Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим? Тема 1

• 40 207
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
Освен Хомеовокс/Хомеожен/ за пресипналост какво мога да давам на детето?

Знам калциев глюконат, макар да е много оспорван в такива случаи. Peace

Да, и на нас са ни предписвали калциев глюконат, но на ампули.

# 571
  • в огледалото на живота
Ох,освен че е със спаднал и пресипнал глас,тази сутрин почна и влажна кашлица...
А няма никаква хрема или предпоставка за разболяване  Confused
Ще изчакам днес и утре ще нося на лекар,да видим какво ще излезе.

# 572
  • пак там

Калциевият глюконат в случая е за превенция срещу алергичен оток.

# 573
Калциевият глюконат в случая е за превенция срещу алергичен оток.

Точно така  Peace

Но щом детето кашля, може да е някаква ларингитна кашлица. Те започват със загуба на глас.

# 574
  • пак там
Тъй де Simple Smile Но ние понеже сме ветерани в алергичните пристъпи  ooooh! (засега, слава Богу, само белодробни), та вчера, щом му падна гласът, педиатърката се презастрахова с вентолинови инхалации и противоалергични. И явно имаше нещо такова, защото тази нощ спа спокойно, без гадното хъркане от предишната нощ.

# 575
Здравейте! Някой ще пусне ли тема за боледуването на мами на деца в градинкса възраст? Wink

Вече около 10 дни съм с "класическите" задни сополи и сух дразнеша кашлица, особено в легнало положение.  Sad изпих купища Изопринозин, осцилококцинум, Инфлуенцинум, витамин С, притивоалергични, Тавипек и ефект има понякога за по няколко часа. Което май по-скоро не е ефект, а случайност.

Не искам да ходя на лекар, защото от сега знам какво ще ми изпишат. Демек мога и сама да си купя Аугментина.  Tired

Довечера вече ще пия капки Синекод, но ми е ясно, че те не лекуват.
Ако някой ме посъветва нещо, ще съм благодарна.

# 576
  • На брега на реката
Real woman, на мен ми помогна Ериус и цяло шишенце Флудитек за 3-4 дни. Подобрение имам, от време на време ме наболява гърлото, сутрин се позакашлям сухо. Да ти кажа и АБ-то не помогна, пих Сумамед след преглед от УНГ, намаля якото кашляне, не са ми възпалени вече синусите. Но остана нещо недоизчистено. Аз съм по-склонна да се самолекувам, защото пък моята ЛЛ предписва за всяко нещо парацетамол. Толкова да ми е писнало от него, а и не виждам особена полза. Пробвай да се подсилваш, тия вит.Ц с отложено действие, клеева тинктура, обливай носа със сребърна вода. Ние поне търпим всякакви изтезания, може да даде положителен ефект  Rolling Eyes

# 577
Фервор, блгодаря ти, сребърната и клеевата отдавна съм ги "зарязала", след месеци употреба без никакъв ефект  Tired. И при мен всичко е от синусите, имам хроничен синузит, който се повлиява от АБ, но много временно.
Флудитек не мога да пия, защото ми втечнява всичко, до степен стомашно разстройство  Mr. GreenEmbarassed А и кашлицата е суха.
Знам, че е "бял кахър", но на човек му омръзва постоянно да е нито здрав нито болен.  Tired

# 578
  • Бургас
REAL_WOMAN и аз съм така. Отдавна не бях прхващала нещо от децата, но този път не пропусна нито мен, нито бабите, нито гледачката  Sad
Аз засега действам симптоматично, на работа съм и ня мога постоянно да смърчам и кашлям грозно.
Та си взех Либексин за сухата кашлица и един антиалергичен спрей за нос за задната хрема Алергодил.

# 579
... И при мен всичко е от синусите, имам хроничен синузит, който се повлиява от АБ, но много временно.
Флудитек не мога да пия...

И аз съм така, винаги ме удря в синузита. Преди месец изкарах вируса заедно с детето. За кашлицата пихме Ердомед и ни подейства бързо и ефикасно (има го на сироп и на капсули). Хремата обаче овладяхме бавно и мъчително. В резултат на дългата хрема детето направи ушна инфекция, а аз - бактериална. В носен секрет ми изолираха бактерия мораксела. Дългата хрема често води до това. Изпих една опаковка Синупред Форте, но не съм доволна, не ми подейства, виж Геломиртол ме облекчава доволно.
Кашлицата ти е от задното стичане на секрет, гледай да го пресушиш скоро.  Peace

Ваня1975, описаното от теб никак не ми прилича на отит. Още повече, детето ти е показало къде го боли и то не е вътре в ухото. Много вероятно ми се струва да е от растежа на кътника. Разбира се, че зъбната болка може да радира, съвсем нормално  е, към челюстта, към ухото, към очите, ако е горен зъб и т.н. А най-вероятно ми се вижда ушната мида просто да се е прегънала, докато е спала.  Peace

# 580
Изпих една опаковка Синупред Форте, но не съм доволна, не ми подейства, виж Геломиртол ме облекчава доволно.

Геломиртол и мен ме облекчава много бързо. На мен синусите от край време са ми слабо място, а градината им видя сметката просто. Даже се чудя дали на детето при някоя по-силна хрема ще действа като на мен. Пише, че е за деца над 4г., т.е. вече може да го пие  Thinking

# 581
  • София
Моята госпожица от снощи и тя е в редиците на болните Sad. Вчера цял ден беше жизнена и вечерта леко отпадна, но аз реших, че й се спи, понеже сутринта станаха в 7.30 часа. В един момент се гушна в мен и като я пипнах лошо ми стана - тя гори. Измерих й Т и се оказа, че е с 38,4 °С. Тази сутрин баща й е водил на лекар и се оказало ангина Tired. Сега 7 дни ще пие Панцеф и ще се гледат вкъщи. Днес вече Т е 37,5 °С, но все още е отпаднала и очичките й плуват. Дано АБ бързо помогне и утре да е вече по - добре Praynig.

Ваня, напълно е възможно болката да е от зъбчето, така описано от теб. На мен лично ми се е случвало от болен зъб да ме боли ухото. Стискам палци всичко да е наред и да не е отит Praynig.

# 582
Момичета,искам да Ви попитам т.е. да ми споделите съвсем откровено за разстриването/обтриването с ракия при настинка ?

# 583
  • Mediterraneo
Не съм практикувала това разтриване, но лекари в болницата го приложиха на детето, на годинка тогава, с 40 градуса като беше. Обтриха я цялата с памуци със спирт... Т спадна постепенно, но сравнително бързо.

# 584
Не съм практикувала това разтриване, но лекари в болницата го приложиха на детето, на годинка тогава, с 40 градуса като беше. Обтриха я цялата с памуци със спирт... Т спадна постепенно, но сравнително бързо.
Не знаех,че действа и за Т

Общи условия

Активация на акаунт