Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим? Тема 1

• 40 242
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
Fervor,аз ползвам Биопарокс от 11 години PeaceАко се започне в ранен стадий е много ефикасен.Благодарение на него допирам до АБ по-рядко.Но ако се започне късно,тогава идва слаб.Не ти пречи да пробваш все пак.
Ами, то Биопарокс си е локален антибиотик.  Peace
За гърлото си ползвам това - пръскам по няколко пъти дневно и за мен върши чудеса.

А дали става за деца това.Ние сме на почти 3 годинки.

# 556
  • на последния етаж
Fervor,аз ползвам Биопарокс от 11 години PeaceАко се започне в ранен стадий е много ефикасен.Благодарение на него допирам до АБ по-рядко.Но ако се започне късно,тогава идва слаб.Не ти пречи да пробваш все пак.
Ами, то Биопарокс си е локален антибиотик.  Peace
За гърлото си ползвам това - пръскам по няколко пъти дневно и за мен върши чудеса.

А дали става за деца това.Ние сме на почти 3 годинки.
За дъщеря ми също го ползвам. Ако детето ти е захранено с мед и пчелни продукти и няма алергия, няма проблем да го ползваш.  Peace

# 557
Каква е дозировката/колко впръсквания от Биопарокса правите за дете на 5 г., например?
Изписаха го на дъщеря ми, за първи път го ползваме- четири пъти за деня, по четири впръсквания?!

Иначе тя изкарва някакво ужасно протичащо вирусоподобно нещо, което от четвъртък до сега ни разказа играта.
Почти никакви сополи, Т е 36,7-36,8 или по-малко.
И ужасяваща кашлица.
От петък вечер е на вентолин пъти по 3 мл.  и преднизолон / 3 пъти по 1 хапче/. Съдира се да кажля-сухо, свирещо, непродуктивно.
В петък вечер на слушалка-лек спазъм,но категорично не била за АБ!
Вчера е кашляла цял ден на всеки две минути, така беше и цяла нощ, т.е. 3 нощи подред е така.
Една днес кашлицата е значително разредена по честота, но като се изкашля е все така силна, свиреща.

# 558
  • На брега на реката
Знам, че е локален антибиотик, но съм убедена, че при мен не е вирусно, щом вече ме мъчи повече от месец.
В тази връзка, Калинче, ако сте с вирус едва ли точно Биопарокса ще ви помогне. По-скоро тантум верде или нещо за смучене, но Биопарокс  Rolling Eyes
Иначе 4 пъти на ден го разбирам като две впръсквания в носа и две в гърлото.
Бързо оздравяване на всички хлапета  Hug

# 559
Ами, то Биопарокс си е локален антибиотик.  Peace
Е,да локален антибиотик,но няма нищо общо с нормален антибиотик който се приема под формата на хапчета или сиропи Peace
Знам, че е локален антибиотик, но съм убедена, че при мен не е вирусно, щом вече ме мъчи повече от месец.
В тази връзка, Калинче, ако сте с вирус едва ли точно Биопарокса ще ви помогне. По-скоро тантум верде или нещо за смучене, но Биопарокс  Rolling Eyes
Иначе 4 пъти на ден го разбирам като две впръсквания в носа и две в гърлото.
Бързо оздравяване на всички хлапета  Hug
Ако е вирус силно се съмнявам точно тантум верде или таблетки за смучене да помогнат.Те само облекчават.А Биопарокс лекува ако вече е настъпила бактериална инфекция която по принцип не закъснява след вирусната(имам предвид нос-гърло),А дозата на Биопарокс по листовка е 4 пъти дневно по 4бр.впръсквания еднократно в гърлото(общо 16 впръсквания дневно) или по 2 бр.впръсквания във всяка ноздра 4 пъти дн.Но за деца как е не зная,там педиатър трябва да каже Peace

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 18:20 от bubka:)

# 560
За Биопарокса:
Педиатрична популация
При деца над 30 месеца: от 2 до 4 впръсквания през устата и 1 до 2 впръсквания във всяка ноздра до 4 пъти дневно.

Справката е от сайта на ИАЛ, а именно http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/img_2066.pdf точка 4.2.

# 561
  • в огледалото на живота
Освен Хомеовокс/Хомеожен/ за пресипналост какво мога да давам на детето?

# 562
  • на последния етаж
Дъщеря ми след седмица в детската, от петък вечер е с афти в устата, а от тази сутрин пъпчици по краката и ръцете - подозирам, че това е вирусът, който изкара през пролетта - Hand, food and mouth disease... Утре лекарят ще каже. Дано само не заразим бебето!  Praynig

# 563
Освен Хомеовокс/Хомеожен/ за пресипналост какво мога да давам на детето?

Знам калциев глюконат, макар да е много оспорван в такива случаи. Peace

# 564
Лазурит,кашлицата е предимно суха,но ми се струва че на моменти става влажна newsm78.В спалнята по-принцип е хладно,но оставаме вратата отворена за да може да влиза топличко от хола и кухнята.Възможно ли е от тях да се изсушава толкова въздуха ooooh!
EmiR ,и нашето педи така ми каза по телефона ,че може да е от сополи,но тя няма.Поне носа ни е чист и не ни е запушен,в такова положение може ли пак да е от сополи newsm78.Така и иначе пак сме напреглед,за всеки случай,но дикторите вече дигнаха ръце от нас Crossing ArmsБлагодаря ви момичета за отговорите  bouquet

# 565
Лазурит,кашлицата е предимно суха,но ми се струва че на моменти става влажна newsm78.В спалнята по-принцип е хладно,но оставаме вратата отворена за да може да влиза топличко от хола и кухнята.Възможно ли е от тях да се изсушава толкова въздуха ooooh!
EmiR ,и нашето педи така ми каза по телефона ,че може да е от сополи,но тя няма.Поне носа ни е чист и не ни е запушен,в такова положение може ли пак да е от сополи newsm78.Така и иначе пак сме напреглед,за всеки случай,но дикторите вече дигнаха ръце от нас Crossing ArmsБлагодаря ви момичета за отговорите  bouquet

Уф .. .ми не знам Sad Да пишеш пак след прегледа ... На мен ми прилича на популярната напоследък трахеитна кашлица - дробове чисти, гърло ОК, хрема - отминала... но са останали секрети някакви и тормозят... пихме (и аз и детето ГринТус) и сега се доизкашляме, но много рядко...

# 566
Каква е дозировката/колко впръсквания от Биопарокса правите за дете на 5 г., например?
Изписаха го на дъщеря ми, за първи път го ползваме- четири пъти за деня, по четири впръсквания?!

Иначе тя изкарва някакво ужасно протичащо вирусоподобно нещо, което от четвъртък до сега ни разказа играта.
Почти никакви сополи, Т е 36,7-36,8 или по-малко.
И ужасяваща кашлица.
От петък вечер е на вентолин пъти по 3 мл.  и преднизолон / 3 пъти по 1 хапче/. Съдира се да кажля-сухо, свирещо, непродуктивно.
В петък вечер на слушалка-лек спазъм,но категорично не била за АБ!
Вчера е кашляла цял ден на всеки две минути, така беше и цяла нощ, т.е. 3 нощи подред е така.
Една днес кашлицата е значително разредена по честота, но като се изкашля е все така силна, свиреща.

Кога сте пак на слушалка? Дано бързо преминава...
Да чукна ... моят младеж така не е кашлял... случи се няколко пъти за по час час и нещо, но влажно...

# 567
На мен ми прилича на популярната напоследък трахеитна кашлица - дробове чисти, гърло ОК, хрема - отминала... но са останали секрети някакви и тормозят... пихме (и аз и детето ГринТус) и сега се доизкашляме, но много рядко...
Моята дъщеря има остатъчна задна хрема,а секретите точно така я давят.Вчера педиатръката й предписа Флудитек.Вчера дадох 2 дози и тази сутрин не се дави с кашлица.Не мога да разбера от листовката Флудитек за продуктивна кашлица ли е?Успоредно слагам Макситрол и тази сутрин носа е добре.Направо не смея да се зарадвам.Така противно ни започна миналата седмица с Т 38.7 денонощно цели 2 дена...Изредихме се всички болни у дома.Ей това ме кара да намразя зимата ooooh!

# 568
  • вече Пловдив
Имам въпрос към майките с опит с отити. Тази нощ дъщеря ми се събуди и каза, че я боли дясното ухо. Попитах къде точно и тя ми показа ушната мида, до обицата. Казах й да легне на другата страна, да не притиска ушенцето. Повъртя се, дойде да се гушне при нас и все мрънкаше тихичко. Дадох малко панадол и тя заспа след 5 минути. Сутринта се събуди жизнена и весела, каза, че не я боли нищо. Възможно ли е да има начало на отит? newsm78 Педиатърът е втора смяна, така че най-рано на обяд може да я види...
Да уточня, от горе вдясно расте последният кътник. Може ли болката от зъбчето (тя вади много трудно кътниците) да се предава към ухото?

# 569
Ваня1975,може наистина болката да е от кътника.

Общи условия

Активация на акаунт