Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим? Тема 1

• 40 178
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Таня, тогава и според мен още една снимка и назначаване на лечение според нея, заведи ги на пулмолог освен при педи да ти разчете снимката, да назначи лечение, ако трябва искай от педи направление за снимка и за пулмолог. и бързо да се оправяте.

ех, тая варицела... да минава бързо!

# 601
  • Пловдив
Здравейте, искам да ви питам някой капвал ли е сребърна вода в очите?
... варицелата и аз не съм я карала , та като я кара малкия не вярвам да ме отмине Sad

# 602
  • на последния етаж
Сребърна вода не съм капала в очите, но съм ги обтривала с тампони, напоени със сребърна вода.

# 603
не бих капала в очите коларгол, това е сребърната вода, йодит.
знам, че едно време при проблеми със слъзни канали се е ползвало някакъв процент разтвор, но това трябва док да каже. лично не бих капала, за обтриване с тампон разтвор на сребърна вода по-съм съгласна отвън навътре при нужда.
Вие защо питате, за Вас ли или дете? за варицелата, дано леко я изкарате, ако е и при Вас.

# 604
  • София
Таня, по-спокойно!
Лекарите не са факири и мога да те уверя, че не винаги пневмония може да се "хване" на слушалка. Просто не е възможно, независимо колко добър или не дотам е един лекар.
Има критерии и при съмнения рентгенът е онзи, който показва какво има.

Абсолютно не може да се хване пневмония на слушалка. Затова при съмнения искат снимка.
Така... какво е положението при нас. След като 2 седмици кашляше само сутрин и съответно  никой нищо не можеше да определи - нито диагноза, нито причинител, нито лечение, в четвъртък срещу петък през нощта започна да кашля много. Без спиране. Ама направо въздух едва си поемаше. Ходихме при личната сутринта и тя назначи веднага антибиотик. Така, обаче в неделя вече следобяда станаха неудържими нещата и я заведохме на пулмолог. Естествено поискаха болнично лечение, аз отказах. Продължихме с антибиотика, сложиха й инжекцийка метилпреднизолон, дадоха ни вентолин и нещата вече се наредиха.
Защо го разказвам сега това. За да кажа, колко много съжалявам, че не обърнах достатъчно внимание на кашлицата й и че оправдания от сорта : безобидна кашлица, кашлица от сополи и най-абсурдното кашлица от зъби се убедих, че НЯМА. Обица на ухото ми е вече. Ако нещата се повторят, не дай си Боже се потретят, вече дори съм на ръба да я спра от ясла и да я пусна пролетта. Явно още е много малка.
Надявам се, да не предизвикам сега упреци към себе си, или дискусии по този въпрос, но реших да споделя. Малко да ми олекне освен всичко останало, защото все повече си мисля, че съм в ролята на лоша майка.

# 605
violenzaa, изобщо не си лоша майка Hug!
Спри я от ясла и нека тръгне направо на градина.

Подкашляне от зъби може да има. Бебетата произвеждат много слюнка и една част от нея изтича от устата, друга гълтат. И тъй като количеството е голямо се получава един вид кашлица. Звучи така, както когато се задавим от слюнка.

Пневмония се "хваща" на слушалка, но се прави и снимка. Понякога не се "хваща" и пак се прави снимка.

Джос, честита лентичка Hug!

# 606

jos , честита радост!  Hug

# 607
  • София
Момичета, имам въпрос. Ани преди малко се прокашля 2 пъти доста влажно, питах баща й (той е гледа, защото аз съм на работа), дали преди обяд е кашляла, той каза, че не е. Тя пие само Панцеф. Сега се чудя, дали да започна да й давам някакъв отхраващ сироп, напр. Проспан, за всеки случай. На контролен преглед ще ходи чак в четвъртък.

# 608
благодаря, момичета, живи здрави Simple Smile

Violenzaa, ако се упрекваш в някой миг, че си лоша майка или се чудиш така ли е - погледни очите на детето си, с каква обич те гледа, сигурна съм, че ако може ще каже "обичам те, мамо"  Heart Eyes

няма как да знаеш от какво е кашлицата или че си я подценила. направила си всичко възможно към момента. За друг път ще знаеш, че ако започне такава кашлица, трябва да изследвате причината по-задълбочено, пък дано се окаже, че няма нищо.
мисля, че никой тук не би те упрекнал, всяка майка в даден момент се е чусвствала като теб или подобно на теб, затова сме тук - и да се подкрепяме!  Hug
ако имаш възможност да я гледаш вкъщи зимата, какво по-хубаво от това, да се борите със снежни топки, а не да стои в стаята затворена с децата и бацилите  #Crazy
пък наесен - отново с песен!

# 609
  • София
violenzaa, изобщо не си лоша майка Hug!
Peace
Дано АБ е подходящ и бързо да овладеете положението.
Колкото и гадно да звучи - за всяко нещо си трябва опит... И с болестите трябва - вече като знаеш какво да гледаш и как да реагираш, си е друго.

mimata14, аз не съм капала. Знам, че може както и другите са ти писали, да обтриваш с тампонче памук. Правила съм го при по-обилен секрет от очето на малкия. Не помня обаче дали педи ми го каза това или очната, щото покрай секрета ходхме и на очен.

Аз засега го раздавам малко 'кибик' в темата, че малкият прави вече 3 седмици на ясла. Ама да не се хваля много  Whistling

# 610
Марти, просто тати да я следи и после да ти каже.
И ти я наблюдавай най-добре.
Моят опит сочи, че след 2 влажни изкашляния, следва сопол Twisted Evil.

# 611
Върнахме се от поредния преглед на малката.Гърдите и били чисти,било от стичащите се сополи,които видимо не се виждали,и повечето малки деца имали трета сливица ,която при някои била по голяма и затова имали такъв проблем.Не знам дали всичко това е истина,ако някоя мама е запозната ,моля да сподели.Изписани един курс от два вида хомеопатични хапчета/инфуцид и ринитал/

# 612
Момичета, имам въпрос. Ани преди малко се прокашля 2 пъти доста влажно, питах баща й (той е гледа, защото аз съм на работа), дали преди обяд е кашляла, той каза, че не е. Тя пие само Панцеф. Сега се чудя, дали да започна да й давам някакъв отхраващ сироп, напр. Проспан, за всеки случай. На контролен преглед ще ходи чак в четвъртък.
не давайте никакви сиропи така, по-добре се консултирайте с педи. да не се влошат нещата. ако е позната за вас картина, може, ако знаете, че ще помогне, действайте. но това си е промяна на клиниката, съответно може да иска промяна в лечението, както предполагате.

# 613
Третата сливица се увеличава вследствие на вирусните и бактериални атаки. Тя е като един вид защита и обикновено с времето се прибира.
Ако събира гной, отите са персистиращи, ако общото състояние на детето не е добро и боледува много често с усложнения, тогава се налага екстракция на третата сливица.

# 614
  • София
Благодаря ви, момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт