Любители на Котки Тема 68

• 42 741
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
  • на брега на морето
Фея, много точно име сте й дали. И колко е уплашена миличката! Много харесвам котки с кафеникави очи  Grinning

Професорке, вие плетете, а ние снощи разглеждахме книжка с картинки  Grinning Постлах одеалото на пода, сложих Зайко и легнах до него с книжката. Отгръщам страниците и му обяснявам кое какво е, а то милото гледа, душка  Grinning Разбира бе, дори ми каза нещо  newsm78

# 196
  • София
Здравейте котколюбци и котки!Постоянно чета темата,но не съм писала откакто търсих дом за една улична находка.Така се стекоха нещата,че в една необитавана стая прибрах майка с малки,после се наложи да затворя там и котката ,с която я открих.Преживяха някак срещата,че после се и заобичаха отново.Но кратка им беше радостта от съвместния живот.Преди около 10 дни , след като спря да кърми беше кастрирана майката.За съжаление....само я взех,за да я погреба.Та останах с 2 котета на 2 месеца и половина и  кака им на 7-кастрирана.За мое учудване и спокойствие тя пое цялото майчинство,че даже се държи по-добре от майката с малките.Постоянно е с тях,нали е още малка и си играят заедно,пък и достатъчно голяма ,за да ги обгрижва.Малките постоянно се гушат в нея(майка им ги гонеше от около 40 ден),сучат за успокоение , а и тя няма нищо против,даже мисля е доволна,съдейки по мъркането и изражението и.До тук добре,но от 2 дни забелязах нещо , което ме озадачи.Уж майчински инстинкти,а самата тя се вживя в бебешката роля.Докато се гушеха и миеха каката си навря главата при коремчето на мъжкото !? и чух едно звучно , продължително мляскане - тя сучеше и месеше , даже се опъна по корем. Онова кротуваше и мъркаше , а целия му корем беше като изпран.Днес същото се повтори и с женското мъниче.Има ли логично обяснение случилото се?Забравих да кажа,че е кърмена до около 3 месеца и малко,това беше една от причините да не кастрирам майката , а тогава живееха в един двор и ....Ето го черното семейство

# 197
Привет в новата темичка, сладурковци! Имам едно въпросче:) Според вас много ли бих навредила на моя сладур, ако го изкъпя с нашия бебешки шампоан ПАНТЕНОЛ( за чувствителна кожа)? Ултра безвреден и лек.? Как мислите?

# 198
  • София
Привет в новата темичка, сладурковци! Имам едно въпросче:) Според вас много ли бих навредила на моя сладур, ако го изкъпя с нашия бебешки шампоан ПАНТЕНОЛ( за чувствителна кожа)? Ултра безвреден и лек.? Как мислите?

Ще оцелее!  Wink  Преди години нямаше котешки шампоани. Къпех с Па-па и Бебе.  Laughing

Фея, прекрасна е! Бързо да се адаптира в обстановката и да се сприятели с останалите животинки!

# 199
  • Варна
ket1313, чернушите са прекрасни. Heart EyesМи тя и каката се изживява като бебе.  Simple Smile

Моята Мила си меси, лапа и облизва оградника на котешкото легло. Laughing

А майката защо е починала при кастрацията?

# 200
  • au bout du monde
Беки съм я къпала с моя шампоан и с душ-гел също Blush Нищо й нямаше.

Така ги заварих като се прибрах.  Heart Eyes

# 201
  • София
ket1313, чернушите са прекрасни. Heart EyesМи тя и каката се изживява като бебе.  Simple Smile

Моята Мила си меси, лапа и облизва оградника на котешкото легло. Laughing

А майката защо е починала при кастрацията?
Мдаа черните котки носят нещастие само на мишките и на пердетата ми Simple Smile .Изкуствената мишка е разпарчетосана,а пердетата са идеалната катерушка,а и как се люлеят.Бях се попритеснила за поведението на каката напоследък,но дано и премине.
 А майката ..... лекарите само предполагаха.Казаха ми , че е излязла от упойка и след това се е задушила и посиняла.Реанимирали с адреналин и хепарин,но си отишла.След случилото се се консултирах с ветеринари от Добро хрумване и ЦВК,четох доста и май и поставих диагнозата,лошото е че никой не ме попита за детайли,когато я занесох.Беше невероятна котчица.Ако съдя по неприятната  миризма , която излъчваше имам съмнения за бъбречна недостатъчност.Но тогава си мислех,че нещо с главата ми не е наред и пренебрегнах очеизвадното.Същите лекари оперираха и дъщеря и,която сега гледа братче и сестриче.
  За пореден път се убеждавам колко добри и отговорни са животинките  Hug

# 202
  • Пловдив
Искам да ви питам нещо. В къщата на бабата на моя мъж котката и е родила невероятно красиво коте - на цвят много прилича на британска от типа уискас, като бялото и е доста. Майката е много пухкава, без претенции за родословие. Та да ви питам, как точно може да се получи това. Котето обаче е късокосместо. Ще се пробвам да му щракна някое фото и да го покажа. Наистина е най-красивото коте, което някога съм виждала. Но е плашливо....

# 203
  • Варна
Новото легло на Мила-подарихме ѝ го, катурна се вътре и заспа. Grinning
Скрит текст:

И Женя спи там понякога, но с нейните изпружени пози главата ѝ остава отвън. Grinning
Скрит текст:

Женичка доста дръпна на ръст и кг. А е уж само месец по-голяма от Мила, но разликата е голяма.
Иначе по паспорт са родени и двете август-в началото и в края.

# 204
Здравейте! Heart Eyes От много време не съм писала,но наистина почти не ми остава време.Ние сме добре-писаните растат с пълна сила.Ади вече се възстанови напълно и си е предишното коте,което имахме.Единствено си остана по-дребничка или може би защото имаме сравнение с Макс,който вече е 5 кг и пред него е малка  Laughing Но важното е,че стигнахме заветната цел с нея и дори надминахме-вече сме 3,700 кг,което за нейните размери е супер.Качвам и снимчици да ги видите и да видите нейната разлика!Предният път ,когато показах преди и сега с нея имаше огромна разлика,а сега е много по-голяма,сякаш и предишното сега е към днешна дата"преди" Simple Smile

# 205
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аууууу, ekita, ами браво и на двамата! Прекрасни са!  Heart Eyes Аделчето изглежда много добре, а Макси щом е станал 5 килца си направо за завиждане. Crazy

СтейсиHug и вие растете с пълна сила! Скоро Мила и Жени няма да се събират в легълцето.  Grinning Погали ги по главичките от мен!  Hug

La Libellule , каква мила картинка!  Grinning Heart Eyes

# 206
Така ги заварих като се прибрах.  Heart Eyes
Каква сладост  Heart Eyes Да се разтопи човек от умиление!

Браво на черната кака че така се грижи за бебетата!

Женя си има специална поза за спане  Laughing

Искам да ви питам нещо. В къщата на бабата на моя мъж котката и е родила невероятно красиво коте - на цвят много прилича на британска от типа уискас, като бялото и е доста. Майката е много пухкава, без претенции за родословие. Та да ви питам, как точно може да се получи това. Котето обаче е късокосместо. Ще се пробвам да му щракна някое фото и да го покажа. Наистина е най-красивото коте, което някога съм виждала. Но е плашливо....
Това е просто разцветка, вариация на тигровото - не е знак за определена порода. Изникват тук-там такива котенца и без смес с порода. Наскоро тъкмо това обсъждахме, как в различни части на света този вариант на табито е по-разпространен (Северна Америка) и по-малко разпространен (България) и понеже в България не се срещат често, привличат вниманието и хората си мислят че трябва да са от някаква порода. Тази разцветка е популярна при британките защото ги селектират да са с такава шарка, затова сигурно ти прилича на тях.

# 207
Леле, Екита, Shocked все едно друга котка имаш! Разликата е невероятна!

Стейси, спящите красавици  Heart Eyes

Ла, очарователни са.

Кет, добре дошла! Чудни чернушковци...

Искра още се крие. Вчера й видях за малко дупето, докато го извърташе, за да избяга. Децата са леко нетърпеливи, но аз нямам бърза работа. Помня как Лили 3 дни нито яде, нито пи, а после две седмици я намирах с опулени от страх очи, легнала на двигателя под капака на моята кола.

П. П. Току-що прибрах купичката след поредния опит за "тайно" хранене. Яло е гадинчето. Опоскало е основно парченцата сурово пиле и е оставило голяма част от бебешкия ПроПлан на Пюрина Simple Smile А ми дадоха тая консерва като "любима".

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 04:07 от Фея Кръстница

# 208
Фея- Това не е тигър!!!!! Това е уникално леопардово/гепардово пумско/пантерско лъвско/риско мраморно/диво ПУХЧЕ уникално е ! оОбожавам жълти котки!  Crazy Дано бързо да се отпусне  Blush Имам малко запитване  Sad Фуфи има червени уши горещи  сухо носле и много спи ? Да не е някаква болест и много хърка като спи ?

# 209
  • au bout du monde
Прегръдки за всички пухчовци Hug

Имам едно въпросче, по колко грама гранули хапват вашите котаци? Thinking Как се справяте с лакомията им? Макс постоянно е гладен ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт