Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 5

• 103 590
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Препарата на ДМ с оцета аз го слагам на гъба и разнасям.След 5 мин изплаквам.
Пробвала съм с пулверизатор и не беше толкова ефективно.

За пералнята препоръчвам почистване на 6 месеца с ДМ-ския препарат за почистване на перални.

# 226
Пералнята пускам три пъти годишно с малко белина вътре на дълъг цикъл без пране.
Казват, че не било добре за частите на пералнята, но старата пералня за 11-12 години нищо не и стана, а мухъл и миризми изчезват от белината.

# 227
Пералнята пускам три пъти годишно с малко белина вътре на дълъг цикъл без пране.
Казват, че не било добре за частите на пералнята, но старата пералня за 11-12 години нищо не и стана, а мухъл и миризми изчезват от белината.

Определено белина в пералнята - НЕ.
По-добре прах за бяло пране само.

# 228

За пералнята препоръчвам почистване на 6 месеца с ДМ-ския препарат за почистване на перални.

+ 1  Peace

# 229
Никога не съм слагала в пералнята белина
Има си препарати за профилактика на пералнята, а ако не откриете тук бяха споделили, че същия ефект има, ако пуснете празна пералня на програма с най- висок градус и прах за бяло

# 230
..Аз искам да знам номера с оцета за микровълновата Peace
...

Цитат
"Самопочиства"  микровълновата фурна
Напълнете купа с равни части топла вода и оцет и я поставете в микровълновата печка на най-високата степен за 5 минути. Не препълвайте обаче съда - максимумът е половината му обем, за да не изври. Киселата пара ще размекне полепналата видимите или дискретни налепи и ще можете да ги забършете с едно движение, без търкане.

Това е според тази статия (№24) . Има много полезни неща в статията.

# 231
Момичета моля поммоооощ. Сложих на тоалетната медикс, синя опаковка, обаче полях и капака и самата чиния яко, че се беше доста замърсила и сега не мога да ги измия от препарата. Фаянсът се изми, но по капака и чинията има доста видими сини следи. Досега ги търках с гъба и вода и не изчезват. С какво да ги махна? Често купувам медикс, но такова нещо за първи път ми се случва  newsm78.

# 232
Сънлайт, спокойно.
Постепенно ще се измие, може би не веднага, но чистейки всеки път ще пада по малко.

# 233
  • Пловдив
здравейте,
хубава тема, ще я чета като ми посвършат препаратите. аз ползвам на сано най-вече - за гранитени стълби, за под, универсален, за пране на детските и нашите дрехи, за котлони и фурна, за чинии...
препоръчайте ми моля препарат за мухъл по стените, получен от влагата?

bouquet

# 234
здравейте,
хубава тема, ще я чета като ми посвършат препаратите. аз ползвам на сано най-вече - за гранитени стълби, за под, универсален, за пране на детските и нашите дрехи, за котлони и фурна, за чинии...

bouquet

Повтарям се...но по-добро от Саво не съм ползвала.

# 235
  • София
Мухала от стените го измих с Доместос, но предполагам той не действа за предпазване за понататъшно появяване. При мен до момента още не се е появил пак, но скоро го махнах.

# 236
  • Пловдив
здравейте,

bouquet

Повтарям се...но по-добро от Саво не съм ползвала.

саво за мухъл ли? горе долу как изглежда, с помпичка ли е?
Благодаря!

Мухала от стените го измих с Доместос, но предполагам той не действа за предпазване за понататъшно появяване. При мен до момента още не се е появил пак, но скоро го махнах.

ще пробвам имам наличен...   bouquet

# 237
Ето Саво за мухъл:

# 238
  • Пловдив
благодаря Sourcherry ! Hug

# 239
Благодаря ви много за споделените мнения за чистенето с препарата на ДМ с оцет.  Hug

За мухъла и ние признаваме единствено Саво. Ползвали сме най-различни препарати, но само с него се постига желания ефект. Сега си взех и Саво за баня от промоцията в Кауфланд, но не съм чела съдържанието на двата, за да видя по какво се различават и не съм го ползвала още.

За почистването на пералнята и аз използвам препарата на ДМ на всеки 6 месеца. Взимам такъв и за съдомиялната.

Общи условия

Активация на акаунт