Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 48

• 49 055
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
  • Burgas
Привет Hug

И аз очаквах  повече  от този епизод.
В отговора ,който даде  обаче султанът на Хюрем по повод това което тя каза за Ибрахим,
виждам причините за увлечението му  във Фирузе
и причините за промяна на държанието му към  Хюрем.
Преди да тръгне на поход той каза,че са му
омръзнали разправиите в харема./Където винаги в центъра е Хюрем/.
Трудно му е да преглътне това ,че тя пренебрегна вековни правила
и се настани в покоите на валиде.Видя синините на врата на Фирузе.
А колко предишни прегрешения има?
Винаги иска нещо от него,винаги говори срещу някой.
Кой мъж обича зли и мрънкащи жени?

В същото време Фирузе не иска нищо,не се оплаква,а хитро само с поглед
дава да се разбере кой и го е причинил,хитро обработва децата и демонстрира
любов и привързаност към тях,чуролика му нежно и единственото което иска е неговата любов.
Това,че е до нея и е достатъчно. Той има нужда от такава нежна, ,смирена, всеотдайна любов,
/все още   не знам дали е искрена/ която не  натоварва,а е балсам за душата ти след уморителен ден.
Мразя сценаристите затова,че в такъв нереалистичен образ ни представят Хюрем.
Образ,който е абсурдно да съществува при тези норми и закони,който са действали тогава.

Та какво повече .... Искам да допълня, че Хюрем няма вече кого и какво да спасява, от позицията на която е, нищо и никой не я застрашава вече, нито децата й. .....
 Peace

Копирам само това изказване, въпреки че има доста неща в поста ти, с които не съм съгласна. Първо бих те попитала някой въобще призна ли позицията на която е Хюрем? Аз това не го видях. Дори и след раждането на децата, след брака и със СС пак се опитаха да я горят, убиват, а виновниците останаха ненаказани. Видяхме ли Фирузе или Махито да и целуваха полите? Продължиха ли дори нормалните наложници да и се подиграват и да и се присмиват? Да продължиха. Кой въобще я зачита? Броят се на пръстите на едната ръка.
Сега да отговоря на написаното от теб. Тя и децата и са застрашени. СС дори не се интересува от нея. Остана само и Фирузе да роди и съвсем ще я забрави. Ако Мустафа се качи на трона какво ще стане с нея и децата и? Не видяхме ли намеренията на Махито когато СС беше на смъртно легло? Тогава дори Валиде я защити и пазеше от Махито. Не скриха ли децата от нея при Хатидже? Зашо ако тя не е застрашена? Ако нещо се случи на СС кой ще ги защити? А нея? Нали Ибрахим през цялото време това се опитва да направи, да види Мустафа на трона. А какво се е случвало с другите синове тогава? Докато Хюрем има поне малко влияние и е до СС, тя може поне да се опитва да защити децата и себе си. Но ако СС съвсем я пренебрегне или ако Фирузе роди, тя губи всичко!

newsm10 newsm51

# 256
  • Burgas

Ти същият филм ли гледаш дето аз гледам???  ooooh!
Пред кого и кога се преклони?  Винаги вървеше с рогата напред.

...ееее, дайте линк за ваште филми, че и  аз гледам само този на bggirl22 baby_neutral

# 257
.... Както и желаеше смърта на Искендер Челеби
Ето в последната серия - отиде за да го навива срещу Мустафа и Ибрахим.  Какво й пречат те?  Това че не й се подчиняват!!!  Същата каквато е вината и на Искендер Челеби ...

Аз или гледам друг сериал, или имам сериозен пропуск Crazy Кога Хюрем е искала смъртта на Искендер?

# 258
Благодаря на преводачките за прекрасното резюме и с нетърпение чакам епизода  bouquet

# 259
Благодаря на Izabele и fenkata1968 за превода! На Мистик за интересното четиво!   bouquet  

Мнението ми се припокрива напълно с поста на Аri888. Поздравления, моите мисли облечени в твоите думи.  newsm51

Нямам търпение за новия фрагман.  

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 10:32 от K R

# 260
Че Искендер е човек на Хюрем.Лично на мен този епизод ми се видя доста драматичен, когато преди да изпълнят екзекуцията Искендер предсказа на Ибрахим същия край.
В интернет ми попадна епизод с екзекуцията на Бали Бей, това пък защо?Е, Мустафа му прости живота, но какво пак е сбъркал нашия красавец?

# 261
  • Атлантис, Галактика Пегас
Е той - Мустафа нали не я довърши екзекуциата на ББ.
Иначе за спорове в темата. Двата лагера никога няма да постигнат мир  Mr. Green

А аз лично не се възхищавам на убийца, а на жена постигнала много нещо в един мъжки свят, където жена е само както много правилно се изрази Ари само вагина, стока, разменна монета, без право на глас, където безнаказано може да я тъпчат, унижават, да и вземат децата и тя само трябва да мълчи свеждайки глава. А в харема не би могло да има само бели, или само черни.  Peace

# 262
Иначе за спорове в темата. Двата лагера никога няма да постигнат мир  Mr. Green

Темата за това е интересна. Харесвам хората, които отстояват позиците си. Peace Grinning

# 263
# 264
Някакъв шанс да имаме превода рано-рано в събота като миналия път?

# 265
Аri88 , много добре казано .
Всички герои във филма имат своите причини за лошите си постъпки .. В крайна сметка дори Дарвин е казал "оцелява по-приспособимия" т.е. във време когато на теб гледат като на парче месо..ако не се приспособиш и не започнеш да се държиш като останалите , "с техните камъни по техните глави" ,то не би оцелял .
Къде била гордата и непримирима Александра ?!Ами все там е .. но вече непоказва така непримиримостта  си..защото видя че полза няма ..

# 266
Аз например се газирам най-вече от всичко свързано с това време по отношение на жената изобщо като такава.
И от чисто феминистка съпричастност, изпитвам симпатия към всяка интересна жена със силен характер, оставила отпечатък в това диво средновековно време.

Аз се простирам и много напред във времето, не само в средновековието! Отношението към жената и днес, в много части на света, е ужасяващо. В сравнение с него средновековието си е 22-ри век.
Разбира се, че като жена се възхищавам от всяка силна и успяла такава от древността, до ден днешен. Основният проблем на нашите спорове тук е не разграничаването на художественият образ Хюрем от историческата личност Роксолана. От Роксолана и аз се възхищавам, но не и от героинята Хюрем от филма "Великолепният век"

Цитат
А като газят всички в тая "кал", кой да остане и да сияе чист и да е духовно извисен. Абсурд просто.

Съгласна съм, че е трудно, но не е невъзможно, нали?
И днес, 500г по-късно, има прекалено много "кал" за газене. Можем поне да се опитаме да се опазим чисти. Не ми се иска точно образи като Хюрем да са пример за подражание. Peace

# 267
.... Както и желаеше смърта на Искендер Челеби
Ето в последната серия - отиде за да го навива срещу Мустафа и Ибрахим.  Какво й пречат те?  Това че не й се подчиняват!!!  Същата каквато е вината и на Искендер Челеби ...
Аз или гледам друг сериал, или имам сериозен пропуск Crazy Кога Хюрем е искала смъртта на Искендер?

Е, и аз чинно чакам от Dore Mi линк за филма, който тя гледа...

# 268
Иначе за спорове в темата. Двата лагера никога няма да постигнат мир  Mr. Green

Темата за това е интересна. Харесвам хората, които отстояват позиците си. Peace Grinning

Аз например се газирам най-вече от всичко свързано с това време по отношение на жената изобщо като такава.
И от чисто феминистка съпричастност, изпитвам симпатия към всяка интересна жена със силен характер, оставила отпечатък в това диво средновековно време.

Аз се простирам и много напред във времето, не само в средновековието! Отношението към жената и днес, в много части на света, е ужасяващо. В сравнение с него средновековието си е 22-ри век.
Разбира се, че като жена се възхищавам от всяка силна и успяла такава от древността, до ден днешен. Основният проблем на нашите спорове тук е не разграничаването на художественият образ Хюрем от историческата личност Роксолана. От Роксолана и аз се възхищавам, но не и от героинята Хюрем от филма "Великолепният век"

Цитат
А като газят всички в тая "кал", кой да остане и да сияе чист и да е духовно извисен. Абсурд просто.

Съгласна съм, че е трудно, но не е невъзможно, нали?
И днес, 500г по-късно, има прекалено много "кал" за газене. Можем поне да се опитаме да се опазим чисти. Не ми се иска точно образи като Хюрем да са пример за подражание. Peace

"Мир" не е и необходим, в смисъл, че в крайна сметка всеки е в правото си да харесва, който и защото си иска, но нека аргументите са адекватни, не еднообразни и ненатрапчиви.  Peace Нека да има 2 гледни точки, както  и в живота има черно и бяло, както в природата има цветове, така нека и тук - иначе би било прекалено скучно и наистина трябва да сменим заглавието на темата.. Rolling Eyes Rolling Eyes
 Някой тук преди няколко дни от предния епизод искаше натрапчиво да признаем ли , да признаем.  Rolling Eyes Rolling Eyes Ето признавам веднага  Rolling Eyes : моя милост никога на всяка цена не  е нападала Хюрем, но и на всяка цена не би желала да я защитава, само и само защото е постигнала толкова много.  Naughty Нито съм анти, нито съм про Хюрем. Просто усещане и виждане за нея, което не държа да бъде споделяно от никой, нито пък оспорвано.  Peace Нито на историческата, нито на филмовата Хюрем мога да приема някои действия (особено от последния епизод!), все едно с ръкавици ли са направени ли не, и това не ми позволява образът й да ми бъде любим.. Peace Но същевременно си давам сметка, че и вие (как не обичам тия делящи местоимения в случая, ама явно се налага .. Rolling Eyes) имате правото на собственото си харесване, благославяне и изживяване в образа на Роксолана/Хюрем.  Peace
 А пък понеже съм привърженик на ''другия лагер''  Rolling Eyes  Stuck Out Tongue  не държа да се признава каквото и да било по отношение на него. Защото харесвам точно такива образи - не на всяка цена идеални, обожествявани, оправдавани, а дори напротив - сложни, противоречиви, интересни; образи, в които да дълбаеш... Peace Peace

Толкова. Край от мен по тази досаждаща вече наистина тема, която краде буквално от пространството и вниманието към главния герой и виновник за цялата тема  в този форум  - Халит Ергенч/Султан Сюлейман, както и на много други герои от филма .. Peace
Хубав ден на всички в очакване на поредния трейлър на епизод 74..ей така неусетно стигнахме до 10-я от новия сезон..  Party

# 269
..Съгласна съм, че е трудно, но не е невъзможно, нали?
Фен , не вярвам в онези времена Роксолана да е била пример само на доброто..и да не е извършила нищо лошо .. ти се възхищаваш от това че е била начетена ,умна , че е оставила следа в историята ..но замисли се дали това е възможно без да си изапаш ръцете на място където отвякъде дебне някой да те подхлъзне.. не случайно казват че е най-трудно да се задържиш на върха. Peace .
Така е и днес има много задкулисни игри , но според мен изцяло чист неможе да се опази никой властимащ .. дори и да се опитва. Пък и Хюрем /защото ти нея не харесваш и за нея казваш ,че не се е опитала/ се опита да остане чиста .. в началото всеки път като я нападаха несправедливо , тя казваше на СС че е ясно кои са ..,че има много врагове ..надявайки се да я защити ..той все казваше за едно или друго "виновника ще плати с главата си" но така и не ставаше..и виновниците продължаваха да я тормозят - е ти на нейно място какво би направила ?Ама честно ..ня ма ли да вземеш нещата в свои ръце.Както казват хората "И Господ помага ,но в кошара невкарва"  Peace

Общи условия

Активация на акаунт