Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 5

• 103 617
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
аз пък се чудя с какво да си мия дуралексовия сервиз. слагам го в миялната с таблетки от ЛИДЛ, и всеки път излизат замазани Sad  и с веро да ги измия пак така стоят. Rolling Eyes

таблетките от Лидл не пазят стъкло или дурлекс, затова е така. Ако смениш с други, търси да пише функция Защита на стъкло.

Отлаганията от варовик се получават при ползване на твърда вода. За да се отпушат
отворите на ютията, е необходимо към водата с която се пълни
резервоарчето да се добави малка част органична киселина /оцетна,
млечна, оксалова или лимонена/ за получаване на разтвор с концентрация
3-5%.

Най-ефективни от изброените са млечната и оцетна киселина. Ютията се включва на
максимално загряване и отделяне на пара /на празен ход, без да гладите
дрехи/ до отделяне на подкислената вода. Тази процедура се повтаря до
пълното отпушване на отворите.
За да се избегнат тези неприятни отлагания най-добре при гладене използвайте дестилирана или предварително преварена вода.

http://www.mamazavinagi.com/t123p20-topic
За отпушване на ютии си има отделни препарати, на прахчета, течни , на таблетки

# 211
  • Gone with the wind
Венито е права, от препарата е.
На родителското тяло 2/3ти от чиниите са дуралекс - не излизат замазани

# 212
За препарата за ютиите още си търся. Питах на две места и ми кават, че вече не получавали. Някой да сподели магазин в района на Плиска? Или някъде в тази част на София.
Да се включа и аз към проблема с микровълновата. Това за лимона го пробвах два пъти(изцеден с вода, 1:1). Стана много добре, само че и на мен таванът ми си остана мръсен и със загоряло.

# 213
  • Ланкър, планините Овнерог
За чистенето на микровълновата съм оценила

# 214
Това не е ли за хладилник  newsm78

# 215
Това не е ли за хладилник  newsm78

По принцип да, но на гърба си пише, че е и за микровълнови, а и се оказа добро.

# 216
Значи може да го потърся този препарат.

# 217
  • София
Къде може да се намери този препарат?

АЗ за микровълновата все още си залагам на класическия оцетт Simple Smile

# 218
  • София
Виждала съм го в Кауфланд.

# 219
И в ДМ има препарати на тази марка.

ПП Взех си препарата на ДМ с оцет, но искам да ви попитам как го ползвате за почистване на плочките и теракота в банята?

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 18:36 от Sea lights

# 220
Виждала съм го в Кауфланд.

Аз си го взех от Карфур.

# 221
За препарата на ДМ с оцет - обливам плочките и разнасям с кърпа. Изчаквам 15 минути и обливам с вода. След изпълнено няколко пъти прочетох, че това било за силно замърсено. В последствие пише, че може и разтвор. Simple Smile

# 222
И в ДМ има препарати на тази марка.

ПП Взех си препарата на ДМ с оцет, но искам да ви попитам как го ползвате за почистване на плочките и теракота в банята?

Върху гъба изливам малко, разнасям по повърхностите, които искам да почистя и оставям да подейства минута - две, после отмивам добре. Лесно е, но няма дълготраен ефект за съжаление, налага ми се да мия на всеки 2-3 дни, защото при нас водата е бъкана с варовик.

Аз искам да знам номера с оцета за микровълновата Peace

Освен това, как решавате проблема с наслояванията по пералнята? Аз след изпиране подсушавам гумите и около барабана, но не е особено ефективно, няма-няма и избърша някоя плесен Shocked
Пробвала съм да пусна празна пералня с голямо количество калгон, но няма ефект.

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 13:26 от Dress like Princess

# 223
  • София
А някой от вас пробвал ли е да прилага този препарат, ДМ-ския, с оцета, с пулверизатор? Че ми се върти в ума такава идея, пък флакон с пулверизатор все ще се намери.

# 224
А някой от вас пробвал ли е да прилага този препарат, ДМ-ския, с оцета, с пулверизатор? Че ми се върти в ума такава идея, пък флакон с пулверизатор все ще се намери.
Аз действам така с Пулирапид-а  Peace Пресипвам го в бутилка от препарат за стъкла и  така пръскам. Всичко ми светва и по-бавно свършва  Peace

Общи условия

Активация на акаунт