Любители на Котки Тема 68

• 42 731
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Котьо, Че Ре Де на госпойцата ти! Да е дебелоглава и гъвкава, за да е пробивна и да се нагажда лесно към промените. Да й расте все повече разсъдъка и да й се множи късмета. Да й е добро зрението и да са й бързи рефлексите, за да вижда шансовете и да ги хваща за задния крак.

Паля, много топъл кадър.

ЛаHug Хубавичък Макс!

Професорке, човек, за да има душа като твоята, трябва да е натрупал много живот...

# 151
Котьо честито на рожденичката и от мен!  cook  Фея, как го измъдри това пожелание-трепач, аз направо останах без думи  hahaha

Голямо гуш на скърбящите за космато приятелче  Hug Наистина който не може да обича животинче, има някакъв сериозен недостиг в себе си. Аз пък тия дни съм се присетила за една много добра моя приятелка от детството - магаричката Росица  Cry Баба ми я продаде преди 3-4 години защото не можеше да се грижи вече за нея, и много се надявам все още да е жива някъде (те живеят дълго) но като си представя повечето селяни как се отнасят с магаретата, и колко цигани й бяха вдигнали мерника да я правят на кебапчета, направо ми се свива сърцето... И за това съм отнасяла бъзици - как можеш да обичаш едно магаре, то е само магаре... Но тя беше толкова умна, добричка и така привързана към мен, как да не я обичам.

Как се учат котките да използват драскала? Thinking Просто му я бутам под лапите или има друг начин Blush
Някои се учат чрез подражание. Нашата май не беше виждала драскалка допреди да я приберем и много й се чудеше какво е това нещо, и в опитите си да й покажа взех аз да драскам по драскалката  Mr. Green пред нея. Стана й интересно, наостри ушите, и започна и тя да драска  Laughing И сега като отида и започна да драскам, дотичва и тя и започваме да си драскаме заедно  Laughing Пробвай това. Можеш също да втриеш в драскалката валериан или коча трева (catnip), които привличат котките. Постави я на място където обикновено обича да драска.

# 152
La Libellule, прегръщам те силно. Hug Трудно се преживява скръбта, особено, ако си живяла с него дълги години... Не спирай да раздаваш обичта си на другите животинчета наоколо- живите, които се нуждаят от теб!
Котьо, приеми поздравите ми за рожденничката, макар и със закъснение! Нека продължава стремително напред, да изпълни дните си със смисъл, а ти да бъдеш горда и щастлива майка! Прегръщам ви!

# 153
Добро утро котанки   jumpuu 
Успешен ден на всички работещи и спокоен на всички гледащи дечицата си Simple Smile.
Поздрави и от едно голямо коте  Laughing

# 154
Добро утро и от мен  Hug

Малко ме натъжи темичката в последните страници заради тъжните спомени. И аз съм губила коте преди години - синът на наши съседи и негови приятелчета се възползвали от разходката на котето ни и го примамили у тях ... после я намерихме захвърлена на площадката на блока ни  Cry ... Винаги обаче се успокоявам с това, че рано или късно на такива "хора" няма да им се размине, жестокостта им няма да остане ненаказана.

Сега малко по-весело:

treisy, интересно ми е да чета за вашето ежедневие с Пикълс и щуротиите, които прави.

Аз още съм на паразитна тема(пак вадят глисти след хапчето), та да ви покажа едно клипче за тении при котките. Sick Приятно гледане: Mr. Green  Crazy(клипчето е анимирано Simple Smile)
http://www.vet-varna.com/bg/useful-more/kotki/tenii-pri-kotkata
Благодаря, но тъкмо закусвам  Mr. Green Сигурно по-късно.

И сега като отида и започна да драскам, дотичва и тя и започваме да си драскаме заедно  :lol
Joy

Фея, аз направо ще си крадна това пожелание  Simple Smile, и на мен много ми допадна!

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 09:02 от Palia

# 155
Polia възмутена съм от историята, която разказа. Как е възможно деца да са способни на такива жестокости и какви са тези родители, които позволяват това да се случва?!! Отвратена съм от това как възрастни хора дават лош пример на децата си и как пропускат основни теми от възпитанието. Ами то от малко ако посяга на живот какво ще стане като порасне?
Наскоро гледах Bee Movie. Имаше една сценка как един герой иска да убие една пчела, приятелката му го спря и го попита- защо живота на пчелата да е по- маловажен от твоя?
И аз често си задавам този въпрос, но той води до доста екзистенциални размисли. Но хвана ли се, че искам да убия паяк или муха, винаги се сещам за въпросното анимационно филмче.
Не знам защо човек е склонен към насилие в/у по слабите от него и как можем да променим това.

# 156
gangnam style, аз също като теб съм отвратена от проявите на насилие към животни. И то от деца!!!  Не знам дали е осъзната или не постъпка, но каквото и да е, жестокостта е голяма.
Покрай моя блок има доста улични котки и не веднъж съм ставала свидетел как тийнейджъри разни хванали една котка и я подмятат, дразнят я, гонят я с пръчка... Веднъж ги видях да вързват малко черно котенце с някакъв сезал  Shocked не ме интересуваше идеята им, но им разтурих тайфата. Лошото е, че дори и да им обясниш, те ти се хилят насреща и не искат да проумеят. Вземат го за игра... И тази жестокост не е само към животните, за съжаление...Но да не се отплесвам от темата.
Насилие проявяват и много възрастни хора..Странна е човешката природа. А домашните животни в по- голямата си част са мили и добронамерени. Сега се сещам за една снимка, на която попаднах вчера в нета: куче изгутва към тротоара друго такова, което е ранено и лежи на средата на улицата. Търсих снимката сега да я пусна, но не я откривам в момента. Иска ми се и хората да бъдем по- милостиви и грижовни- както към себе си, така и към животните...
Малко дълъг стана псота ми, но наистина много се възмутих #Crazy

# 157
  • In a surreal moment!
Здравейте, прибрахме се!  Grinning
Децата се бяха разпльокали пред камината, напопарени непукисти, но милички и любвеобилни.
Маша ме омеси с големите ноктаци и поиска да суче. Боже, няма да я забрави тая бенка и това си е .
Писанчо цяла нощ ми подпира с дупе брадичката да не падне от възглавницата.  Laughing
Щастлива съм.... 7 яйцеклетки, 5 се оплодиха и започнаха развитие, в събота ще разбера колко са оцелели до 3-ти ден и са готови за замразяване.
Благодари ви за милите пожелания и стиснатите палци - помогнаха, вярвам в това!  Heart Eyes Hug
Танче- сивите лапички ме трогнаха, благодари му специално с някакво лакомство, плиийз
Котьо - след пожеланието на Фея само ще допълня - нека ти е много здраво детенцето и каквото му се прави в тоя живот - нека го направи, колкото и да е безумно! За човек е важно да се чувства успешен, няма значение в какво.

Отивам да си полегна и да стисна трътката на Писански, нещо много самотно се е разположил в одеалото  Mr. Green

# 158
Запис,че ви изпуснах  Hug
И малко рижав пух от моя помощник-плетач  Heart Eyes

# 159
Здравейте момичета   bouquet
Натъжавам се от разкази за жестокост към животните, но за съжаление и това го има. Работя във фирма в промишления квартал на града. Пълно е с бездомни кучета наоколо. Не е приятно да ги има навсякъде, но пък и те не са агресивни. По-скоро са уплашени от хората. Най-ужасното е обаче да видиш как бият куче с лопата, защото се е осмелило да се свие на топло във входа на фирмата ни. Разправях се с този "човек", но не можах да спася кутрето..... Cry. По същия начин се издевателства и върху котки. Имаме един отворко комшия  #2gunfire, който стреля по тях със въздушна пушка. Кога уцели...кога не..... След многото скандали, които му вдигам - съм "лудата"... Преди време спасявах едно котенце с 3 сачми във вратлето Sad. Идвало ми е да му взема пушката и да му нашаря гъза... За съжаление децата са като попивателни. Те възприемат подобни примери на поведение като нещо нормално и не след дълго някои от тях стават същите изродчета като възрастните. Обществото ни е болно и с извратено чувство на превъзходство над по-слабите. Дотук и ще спра, защото се нервирам на собственото си безсилие.

Ето една снимка на царица Чара

Ето и на мамин Съни /да му изям нослето сладко/

Ето ги и двамата в гонитба по етажерките в кухнята, които са превърнали във вертикално пространство....  Grinning 

Ето и едно клипче със Съни. Размазан от глезотия в ръцете на сина ми....http://vbox7.com/play:876e4821d4

# 160
Горда, много са красиви и величествени! Ей такива персийки обичам - класически, с нормален нос  Simple Smile

Гарфийлд като че ли става все по-голям с всяка нова снимка Simple Smile И каква разкошна опашка е заформил  Heart Eyes

ИКСИ, добре завърнала се! Успех на яйцата, а ти си почини сред пухкавите дупета.

# 161
Изтървах темата за 5 дена и 11 страници вече  Grinning  Днес махнаха шевовете на Джо от счупеното краче и вече е по-добре , Фуфи спи пък Томи голям разходколюбец  Grinning от сутринта никакъв го няма сигурно утре чак ще дойде  Laughing

# 162
Приятелчета  Heart Eyes

(от интернет)
И наша Росица магарица беше приятелка с котките и така се душеха муцуна в муцуна, и спяха гушнати зимата да се топлят при нея.

# 163
  • au bout du monde
Бързам да ви покажа как заспа нашата Миси  hahaha Много е уморена от играта с Макс  Mr. Green

http://prikachi.com/images/700/5523700P.jpg

http://prikachi.com/images/701/5523701P.jpg

Забелязвам, че котака пуска нокти и зъби на малката и тя мяука, нормално ли е така да си играят или направо иска да си я хапне Thinking

# 164
Жестокостта към животните е белязала живота ми..много близък човек уби кученцето ми когато бях на 7.Оттогава не бях имала животно до преди година когато взехме зайчето и после котето.Беше ми много тежко и все още се сещам...Затова непрекъснато спасявах котенца,кученца в къщи,скрити..защото баща ми не беше съгласен..и мечтаех за голяяям приют

Общи условия

Активация на акаунт