Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 5

• 103 641
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
milittana , да за същия  Peace В трапезарията всичко ми е прозорци, нямам външни стени. Родих се с това чудо  Laughing
Какъв препарат ползваш ?
Какъвто ми дойде - най-често разреждам от тези за стъклени и гладки повърхности на Дионис, че са ми най-икономични, че аз пък имам едни зимни градини, едни витрини - не ти е работа. С този уред на Керхер и много успешно обирам капчиците вода след къпане от душкабината - стъклото и плочките  светват даже и без препарат. Струва си парите, макар че се колебах като обмислях покупката.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 16:12 от milittana

# 181
Днес в Лидл видях таблетки за почистване на тоалетни казанчета, тоалетни чинии, бидета. Нов продукт е 16 бр. за 4 лв. Някой ползвал ли е вече тези таблетки? Отзиви, моля.
Попитай в темата на Лидл /в раздел На пазар/

# 182
  • София
Позволявам си да се самоцитирам, че не се намери някой, който знае. Ако някой не го е видял, а може да даде съвет, моля нека каже.
Да ви попитам нещо:

Някой знае ли от къде мога да си намеря препарат, с който да покрия надраскан емайл в микровълнова фурна? Колелцата, които въртят тавичката във фурната са издраскали емайла и мен ме е страх да не й стане нещо, знам, че не трябва да има открит метал в камерата, докато работи.

Те уж пластмасови, но са я протрили. А може и аз да съм прецакала нещо с почистващите препарати, не си спомням.

Знам, че има паста за коригиране на емайл, или спрей, или нещо подобно. Помагайте, моля! Praynig

# 183
Саш, има автомобилни спрейове с боя. Нещо такова бих опитала.

# 184
  • София
Но това трябва да е  емайл, а не боя. Какво ще стане с боята, като се включи фурната?

# 185
Би трябвало да е боя, поне нашата е такава - бяла отвътре, боядисана фабрично.

# 186
Да препоръчате нещо за почистване на ютии. Моята я налепих с някакви шевове от найлонови конци.

# 187
  • Gone with the wind
В магазините за перилни препарати продават едни стикчета за почистване на ютии.
Ето такова нещо
1
2
Само се приготви психически, че докато обработваш ютията миризмата ще е ... по-добре да няма никой във вас

# 188
  • На ръба..
Искам да споделя колко съм доволна от Медикс-а за фурни.Пробвах го и на микровълновата и на фурната...огън е стига да изчакам 20-30мин.
За банята пак ползвам Медикс - един розов за котлен камък ама пак се чака и мирише силно, не на лошо де.. Simple Smile

# 189
  • Бургас
DiDi_too, каква е консистенцията на Медикса за фурни? Като пяна, течност или гел?
Много силни замърсявания чисти ли?
Моята микровълнова е с грил и над грила така и не успявам да изчистя загорялото.

# 190
  • София
Моята микровълнова е с грил и над грила така и не успявам да изчистя загорялото.
Опитвала ли си с купичка вода? Слагаш съдинката вътре, пускаш микровълновата на толкова минути, че да заври водата, може да сложиш и парченце лимон в нея. След това много лесно се отстраняват всички замърсявания, вкл. и по-сериозните  Peace.

# 191
  • На ръба..
DiDi_too, каква е консистенцията на Медикса за фурни? Като пяна, течност или гел?
Много силни замърсявания чисти ли?
Като гел е консистенцията. Да, чисти перфектно стига да изчакаш достатъчно време. Пъроначално изчаках 10-15мин колкото пише на опаковката, но се налагаше да търкам, затова оставих още толкова и мазнината и загорелите петна изчезнаха с бърсане, а не с търкане.
Пък и не  скъп към 2-3лв беше.

# 192
  • Бургас
Опитвала ли си с купичка вода? Слагаш съдинката вътре, пускаш микровълновата на толкова минути, че да заври водата, може да сложиш и парченце лимон в нея. След това много лесно се отстраняват всички замърсявания, вкл. и по-сериозните  Peace.

Досега единствено от К2R съм доволна, макар че всичко съм пробвала. А на тези петна работата им е там, че са на тавана (над грила). И каквото и да се намаже, съответно пада:(

# 193
  • На ръба..
Идея как и с какво да изчистя наслагвания върху дъното на стъклени чаши за вода и безалкохолно. Пробвала съм с гореща вода и препарат за чистене..не върши работа..

# 194
  • Gone with the wind
Ако имаш близки със съдомиялна може да ги помолиш да ги пуснат чашите 2-3 пъти и ще се изчистят. Преди да си купим съдомиялната редовно  носех едни чаши с релефни надписи при майка ми, да ги измие съдомиялната - все ми изглеждаха недобре измити пуктите му релефи, независимо колко и с какво съм ги търкала.

Общи условия

Активация на акаунт