Добре дошли в РОДЕНИ, мили ОКТОМРИйчета засмени!

• 28 372
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Огромни благодарности на Рали за положения труд   bouquet Темичката е повече от прекрасна!   bouquet Hug

За оригването: на Зарко му отнема буквално две секунди, за да се оригне - докато го метна на рамо и вече е готов, така че с това нямаме проблеми  Peace

Зарко също киха и хълца  Peace И на нас ни казаха да пръскаме "Стеримар", мен обаче ме е страх, затова пръскам малко в капачката, капя с капкомер и после смуча с аспиратора - каквото има - излиза. Напоследък си изкарвам доста големи сополки  Sick

Наде, не знам какъв аспиратор използваш, но смукни по-силно, нищо няма да му стане на детето  Peace

За паузите: от известно време Зарко пропуска едно спане - известно време лежи кротък, след това плаче, после пак кротува и така до следващото хранене (т.е., около 5 часа), след което заспива. Но онзи ден ни направи луди с баба му: като се наяде в 17.00, отказа да заспи, циркът продължи до 2 часа през нощта  ooooh! Не помогна абсолютно нищо, просто беше капризен  Tired

За влажността: дори не ми е и хрумнало да меря. Простирам дрешките му върху ваничката до радиатора, предполагам, че става достатъчно влажно в стаята  Peace

Аз днес бях на контролен преглед. Да чукна на дърво, всичко е наред. Дори в момента съм в овулация  Blush, до две седмици чакам редовна менструация.

tanchoo, същата (или подобна) лампа са ми купили колегите за подарък, в петък ще ми я донесат на погачата  Wink

За молитвата и погачата: получи се така, че ще имам само три гостенки, предостатъчно са ми и те  Peace Казала съм да дойдат от 13.30 до 14.30, определено нямам намерение да ми висят цяла вечер  Simple Smile Питката ще си я меся аз, както пише timide - желателно е да се направи от майката. Другото, което знам е, че се ядат само сладките неща, които трябва да донесат самите жени. Отделно на масата се слага мед, в който се топи погачата, а преди това самата тя се полива с тънка струйка накръст  Peace

Дион, много ти благодаря за информацията за молитвата  Hug Аз сутринта звъннах на свещеника, каза да носим само китката, но мисля да вземем кутия бонбони и бутилка вино.

Поръчах си и възглавничката против колики на "Спелта", но и тя ще дойде в петък, после ще споделям  Peace

# 76
Amorevole, много благодаря за изчерпателния отговор  Hug Заради количеството кърма ми бяха притесненията, но явно просто бяхме в такъв период, искаше през максимум час, много плачеше  и съответно гърдите ми все бяха много меки и не бях сигурна дали въобще успява да изсуче нещо. Предлагах вода защото ми се струваше, че фонтанелката е леко надолу, но без никакви други симптоми на дехидратация, явно и това е според положение на тялото и т.н. други фактори. Не съм се и обаждала на педиатър защото вчера Танчето си ядеше на нормалните интервали от 2 до 4 часа, съответно пак започнах да си усещам гърдите понапълнени преди да я нахраня  Grinning, а днес в сутрешните часове дори се наложи да се цедя за да облекча напрежението и сега не се притеснявам за кърмата. Отделно си прегледах записките от тегленията, имаме кантарче вкъщи и за седмица е качила около 300 грама  Grinning

svetla81, радвам се, че звучиш спокойна. Hug Чудесно си реагирала, като си се водила по Танчето щом иска да суче, да и предлагаш по-често. Възможно е така един вид „да си е подавалa заявка” за повече мляко (и явно съвсем успешно се е справила, щом днес дори си усетила препълнени гърдите си Mr. Green); или пък да е имала някакъв дискомфорт, и сукането да и е помогнало да премине през него. Ти сама усещаш какво имаме предвид, че цеденето е според конкретната ситуация – ето, единият път е имало нужда от повече стимулиране, а след това – от леко изцеждане само до облекчаване.
Възможно е да има такива моменти при урегулирането на лактацията и обичайно майката започва дори съвсем инстинктивно да реагира какво да направи.

# 77
Ние преди час и половина се върнахме от прегледа при ортопед. Направиха ни и ехограф и доктора каза, че бебка е в страхотна форма и всичко й е наред, много съм щастлива  Heart Eyes

А на прегледа се държа толкова добре милата. Като тръгнахме през целия път спа, после на прегледа я събудиха (и обикновено тогава се започва със сърдене и плач), но тя милата само си говори и си гука, а доктора съвсем спокойно си я прегледа и после пак в колата и пак сън. На мен по едно време ми стана много мъчно, защото не беше яла вече 4 часа и половина, а тя обикновено яде максимум на три, а най-често на 2.30 Simple Smile Бях се изцедила и носех да й дам, но тя така и не се разсърди, а и кърмата стана много студена, та добре че не беше гладна Simple Smile

Прибрахме се вкъщи, хапнахме и вече от час и половина се сърдим и плачем! Но вече го имам за нормално, защото като по часовник всеки ден по това време е така. Simple Smile

# 78
Аз при цедя около 150 мл. от двете гърди, но ако се цедя прекалено често, изкарвам само по 100. По принцип това ядене си му стига на бебчо, просто в момента се опитвам да изцедя повече, че в събота ще излизам, та да има папане душата. Мисля, че е достатъчно.
И моето момченце си киха, Наде, но наистина не е задължително да му има нещо. Ако хъркори като диша, трябва да пробваш добре да почистиш секретите в нослето. Ние капем физиологичен разтвор и после смучем с аспиратора за нос Маример. Понякога излизат някакви забележителни неща Grinning

# 79
Аз при цедя около 150 мл. от двете гърди, но ако се цедя прекалено често, изкарвам само по 100. По принцип това ядене си му стига на бебчо, просто в момента се опитвам да изцедя повече, че в събота ще излизам, та да има папане душата. Мисля, че е достатъчно.
И моето момченце си киха, Наде, но наистина не е задължително да му има нещо. Ако хъркори като диша, трябва да пробваш добре да почистиш секретите в нослето. Ние капем физиологичен разтвор и после смучем с аспиратора за нос Маример. Понякога излизат някакви забележителни неща Grinning

ОЩЕ СЕГА ЩЕ ПРАТЯ ДА КУПЯТ ТАЗИ МАРИМЕР ,ЧЕ МОЕТО Е НЯКВО НА БЕРТОНИ И МАЙ НИЩО НЕ СТАВА ОТ НЕГО ... newsm78 newsm78 newsm78

# 80
Той е от аптеките, според мен е много ефективен. Ние пък имаме и един на Чико, с който нищо не става или поне нещо не се оправяме.

# 81
  • София
Той е от аптеките, според мен е много ефективен. Ние пък имаме и един на Чико, с който нищо не става или поне нещо не се оправяме.

Аз имам и "Чико", и "Маример". С "Чико" номерът е детето да плаче, за да може да стане хубаво налягане. Според моите наблюдения той е по-удобен за прочистване, защото дърпа рязко и изведнъж и успява да издърпа цялото сополче от доста дълбоко. Но е въпрос на тренинг да става всеки път и не е удобен, когато детето е спокойно. Когато Зарко не плаче, смуча с "Маример"-а, но дори да не излезе нищо, след известно време опитвам с "Чико" и задължително изкарвам сополки  Peace Примерно, "Маример" ми свърши идеална работа вчера, когато Зарко повърна и си вкара млякото в носа - изсмуках го за секунди, с "Чико" нямаше да се получи  Peace

# 82
Аз при цедя около 150 мл. от двете гърди, но ако се цедя прекалено често, изкарвам само по 100. По принцип това ядене си му стига на бебчо, просто в момента се опитвам да изцедя повече, че в събота ще излизам, та да има папане душата

[/quote

Щастлива жена и аз съм така, не се притеснявай.Щом си спинка и е спокойна значи й стига!

# 83
Здравейте, момичета!
Рали - чудесна е темата, адмирации за труда   bouquet
Миленита - благодаря ти  Hug А за погачата - и аз не съм привърженик на тези ритуали. Затова събрах дружките на по кафе и сладки, наприказвахме се хубаво и всички бяха доволни  Grinning
Деси - това с будуването вече 2 пъти ни се случва  Crossing Arms Миналата седмица се събуди дребната към 20ч., яде и не пожела да спи. Откарахме го на ръце, т.к. започна да мрънка до 3.30  ooooh! Снощи пак така, наяде се към 20.30 и следващото заспиване бе в 2.30  Crossing Arms ooooh! - д-то толкова ме болеше накрая, че се чудех накъде да се завъртя.
tanchoo - има ги във всеки магазин за детски и бебешки стоки на по-големите вериги, т.ч. няма да ти е проблем да се обзаведете с подобна лампа  Flutter
Някой питаше за количеството на кърмата по време на цикъл - възможно е малко да намалее, но не е задължително. Също така кърмата променя леко вкуса си, та ако бебчетата правят недоволни муцунки, да не се чудите защо  Wink
Кой се оплакваше от баткото, че само щуреел  Wink Елате в къщи да видите следобедните часове какво се случва - голямата Смехи взима една голяма надуваема топка и я рита с всичка сила, хвърля я, търкаля се с нея. После изсипва всички налични конструктори на пода, играе си 10-15 мин. и почва да рита и тях. След което строи кулички от елементите и ги събаря с топката.
После взима празните туби от минерална вода и ги ползва за гири, след което ги поставя някъде по трасето и също ги събаря с топката  hahaha После започва да рисува където й падне, в следствие на което част от пода и стените вече са във всевъзможни цветни елипси, чертички и прочее  Joy
А сега нещо леко в страни от дискутираните теми. В понеделник сме на фотосесия с двете принцеси и вече нямам търпение. Леко съм притеснена, т.к. каката е доста притеснителна, да не кажа раздразнителна, в непозната обстановка. Но се надявам фотографката да успее да я предразположи. Ако не - ще е едно тъжно и сърдито джудже  Laughing

# 84

купихме го този маример,пише че се слага памук ,сложих и смуках но нищо не стана само дето бебка започна да се дере от плач  newsm78

# 85
mama - Smehorana все едно аз съм го писала за моят син и при нас е същата работа. Добре, че бебето спи в повечето случай и не се събужда от силният шум. В началото мислих да го спра за малко от градина но в чудо се видях първата седмица от изписването и на втората седмица от изписването ни от болницата баткото вече си ходеше на градина. И той е същият особено с конструктора в началото строй нещо после започва да го рита и да блъска и да събаря кулите. Ох, искрено ти завиждам за фото сесията на децата аз исках страшно много но  мъжът ми отказва заради  парите естествено.  Cry После да се похвалиш с някоя друга снимка.
Ох снощи цялата къща много късно заспа и тази сутрин всички се успаха за градина, за работа и за ядене Laughing. Малката е спала от 1ч. до 8ч. сутринта, голям сън направи тя като цяло вечер доста дълги паузи прави но аз вечер задължително и дава АМ освен кърма. Иначе да се оплача, че мъжът ми е болен уж го изгоних да спи в другата стая но той маска не носи така, че едва ли ще има ефект.
Да ви почерпя едно кафенце сега с малката ще гледаме НА кафе и ще си пия кафето

# 86
Шаманката благодаря за подробния отговор. Принципно беба беше изписана на 7 ден след раждането и беше вече почти върнала теглото си Simple Smile както ми казаха:"доста е лакома " Simple Smile  Притеснениято ми беше вкъщи дали иска да яде толкова на често, защото е гладна или защото търси близост и утеха,както споменаваш ти, а и другите момичета, които отзивчиво отговориха на предните ми питания/ за което искрено  ви благодаря  bouquet/ В крайна сметка измислих как да я претегля. Качих се на кантара сама, след това с нея Simple SmileSimple Smile Е не беше кой знае колко точно измерване, но поне показа, че наддаваме, което си е успокоение. Днес бяхме на контролен преглед след изписването и се подтвърдиха моите импровизирани измервания - за 10 дни от 3580 сме станали 4200. Докторката ме посъветва да съм се постарала да храня на 2- 2,5 часа и да съм давала водичка...ама аз за момента, ще се въздържа. може да с пробвам само да дам залъгалка, че ми се струва, че много често аз съм в тази роля. Simple Smile

timide, чудесно е, че си спокойна и уверена, че момиченцето ти расте и наддава. Качване от 600 гр. за 10 дни е повече от чудесно. Дори и да има някакво разминаване в кантарите и стойностите да не са съвсем прецизни, важното е това, което и ти пишеш, бебето ти видимо расте, хапва и изглежда жизнена и активна Simple Smile

Споменаваш, че често момиченцето ти търси гърда, дори и без задължително причината да е глад. Това е нормално и наистина в някои моменти е по-често от други. Това би могло да е свързано със скока в растежа или нуждата от близост и успокоение, което бебетата намират най-лесно сучейки от гърдата на мама. Разбирам, че на моменти може да е уморително, а и виждам, че имате и малък батко, който има своите нужди и изисквания. Вероятно скоро ще се сработите и нагласите ежедневието по оптимално удобния за всички ритъм. Общите препоръките за предлагане на залъгалка е по възможност да се избягва в първите 6 седмици, докато кърменето се установи в стабилна посока. Ако предлагаш залъгалка, хубаво  е това да става внимателно, да не е преди и когато е времето за хранене, да е за кратко, за да се минимализират негативите, които това може да донесе. Водата също, ако се предлага чиста, с лъжичка, а не от шише и в малки количества след хранене, разбира се ако бебето я приема изобщо, едва ли би имало негативна роля. Кърмените бебета, които сучат на поискване, обичайно просто нямат нужда да приемат допълнително вода, защото набавят всичко от кърмата.

Ще се радвам да чета и занапред как сте и ако имаш въпроси, насреща сме Simple Smile

# 87
Добро утро!  Hug
Вчера на Катрин и` беше ден за спане - спи, събужда се за манджа и пак заспива, дори в 12ч. аз я събудих, че гърдите ми натежаха, а тя сякаш нямаше намерение да се събужда. Снощи бодърства от 19,30ч до 22,30 (как разбира кога татко и` се прибира, не знам, но по това време винаги бодърства и иска да е при нас - добре че е топло в апартамента, та я вземаме в дневната и ние гледаме телевизия, вечеряме). Тази нощ се събуди около 3 часа, посука си, погука си, усмихва се и към 03,45 ч. заспа. Засега ме устройва нейния режим - като и` се спи, да спи, като иска да се събужда през нощта да суче, да го прави, не е проблем за мен, важното е да е жива и здрава и да наддава нормално.
timide, засегнала си два въпроса, които и мен ме вълнуват. Първо-за многократните пелени. Аз мисля да ги ползвам, но още не съм поръчала. Колебая се основно какво количество да поръчам (в крайна сметка разбрах, че 3-4 гащички и 10-15 пелени май са достатъчни за около 2 дни). А инвестицията мисля, че си заслужава, защото детето после по-лесно ще се приучи да ползва гърне. Имам племенница, която е на две години вече и още не може да се откаже от памперса, и изобщо от познати наблюденията ми са, че от памперс трудно се отучва детето. При каката ползвах многократни пелени (тензухени) и много лесно се научи да ходи на гърне. Второ - за слинга. dion беше споделила, че ползва този, който е като шал и е доволна, защото се захваща и за двете рамена и така няма болка в гърба или рамената. Подобен мисля че ползва и ShySun ( извинявам се ако съм сгрешила ника) и също е доволна. Това е, което ми препоръча dion : http://sunnybabybg.com/  А аз си мисля дали да не си поръчам такъв: http://www.ibebe.bg/sling/thebabasling.html?gclid=CJbpj6PJobMCFUy5zAodtj4Ang  Общо взето и за слинга се колебая.  Grinning

# 88
Здравейте сладурани с малки сладуранчета! Запис и от нас в първата ни темичка в Родени  Laughing Party.
Рали, благодаря  Hug.

Толкова теми сте коментирали, дано не пропусна някоя.

За влагата-малката имаше мнооого хъркащо носле, не ми се струваше, че е болна обаче. Накапах физ. разтвор и изкиха каквото имаше, защото не успявам с аспиратора на Чико. Ще опитам сега като плаче дали няма да проработи. Тание сме с климатик и реших, че е от него. Измерих влагата (едно от момичетата беше показало на една метео станция от технополис). Оказа се,  че влагата е 45%, а четох, че трябва да е между 50-70%. Педи по-късно ни потвърди. Суших дрехи с тонове вкъщи, но повече от 50%. Купихме овлажнител и беше ок до преди два дни, когато нещо му стана и го спрях да работи. Днес сутринта пак захърка леко и пак сме с овлажнителя. А беше и се разкашляла заради секрета, но  ooooh!.
За коликите-ад  #Crazy. Взехме си лефакс и всичко вече спокойно.  Много е сладка. Препоръчвам го с две ръце.
За слинга-взех си шал. Много лесне слага. Вчера правихме баница двете с бебка. Тя спа де  Laughing. Обаче ми е малко странно, дали не стои някакси в седнало положение. Мамите с опит моля да споделят. Иначе е много удобен. Ръцете ми си починаха  Joy.
Цедене-като се цедях само изкарвах по 100-120. Сега, когато кърмя много малко изцеждам, някъде 50 максимум. Даже веднъж един следобед 20 изцедих.  #2gunfire
Мен много ме притеснява, че от около 4 до към 8 вечерта нямам почти никаква кърма. Малчо е най-активна тогава и иска нон-стоп. Не иска и шише, зада я дохране. Като го усети, че не е гърда и още по-голям рев  Cry.
В тази връзка-благодаря на Cveteto, че ми отговори за дългата пауза. Сега си прави пак обичайната седемчасова почивка и е ок за мен. Обаче за малко да си докарам беля онзи път като спа девет часа. Такава буца имах после като хапнах, чак със сълзи от болка се масажирах. Но сега се оравих  ooooh!.
Пропуснах някои теми, но пак ще ядем, така че после.  Hug Hug Hug

# 89
Fortuna аз съм с BabaSling и когато успея да сложа бебка правилно в него съм много доволна. Въпреки, че е на едното рамо, тежестта някак си се разпределя и ми е много удобно изобщо не ме боли гърба и не ми тежи. А и мястото което лежи на работоо е направено много меко и удобно. Ето тук има едно клипче за поставянето на бебчо в него, ако ти е от полза и ако се колебаеш Simple Smile http://www.youtube.com/watch?v=7wkjIvLQrfw

Общи условия

Активация на акаунт