Любители на Котки Тема 68

• 42 749
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Томи - 3 месеца - 25 грама Eukanuba /Iams    Фуфи - 3 kg. 1,7 месеца - 40 грама Eukanuba / 45 грама Iams  Grinning Даже често остава недоядено  Grinning  Имам си 2 мерителни чашки и кухненска везна със Touch бутони за настройки и им измервам дневната дажба и я давам ,но я разделям на две порции за сутринта и вечерта.  Stop

# 211
  • София
Имам едно въпросче, по колко грама гранули хапват вашите котаци? Thinking Как се справяте с лакомията им? Макс постоянно е гладен ooooh!

Kaто чуя за гранули и котарак и ми е трудно да подмина. Надявам се, че гранулите са от висок клас храни, а не Уискас, Фрискас или евтините от чувалите в зоомагазините. Нискокачествени гранули + котарак означава до 2-3 години камъни в бъбреците и запушване, често с фатален край. От опит го казвам и с най-добри чувства. Иначе количеството зависи от конкретната храна и е посочено на опаковката. Мерителните чашки също са оразмерени за конкретната марка храни. Нормално е подрастващият организъм да има нужда от повече и по-калорийна храна. Не го ограничавай. Едва когато достигне ръста и теглото на възрастна котка, ако сам не влезе в релси, започни с ограниченията.

А колкото до снимката, чудесно е да се спи така - от всяка страна котка!  Grinning

ekita, това вече е наистина красива котка. По-точно 2 красиви котки, но промяната в Ади е невероятна!  Heart Eyes  Нормално е женската да е значително по-дребна от мъжката.

ket1313, черните котки са прекрасни!  Hug  Жалко, че е станало така с майка им. Sad

Стейси, много са сладки. И са пораснали! Май скоро ще им трябва по-голямо легло.  Wink

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 13:30 от Тaня67

# 212
  • Costa Rica
Добър мързелив ден и от нас Hug

Малката Искричка е прекрасна. Надявам се да се отпусне скоро и да се насладим на цялата и прелест Heart Eyes
Гуш на всички пухове. Няма да изреждам, да не пропусна някого, но винаги ми оправяте настроението Hug

Ето малко данък:
Сутрин се събуждам от това:

Кисел е, защото не ми се става да му дам закуска

И снимчица на ресторантския кот/котана. Дели храна и територия с 3 огромни песа и няколко по-малки - всичките дружелюбни, глезени и охранени:

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 13:37 от Делфина фон Ю.

# 213
  • au bout du monde
Макс е на около година и е 7кг вече  Mr. Green  яде роял канин за кастрирани мъжки по 70 гр на ден според описанието на опаковката. Вече колкото и да мяука няма да му даваме повече. Naughty

Иначе на Миси не й мерим храната, тя е още мъничка и й даваме, когато поиска.

# 214
  • София
Макс е на около година и е 7кг вече  Mr. Green 

Уха!  Laughing Време му е за диети.  Laughing Спокойно, едногодишната котка все още е много енергична и игрива. Със сигурност изразходва доста от изяденото. Все пак спазвай предписанията, че после ще е трудно ако трябва да спазва диети.  Mr. Green

# 215
  • на брега на морето
Sad Фуфи има червени уши горещи  сухо носле и много спи ? Да не е някаква болест и много хърка като спи ?

Незабавно на ветеринар!

# 216
 Cry Cry Cry Днес ветеринаря не работи чак в вторник  Cry Фуфи малко се раздвижи има температура според мене . Най-близкия ветеринар е на 40 км . от нас който не знам дали РАБОТИ!  Cry Ако и утре е така отиваме няма какво да чакаме  Sad

# 217
  • на брега на морето
Не знам какво да ти кажа за температура; дано някое от момичетата тук да знае какво да те посъветва.

Гледам, че обичаш малиноа. Канарчетата ли имаш предвид?

# 218
Здравейте!
Нашето коте започна да прави доста странни шумове и се притеснявам да не би да му има нещо.Звукът е нещо като гъргорене,не си отваря устата като го прави и обикновено е когато са в битка-игра със заека или нещо не е на кеф.Все пак да не е някоя топка косми ли заседнала..Ако някой има идея защо го прави...моля за информация Sad Мерси...

# 219
Да под малиноа - канарчета много ги обичаам Фуфито се оправи , Това са ''гъргоренето'' да не е мъркане  Grinning

# 220
Да ви покажа новото любимо местенце на Сушата за спане ...

# 221
Не не...Звучи като "Гряъъ:Вади звук,все едно иска да каже нещо.Иначе си мърка като съвсем нормално коте,особено когато меси китеника-много го обича Simple Smile Обикновено странния звук го издава,когато е в движение-нещо правеща и тичаща из апартамента...Това ме притеснява-дали е звук,който е като викането за децата когато играят или обикаля така с този звук,защото й има нещо...

# 222
  • на морето
Скрит текст:

gangnam style, аз също като теб съм отвратена от проявите на насилие към животни. И то от деца!!!  Не знам дали е осъзната или не постъпка, но каквото и да е, жестокостта е голяма.
Покрай моя блок има доста улични котки и не веднъж съм ставала свидетел как тийнейджъри разни хванали една котка и я подмятат, дразнят я, гонят я с пръчка... Веднъж ги видях да вързват малко черно котенце с някакъв сезал  Shocked не ме интересуваше идеята им, но им разтурих тайфата. Лошото е, че дори и да им обясниш, те ти се хилят насреща и не искат да проумеят. Вземат го за игра... И тази жестокост не е само към животните, за съжаление...Но да не се отплесвам от темата.
Насилие проявяват и много възрастни хора..Странна е човешката природа. А домашните животни в по- голямата си част са мили и добронамерени. Сега се сещам за една снимка, на която попаднах вчера в нета: куче изгутва към тротоара друго такова, което е ранено и лежи на средата на улицата. Търсих снимката сега да я пусна, но не я откривам в момента. Иска ми се и хората да бъдем по- милостиви и грижовни- както към себе си, така и към животните...
Малко дълъг стана псота ми, но наистина много се възмутих #Crazy

......

Малко ме натъжи темичката в последните страници заради тъжните спомени. И аз съм губила коте преди години - синът на наши съседи и негови приятелчета се възползвали от разходката на котето ни и го примамили у тях ... после я намерихме захвърлена на площадката на блока ни  Cry ... Винаги обаче се успокоявам с това, че рано или късно на такива "хора" няма да им се размине, жестокостта им няма да остане ненаказана.
.....

Здравейте момичета   bouquet
Натъжавам се от разкази за жестокост към животните, но за съжаление и това го има. Работя във фирма в промишления квартал на града. Пълно е с бездомни кучета наоколо. Не е приятно да ги има навсякъде, но пък и те не са агресивни. По-скоро са уплашени от хората. Най-ужасното е обаче да видиш как бият куче с лопата, защото се е осмелило да се свие на топло във входа на фирмата ни. Разправях се с този "човек", но не можах да спася кутрето..... Cry. По същия начин се издевателства и върху котки. Имаме един отворко комшия  #2gunfire, който стреля по тях със въздушна пушка. Кога уцели...кога не..... След многото скандали, които му вдигам - съм "лудата"... Преди време спасявах едно котенце с 3 сачми във вратлето Sad. Идвало ми е да му взема пушката и да му нашаря гъза... За съжаление децата са като попивателни. Те възприемат подобни примери на поведение като нещо нормално и не след дълго някои от тях стават същите изродчета като възрастните. Обществото ни е болно и с извратено чувство на превъзходство над по-слабите. Дотук и ще спра, защото се нервирам на собственото си безсилие.........

Добро утро  Hug За нас вече ден  Laughing

...............
Малко, след като я снимах една комшийка излезе да ми каже, че не можела да търпи повече това, да се организираме да я махнем. Разбира се, аз и казах, че на мен котката не ми пречи. Тогава тя ми отговори-
на мен също не ми пречи, ама вчера я извадих от гаражните клетки, беше отишла до багажа на комшиите.. тя ще започне да се изхожда навсякъде в гаража.
Като и отговорих, че котката спи навън и случайно е влязла там тя ми каза:
Ами тогава аз ще я махна и ще я заведа някъде или ще платя на някой да го направи защото също така се била качила на терасата на други комшии (има предвид тези, които я хранят)   Tired
Дано не я закарат някъде Sad
Та се сетих за израза  куцата душа!

Ивонче , предлагам ти  да наречеш тази снимка :  "Защо ?" . Прекрасно онагледява темата . Hug Hug

Предполагам , сещате се защо съм събрала  цитатите  от няколкото поста в спойлера . Точно заради това изяжзащо безсилие , както пише Горда , преди време "казах" ,че бих искала да имам да съм като Батман , май по - подхадящо е жената -котка , а ? Mr. Green  
А , този лайт-мотив  от последнита няколко страници ми "изпъкна " , по две причини :
1-защото преди дни ,пренареждайки си нещата попаднах на една стара(от края на 90-те) , но мазохисти запазена статия от местния вестник . Мога  да я сканирам, но си е мъка да се чете , уверявам ви . Лично аз и до сега си спомням до какво състояние ме доведе .#2gunfire #Cussing outПисала я е журналиска , която доколкото си спомням не си поплюваше , но и не се притесняваше да пише за нелицеприятни теми . Просто , жената коментираше заниманията на хлапетата / тогавашните / през лятната им ваканция   Простата аритметика показва , че въпросните дЯца , сега може и да са родители ....Не ми се мисли какви на какви  подвизи ще "учат" отрочетата си .
2. явно ще си имам неприястности с котетата на село . "Гърнето ври , и дано не изкипи през зимата" .  Praynig Praynig Praynig Praynig
От двете котета , дето дадох на Кметицата , тя иска да се " отърве " от едното , защото било злобно -по нейни думи .Работата върви към прибирането му обратно към града , защото не ми се мисли какво ще му се случи .
За капак , в петък , в един склад видях едно умопомрачително красиво полусиамче - мислех ,че в района вече представителите на сиамките са измрели отдавна поради отминаването на модата . Е , там си го гледат  -хранят го обезпаразитявали го , но .....живее навън в един кашон заедно с още две котета . Ще отида специално да го нащракам ,да го видите . Малка госпожица е - предполагам 5-6 месечна . Предложих им поне да я кастрират , защото още пролетта ще ги "зарадва " с поколение ....

----------
Феичка , Искрето е прекрасна ! Да е жива и здрава !

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 16:00 от asha

# 223
Не не...Звучи като "Гряъъ:Вади звук,все едно иска да каже нещо.Иначе си мърка като съвсем нормално коте,особено когато меси китеника-много го обича Simple Smile Обикновено странния звук го издава,когато е в движение-нещо правеща и тичаща из апартамента...Това ме притеснява-дали е звук,който е като викането за децата когато играят или обикаля така с този звук,защото й има нещо...

Звукът си е нормален, 'боен' вик. Нещо ме притесняват тези 'игри' със заека обаче. На заека приятно ли му е , или просто се защитава, а изглежда като игра?

# 224
  • Варна
Кисел е, защото не ми се става да му дам закуска
Кисел ли! Crossing ArmsЯ какъв мил поглед има и позата му е кротка даже. Mr. Green

Да ви покажа новото любимо местенце на Сушата за спане ...
Ей туй чуждите котки все са по-образовани. Laughing Сушката после да я изпиташ какво е прочела! Laughing

Фея, като се успокои Искра, първо чакаме да видим петната, после ще молим за клип, после за по-дълъг клип и т. н. Laughing Hug

Женя продължава да яде диетични гранули, иначе веднага се разстройва. Подозирам обаче, че капризния стомах може да се дължи и на паразитите. Трябва постепенно да ги спрем тези лечебни гранули.

Общи условия

Активация на акаунт