Абе какво ми става на мен?

• 5 996
  • 31
  •   1
Отговори
Не обичам много да си споделям личните неволи, но вече съвсем полудявам и наистина имам нужда от съвет.
Никога не съм била обсебващ тип партньор. Дори при дълги мои връзки никога не съм държала сметка на човека до себе си къде и по колко време е там. Съответно откачах и ако някой се опитваше да го направи с мен.
Със сегашния ми партньор, обаче, какво ме е пернало по главата, не знам. В началото не бях такава, никога не правех проблем къде ходи и с кого. Дори ми стана ужасно странно, че още в началото на връзката ни, ми беше казал, че винаги, където и да е, с когото и да е, ще ми казва. Казва ми, че ще излиза с негов приятел и веднага след това ме пита дали нямам нещо против. Защо бе, аджеба, да имам против, аз също се виждам с приятелки, как да не може да прави и той същото? newsm78 Изобщо, беше ми странно цялото това негово даване на отчети, но бавно и неусетно започнах да го правя и аз.
С днешна дата, обаче, изобщо не съм такава. Либералното ми Аз си отиде някъде. Излизане с приятели? Само след като ми кажеш къде и с кого. Препоръчително е да се спомене и за колко време. Пък имай късмета да се забавиш с 20 минути. А, Пешо, викаш, с приятелката си бил? А ти защо не беше с мен?
Много пътува по работа, но това е така от самото начало на връзката ни. Само че сега се усещам, че се опитвам всячески да узурпирам всяка една негова свободна секунда, независимо имам ли възможността да съм с него. Ревнувам го дори от приятелите му. Прави всичко за мен, от липса на внимание не мога да се оплача, напълно осъзнавам, че проблемът е изцяло в моя телевизор... И не знам вече какво да правя, превърнах се в човек, на когото преди 1 година бих му плеснала 2 шамара, за да вземе да се осъзнае.... ooooh!

# 1
Обсебена от любов.. или влюбена повече от колкото е необходимо.  Laughing
Големи романтички сте жените.. прекаленото внимание, излишната ревност и откаченото чувство за собственост.. доста често отблъскват мъжете.
Water_Lilly.. просто се остави да бъдеш обичана.  Peace

Скрит текст:

# 2
Аз знам прекрасно, че в един момент може да му омръзне от моите откачени изблици. То иначе няма да пускам тема, щях да си го смятам съвсем в реда на нещата Party
Ама след като вчера осъзнах, че го ревнувам дори от човек, с когото е израстнал... тоест, аз си го знам де, въпросът е, че снощи след определена случка си го признах сама пред себе си... ми се повдигна от самата мен.
Никога не съм разбирала такива жени, а ето че аз самата станах такава... ooooh!

# 3
През времето, когато той излиза, а ти оставаш сама, сигурно скучаеш, и се отдаваш на подобни мисли. Занимавай се с нещо през това време, което да те зареди с + емоции - хоби, спорт, излизане с приятелки, нещо полезно у дома и пр., така времето ще мине неусетно в приятни занимания, докато той се върне. Hug

# 4
Знаеш ли, че когато аз съм с приятелки навън, нямам нищо против той къде е и с кого е....
Истината е, че винаги съм го смятала за по-добрият във връзката. Преди него не съм имала един или двама, но те категорично не са му на нивото. Знам ли, дали пък не се чувствам и неуверена до него и поради тази причина да реагирам така....
И не говоря за външен вид, харесвам се достатъчно, ама ей на - по-умен, по-екстровертен, по-образован, по-.... Thinking А, да, и един чисто мъжки мой комплекс - изкарва повече от мен, а аз така не съм свикнала Joy

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 09:23 от Water_Lilly

# 5
Знам ли, дали пък не се чувствам и неуверена до него и поради тази причина да реагирам така....
Не знам приятелят ти какъв темперамент има, но лично мен най-сигурният начин навремето някой да ме задържи при себе си бе, да ми даде свободата. Да не се чувствам притисната и следена, което би ме отблъснало. Peace
Разбира се сигурно го правиш несъзнателно, но правилно се замисляш по въпроса.

Water_Lilly.. просто се остави да бъдеш обичана.  Peace

И нямаш основания да се чувстваш неуверена. Hug

# 6
 Hug Ужасно ти благодаря, нямаш представа каква подкрепа ми оказваш в момента, макар и виртуална. Знам, че мога да го отблъсна един ден така, а не искам. Както казах, аз преди такова поведение не понасях. Реагирам първосигнално, а после съжалявам. Ега ти, психология уча, при това в края, съзнавам, че сама се опитвам да саботирам връзката си, и то не, защото човекът е неподходящ за мен, напротив, а защото просто ме е страх. И като го осъзнавам, страшна файда, като не знам как да се справя Crossing Arms
А той стои и ме търпи...

# 7
А той стои и ме търпи...
Търпи те засега.
Ако не се промениш, вероятно ще го изгубиш.

# 8
Явно просто си в кофти период  Peace
Случва се, но важно е да не зацикляш дълго време. Най-хубавото е, че осъзнаваш ситуацията, което е първата крачка към промяната. Дай си малко въздух и си намери занимания, когато партньорът ти е навън без теб.

Аз съм изключително свободолюбива и подобно поведение от страна на половинката ми би ме влудило и със сигурност ще е краят на отношенията ни. Това, разбира се, не ми пречи и на мен понякога да съм обсесивна, но гледам да контролирам нещата.

ПП Според мен реакцията ти е отговор на нещо друго. Помисли какво е и гаранция осъзнаването ще и помогне  Hug

# 9
А той стои и ме търпи...
Търпи те засега.
Ако не се промениш, вероятно ще го изгубиш.
Пак казвам, не пускам тема просто така, а защото осъзнавам, че имам проблем със собствената си личност. Само дето промяната не става със щракване на пръсти и именно затова търся подкрепа. Да, аз, която доскоро си бях самодостатъчна...
Наистина напоследък съм в ужасно настроение, ей така, от нищото. Не знам защо. Днес си казах всичко това, което написах тук. Това че се чувствам ужасно, че осъзнавам, че съм станала идиот, че до него се смятам за нищожество... Засега всичко е добре... до следващия ми изблик. Само дано не е скоро Praynig

# 10
А той давал ли ти е някакви поводи за ревност? Нещо, макар и дребно, което някак дае отприщило тези чувства.
А може би, въпреки че казваш, че не страдаш от липса на внимание, нещо ти липсва... Rolling Eyes
Аз изпадам в такива състояния ако ми е дал човека повод, за да му искам отчети.Или пък се чувствам пренебрегната по някакъв начин.
При нас винаги той е бил ревнивия със странни изблици.Имам много "весели" истории  LaughingНа мен ми се е случвало рядко-веднъж в началото на връзката ни, втория път беше миналата година..пишеше си с една мацка, симпатично момиче.Тогава имахме караници, но преминаха тези неща.признавам, че аз съм била винаги проблемната, с разни мъже около мен, драми, истории и поводи за ревност.

Защо не си намериш някое хоби, занимание..нещо да отвлича вниманието ти, да ти е интересно и да не му се впечатляваш на твоя, че излиза. Тръгни на някакви танци, езиков курс.Нещо, което ще ти е много интересно и няма да ти се занимава да мислиш глупости.

# 11
Water_Lilly, появила се е деструктивна линия в поведението ти.
Другите са ти го казали, а най-хубавото е, че сама го осъзнаваш.
Щом учиш психология, много добре знаеш, че самоанализа е най-труден, тъй като мозъкът ни знае много номера, които да ни погоди.
Може да си най-добрият хирург, но трудно ще оперираш дясната си ръка сама. Затова поговори с психолог и намерете причината, защото така ще можеш да се измъкнеш от ситуацията.
Съветът на соте е хубав, но за да стигнеш до него, трябва да освободиш съзнанието си от това, което те мъчи.
Аз не съм психолог и не бих се наел да те анализирам, но ми направи впечатление, че се наричаш нищожество, което говори за липса на самочувствие и вероятно мисли, че не си достойна за този човек. От това се поражда пък страх да не го изгубиш, който страх се превръща в тиха, а в бъдеще може би и не толкова тиха агресия... Това само като отправна точка.
Моля те, отчети и факта, че рядко пиша толкова дълги постове и се вземи в ръце, за да не отиде този ми труд на вятъра... Wink

# 12
Така е, Пронобис, наистина самоанализът е най-труден. Наистина понякога се чувствам недостойна за него и да, изпитвам ужас да не го загубя.
Belle-Etoile, поводи за ревност нямам, имам му доверие. Във връзката ни ми липсва време с него, ей това е. Работата му винаги е била свързана с много пътувания и командировки, никога не се знае кога ще го изненадат от днес за утре с 'Отиваме еди-къде-си'. Допреди месец това не беше проблем, пътуваше за по 1-2 седмици, но после наваксвахме с времето. В последно време, обаче, се случи така, че аз приключвах работа в 10 вечерта, а той трябваше да стане в 5 сутринта, пътуваше постоянно, освен сутрин и вечер не можех да му видя очите, и то за кратко. През това време си работех, учех, виждах се с приятели, само че все пак неговото присъствие ми липсваше. Накратко, чувствах се ужасно самотна. То всъщност от там започна всичко, първо се чувствах така, а после бавно и неусетно, взех да истерясвам.
Сега се очертава да не пътува толкова много, и наистина, последните 2-3 дни си имаме време. Все пак едно е да си общуваме по телефона и по скайп, друго е да сме си заедно вечерта и да си споделяме face to face. Честно казано, чувствам се по-добре и по-спокойна в момента. Дано сега да се кротна, скоро пък се очертава аз да излизам по първи петли и да се прибирам късно вечер от работа, дано не взема пак така да избухвам Praynig Или поне, ако ми дойдат някакви такива състояния, да се науча да броя до 10, преди да говоря.

# 13
Това че се чувствам ужасно, че осъзнавам, че съм станала идиот, че до него се смятам за нищожество... Засега всичко е добре... до следващия ми изблик. Само дано не е скоро Praynig

Мила, тия подчертаните думи ми направиха впечатление, дали пък не се подценяваш, и от там да се поражда твоята несигурност и ревност.  Hug

Професионалист си в тая област, замисли се, вземи се в ръце  Wink,  не се `вкарвай в ненужни филми`, ами се наслаждавай на това, което животът ти е дал!    bouquet

# 14
Подценявам се, да. Но разговорът ни снощи с него, темата тук, факта, че нещата с работното му време се нормализират, определено ми дадоха нов, доста по-положителен поглед върху нещата. Е, посмя ми се снощи малко на разсъжденията, но като разбра, че му говоря сериозно и не, не се шегувам, поговорихме и за пореден път си дадох сметка, че имам съкровище до себе си.
Всички мнения ми помогнаха много, доста добре ми подейства подкрепата на всички ви, определено ме накарахте да се замисля, да се стегна и вместо да се самосъжалявам, да се взема в ръце и да действам. Hug

Общи условия

Активация на акаунт