Hug..........пъстра,празнична,а и Коледата е любимият ми празник,отделно от това и мъжо и каката са именници тогава та съвсем ми е невероятен празника. bowuu

да се включа и аз набързо докато спим и нямаме колики.........при нас продължават с бясна скорост.Има дни и сутрини по 2 часа и вечери по 3 часа,а имаме дни вечери по 6 часа..........направо изкрейзвам тотално. CrazyСега сме поръчали Лефак да пробваме и него,но честно казано съм отчаяна вече,едва ли да има нещо,което да помогне,но силно се надявам лефакса да стори нещо,макар и малко Praynig Praynig Praynig
Бяхме на консултация,качила е 1100 гр. и е порастнала с 2 см.Ваксината я прживяхме леко,плака малко,но на мен ми се плачеше повече,а като знам следващите месеци какви са гадни тези ваксини,простооооо ooooh! ooooh! ooooh!
За лохиите да питам мамите със секцио.Две седмици имах лохиии слаби,прилични,даже да не кажа и приятни,но точно на 31 ден с менструални болки ми дойде,смятам нормалния цикъли и 3 дни бях с кръвоизливи..............направо като река течеше.Пих вит.С ударни дози и чак на 4-тия ден се стабилизираха нещата.Моля майчетата със опит от секцио да споделят дали ще се регулира с времето или цикълът ще ми остане обилен както сега Tired Tired Tired
Имаме си стафилокок в носа и очето та лекуваме сега 3 месеца с бактробан...........но с каката имах същият проблем,та затова съм по-спокойна сега.
Следващата седмица ще ходя на църква да ни четат молитвата,но понеже се пада в сряда и повечето приятелки са на работа,ще ги събера в неделята.И аз ще ги посрещна на кафенце,нищо кой знае какво няма да правя.
Килцата се боря с още 8,които не се махнаха,чакам с нетърпение да ги сваля...........да тръгна на фитнес и да влезна във форма,че сега съм като дропла Crazy Crazy Crazy

# 99
Здравейте, момичета!
Рени, поздравления, че сте изцяло на гърда,ние си я ползваме за залъгалка само Sad Очите на Калоян са сини все още, с тъмно синьо по края, много интересни.Мъжът ми е с кафяви, аз съм с пъстри,така че сигурно ще се променят. Искам да те питам откъде си купи слинга?
 Наде, наистина памука трябва да е малко и да смучеш здраво и ако сополките са засъхнали да капнеш физ. р-р. Ние също сме с Маример и няма проблеми.
И аз съчувстван на среднощните " купони", ние сме на дневни  Grinning Нищо не мога да си свърша, а съм сама и дори до магазина не става да отида.Спи по 20-30 мин. и се събужда и вечер след къпането съм гроги.Но снощи заспа към 11,30 и се събуди в 5,30.Поне вечер успявам да дремна малко.

# 100
       Мога да се похваля, че най-накрая се преборих с пъпчиците на малката. Беше станала като крастава жабка. Пъпчиците от лицето преминаха назад към гърба и отпред на гърдичките и трябваше вече да се вземат мерки.
    След два пъти мазане с Нахткерцен балсам на д-р Тайс почти изчезнаха, очаквам до утре ( 6 мазанета) тотално да се заличат.  Препоръчвам го с две ръце за проблемна кожа при бебчета, а дори и при възрастни. Май прозвуча като реклама  newsm03

Аз се справих с мисията за повече храна за Дани, през последните 10 дни е качила 400 грама, толкова колкото за предишните 20 дни.  Много  съм горда!  Two Hearts

Между другото аз не използвам слинг, предполагам че става дума за Sea Angel ( близки имена и един и същ град).

# 101
http://www.zilana.com/buy-shal.html  ето това е сайта,Сребре, едно от момичетата го беше пуснало в предната тема. Извинявам се, че не съм запомнила коя мама беше. Та шала го поръчах в понеделник сутринта и във вторник на обяд го получих. Излезе ми 45+7 лв. За доствката. Благодаря за линка  Hug.

# 102
Здравейте и от нас.
Ние сме добре. Мина има слаби колики и то не всяка вечер. Но пък като е будна все намира за какво да плаче и да се сърди - най-вече си проси носене на ръце. През няколко дни имаме по една по-трудна нощ, когато не иска да спи и виси на гърда, което мен доста ме изнервя и изморява. Ако ядеше, щеше да е ок, ама тя буквално предъвква зърната ми и това усещане ми се набива в мозъка. Знам, че така се успокоява, но въпреки това ми е неприятно да съм постоянна залъгалка. А и не съм забелязала в резултат на това висене по гърдите да съм се сдобила с повече кърма (понеже тази теза често се застъпва). Но все пак е много по-добре отколкото баткото, който имаше и силни колики, та купонът с него беше пълен.
На Мина очичките са тъмно сини. Такива бяха и на брат й. Ние сме с мъжа ми сме с пъстри очи и си мислехме, че очичките на Боби ще се променят. Но те си останаха сини, просто изсветляха. Затова сега няма да ми е чудно ако и на бебка очите останат сини, въпреки че нашите не са. Освен това баткото се роди с тъмна коса, която опада, и му порасна руса. Ние с мъжа ми и руси не сме. Но моята баба и неговият дядо (т.е. прабаба и прадядо на децата ни) са руси и синеоки, явно от там е станала кръстоската.
За лохиите след секцио и цикълът май няма правила. Нали и аз имах някои проблеми, та правих проучване по въпроса. При някои лохиите спират бързо, при други си се влачат 40-50 дни. Понякога спират и пак тръгват. Цикълът може да се появи веднага след лохиите или след месеци. Да е по-обилен от преди или по-слаб. Всичко е индивидуално. Понякога се появява кървене, което прилича на цикъл, но не е - дължало се на образуването на някакви временни кисти, които се в един момент се пукат и това е съпроводено с кървене. Не са опасни, по-скоро са нормално явление, но могат да се сбъркат с цикъл. При мен лохиите ту спират, ту тръгват. Изхвърлям и малки парченца ендометриална тъкан, но важното е, че вече цветът им започна да става светлокафеникав, а не както преди една седмица - почти черен. Освен това вече са и много по-оскъдни като количество.  
Аз също съм фен на Нахткерецен балсама, наистина е много добър и върши работа при разни кожни раздразнения, обривчета и т.н. Мъжът ми дори го ползва при псориазис, за да си облекчава проблемните зони.

# 103
 Да се включа на бързо в някой обсъждани теми докато не съм забравила и докато спи малката.
Монте лохи спряха след 30 ден сега няма представа кога ще ми дойде цикъла предният път ми дойде чак 7 месец но въобще не беше редовен и чак миналата година с помощта на лекарства се регулира. Забравих да добавя че и двата пъти раждах със секцио.
Относно цвета на очитеза сега са тъмно сиво сини и понякога сякаш и малко зелени. Искрено се надявам да си останат светли и по скоро да е взела очите на баща си неговите са зелени. На баткото очите са сини и аз се майтапя че все едно е крадено дете, понеже аз съм с кафяви и моите родители също само родата на единият ми дядо е със светли очи. Иначе роднините на мъжът ми са свели очи. Може да се каже, че Веско е една сбъдната мечта понеже страшно много исках да има светли очи и когато се роди се сещам, че едно от първите неща които попитах какъв цвят са му очите  Simple Smile. Много се ядосвах за сина ми когато ми казваха, че щели да станат кафяви при условие че той имаше вече година и определено цвета на очите му нямаше нищо общо с кафявото. И сега пак ми казват, че щели да станат кафява и от къде знаят тези хора какъв ще бъде цвета. Това че аз съм с определен цвят не значи че и неговите ще са така.   Оф,  малко се отплеснах с темата за очите  Wink
Утре си записах час за личната да види крачета на Криста за да знам дали търся спешна консултация със специалист или да си чакам спокойно часа за другата година. Стискайте ми палци само да съм се въобразила, макар че вътрешното ми чувство ми казва, че наистина има проблем  Praynig

# 104
Запис и от мен  Hug
Честити бебчета на всички - да са ни живи и здрави и с по-малко колики и безсънни нощи   bouquet
Чета ви редовно и това, което се обсъжда ми е много полезно, но рядко ми остава време да пиша.
Някой може ли да ми каже кога за първи път може да се отиде на гинеколог след раждането?

Общи условия

Активация на акаунт