Бъдещо съжителство

• 9 332
  • 84
  •   1
Отговори
# 75
Аз като се омъжих се  нанесох в обзаведения апартамент на родителите на ММ и заживяхме сами. Тъй като баща му беше офицер те живееха временно в друг град, а и ние не живяхме много време там.Обаче наистина е неприятно да нямаш нищо свое в жилището.Спомням си , че първо се опитах да си сложа мои кувертюри, ама след гостуване на свекито, тя си слагаше нейните. Не мога да се поставя на нейно място.....не знам аз как бих постъпила( тъй като имам дъщери). Ако моето дете си сменя и размества, би ми било дори приятно, ама ако е снаха( тя почти винаги си остава чуждата) сигурно е по-различно.Затова ако се живее с родителите на съпруга е различно, все пак там свекито си е домакинята....в тяхната си стая-ДА, ....ще почака снахата и нейното време ще дойде..

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 10:05 от cream_

# 76
  • London
А вие мили дами, които съжителствате със свекърви тя помага ли ви първите дни, подарява ли ви нещо..
Зависи какъв човек е свекървата Winkи
От 7 месеца, живеем с приятеля ми в мой апартамент-почти обзаведен,но трябваше да купуваме телевизор,печка,пердета,килимчета,нови завивки -не си направи труда да попита трябва ли ви нещо,имате ли нужда от нещо/а има възможности.../
За протокола-една година живеехме в тях и явно не можа да преглътне ,че се изнасяме и не може да ни командва  Crazy и да си прави ,каквото си иска!

Тя свекървата не е длъжна да ти обзавежда апартамента.Той е мъж остава и пердета  и завивки да не може да си купи, а отделно тръгнал да живее.

# 77
  • София
Девойко, добутай до предложението за съвместно съжителство и тогава решавай останалото.
На първо време го остави да свикне с твоята четка за зъби до неговата. Laughing
Има голям шанс да се уплаши и да бие отбой, ако прекрачиш прага и хукнеш по магазините за нова мебелировка и посуда.
Аз след 3 години и половина -още не бях готова. Накрая се принуди човека в малките часове на една мразовита нощ да ми предложи /държах да ме прибира вкъщи/ -та, нямаше мърдане.
Нанесох се в деня след сватбата. Един месец живях като на хотел - дрехите в куфарите и ровех за нещо чисто, което да облека. Все си мислех, че -аха и ще се прибера Laughing Всичко свърши, когато реших да прибера подаръците от от сватбата и да изпера!
Половинката от 22 годишен живее сам, майка му идваше да чисти веднъж седмично и да го пере.
Направи тотален ремонт, чисто ново обзавеждане и тогава се реши на тази стъпка. Ама и аз много не припирах, защото си е плашлив Laughing
Относно свекървата, моята явно забеляза присъствието на жена в къщата и още на другия ден бях обзаведена с нова пухкава хавлия и чехли. За първото ни море ми подари бански и плажна кърпа -още не ме беше виждала/само на снимка, ама добре беше преценила банските Laughing/! След сватбата се зае да ми купува спално бельо /тигрово!!/, златен лампион на хромовото ми обзавеждане и други подобни изцепки. В никакъв случай не съм я обидила с коментари -винаги съм благодарила любезно. С времето и показах, че имам различен вкус и слава Богу -бързо схвана. Сега с удоволствие обикалям магазините с нея и с кеф си избирам какво да ми купи. Жената винаги го прави с огромно удоволствие, много обича да ни обгрижва, въпреки много редките ни виждания.
Ако ще живееш с родителите му, покажи уважение и гледай бързо да се ориентираш в порядките на дома. Ако хората са адаптивни, бързо ще свикнат с присъствието ти и ще проявят толеранс в дребните промени за начало. Ако момчето е на място -няма да имате проблеми Hug

# 78

Относно свекървата, моята явно забеляза присъствието на жена в къщата и още на другия ден бях обзаведена с нова пухкава хавлия и чехли.
А личеше ли да са закупени през далечната 198и еди коя си година?  Wink Защото тогава така се купуваше за бъдещата снаха, и ако не е така се губи ефектът.  Wink Wink Simple Smile

# 79
Когато съм отивал да живея при жена, нищо не променям. Само поправям. Правило ми е впечатление, че моминските квартири (или собствени домове) са пълни с повредени неща. Лампи не светят, кранчета текат... Има много работа. Но само подобрения - не промени. Промени - само с нейно съгласие.

Когато при мен пък се е нанасяла жена..., пуска я да прави и променя каквото иска. Щом я влече... А то ги влече определено. Веднага искат да оставят отпечатъка си навсякъде... Всяка мисли, че се нанася завинаги... Или по-скоро й се иска да прилича мястото на нея и дълго след като я духнат промените...

# 80
  • София

Относно свекървата, моята явно забеляза присъствието на жена в къщата и още на другия ден бях обзаведена с нова пухкава хавлия и чехли.
А личеше ли да са закупени през далечната 198и еди коя си година?  Wink Защото тогава така се купуваше за бъдещата снаха, и ако не е така се губи ефектът.  Wink Wink Simple Smile
А, не Laughing
Новички си бяха, банските Триумф Flutter

# 81
Почти всичко вкъщи е по мой избор и вкус. И процесът все още продължава  Peace

# 82
Получавал съм "хипотетичен" въпрос : Ами ако нещо не ми хареса у вас какво правим ? При положение , че живея самостоятелно и всичко е чисто ново , отговора беше : Или вадиш пари за ново обзавеждане или около 5 г си траеш.

Момичета , не сте ли се замисляли , че може да е много дразнещо да искате да префасонирате цялата къща само и единствено по ваш вкус? Защото в 99 % от отговорите до тук това прочетах - всичко по мой вкус , по мой избор.

А ако другият не иска / няма възможност / в момента обзавеждането е чисто ново ?

# 83
Аз за обзавеждането нямах големи претенции, но пък се появи нещо друго. Разделянето на домакинските задължения. Голяма досада!

# 84
Аз за обзавеждането нямах големи претенции, но пък се появи нещо друго. Разделянето на домакинските задължения. Голяма досада!

хахахаха свиква се  smile3559

Общи условия

Активация на акаунт