Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 5

• 103 626
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
Идея как и с какво да изчистя наслагвания върху дъното на стъклени чаши за вода и безалкохолно. Пробвала съм с гореща вода и препарат за чистене..не върши работа..

Опитай да ги накиснеш във вода, в която си сипала и малко оцет. Би трябвало да изчезнат наслояванията.

# 196
С малко Доместос да ги накиснеш за 15тина мин.

# 197
  • На ръба..
Да точно и моите чаши са релефни и ще пробвам всичко последователно и дано изчезнат, че е много дразнещо. Благодаря ви   bouquet за съветите...

# 198
Идея как и с какво да изчистя наслагвания върху дъното на стъклени чаши за вода и безалкохолно. Пробвала съм с гореща вода и препарат за чистене..не върши работа..
Сигурно водата при вас е много варовита. Можеш да пробваш с препарат против варовик/ този с оцет на ДМ е разкошен/ и после да изплакнеш обилно с веро

# 199
  • На ръба..
Ами малко ме е страх с тези препарати против варовик. Сега сложих малко оцет да видим какво ще стане, ще погледна и тоя препарат през седмицата. Гледах, че е хвален доста тук..

# 200
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ами малко ме е страх с тези препарати против варовик. Сега сложих малко оцет да видим какво ще стане, ще погледна и тоя препарат през седмицата. Гледах, че е хвален доста тук..

Като ползваща същата вода като теб, вече съм го хвалила..Аз си чистя банята с него Peace

# 201
  • София
Момичета с какво си почиствате ютиите. Моята е на Phlips със  Steamglide покритие и с какво ли не опитвах и без успех.

# 202
  • София
Момичета с какво си почиствате ютиите. Моята е на Phlips със  Steamglide покритие и с какво ли не опитвах и без успех.
Предишната страница в темата.

# 203
Моята микровълнова е с грил и над грила така и не успявам да изчистя загорялото.
Опитвала ли си с купичка вода? Слагаш съдинката вътре, пускаш микровълновата на толкова минути, че да заври водата, може да сложиш и парченце лимон в нея. След това много лесно се отстраняват всички замърсявания, вкл. и по-сериозните  Peace.
Фурната ми е на този принцип и наистина много лесно се чисти. Мазнината остава по кърпата, но защо не съм се сетила досега и  за МВ  newsm78... а се чудех само какви препарати да взимам, за да  не я разваля... реших проблема...Hug

# 204
  • София
Предишната страница в темата.

Благодаря ти. Ще се радвам някой да сподели нещо, което обаче да не е със силна миризма. С астма съм и мисля, че такива препарати не са препоръчителни.

# 205
  • София
Ей сега мятам и аз една купичка с вода и резенче лимон в моята МВ - да видим резултата  Simple Smile

dessitto, съчувствам ти  Hug Трябваше с това да започнеш. Поглеждала ли си разните еко-препарати - може би там е решението на проблема? Не ми се е налагало досега да ползвам такъв препарат (ютия Тефал...може би аз не я ползвам така често, че да се наложи да я чистя  Blush), затова просто насочих към новите постинги.

# 206
  • София
Karimma Не съм се сещала за Еко препарати, сега ще потърся информация за тях. Да не мислиш, че моята ютия я ползвам много  Laughing. Има някакви като залепнали прашинки и ме дразнят много. Търках я с гъбата за тефлонови покрития, малко се махнаха, но имах мускулна на ръката после. С оцет я чистих никакъв ефект. Благодаря  Hug

# 207
  • Gone with the wind
Десито, аз съм много чувствителна към миризми - от най-малкото, което ми замирише на лошо повръщам (извинявам се за цветущото обяснение). Затова мъжът ми чисти ютията след като видях за какво иде реч. Ако не намериш друг вариант, може и това да направите  Wink .
Karimma, и аз съм с тефал, но - не погледнах, че е на макс и  лепнах ютията за един пуловер, та стана белята   Embarassed

# 208
Отлаганията от варовик се получават при ползване на твърда вода. За да се отпушат
отворите на ютията, е необходимо към водата с която се пълни
резервоарчето да се добави малка част органична киселина /оцетна,
млечна, оксалова или лимонена/ за получаване на разтвор с концентрация
3-5%.

Най-ефективни от изброените са млечната и оцетна киселина. Ютията се включва на
максимално загряване и отделяне на пара /на празен ход, без да гладите
дрехи/ до отделяне на подкислената вода. Тази процедура се повтаря до
пълното отпушване на отворите.
За да се избегнат тези неприятни отлагания най-добре при гладене използвайте дестилирана или предварително преварена вода.

http://www.mamazavinagi.com/t123p20-topic

# 209
аз пък се чудя с какво да си мия дуралексовия сервиз. слагам го в миялната с таблетки от ЛИДЛ, и всеки път излизат замазани Sad  и с веро да ги измия пак така стоят. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт