Любители на Котки Тема 68

• 42 773
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Аз вчера описвах едно коте с окраска уискас, чиято майка е рунтава улична превасходна. Ето го и него - наистина ужасно прилича на котето от рекламата на уискас, дори муцунката му е също така учудена. http://marianapd.snimka.bg/animals/koteta-v-dvora.693689.29098110 , на последните три снимки е котето и майка му.

Много е красиво! Може да се пробваш да му потърсиш стопани, със сигурност ще има желаещи и ще си живее щастливо на топличко, вместо да мръзне по улиците.

Moringa, Сами е разкошен! Красив и пухен, че и умен поглед докарва  Grinning Гуш от мен.
На Сушата й взех една драскалка за нокти, че ми съсипа килима. Вчера не я отрази, но днес вече се заиграва.  Утре ще я снимам.

# 241
  • Пловдив
. http://marianapd.snimka.bg/animals/koteta-v-dvora.693689.29098110 , на последните три снимки е котето и майка му.

Много е красиво! Може да се пробваш да му потърсиш стопани, със сигурност ще има желаещи и ще си живее щастливо на топличко, вместо да мръзне по улиците.
То всъщност влиза в къщата, крие се покрай печката - тоест е на топло, но е много плашливо, на тези снимки е навън, тъй като мъж ми го е преследвал, за да го снима. Всъщност, ако беше по кротичко и сговорчиво, мисля, че това е единственото коте, което нашия тати би приел в къщи...но за сега е Неуловимият котак.

# 242
  • на морето
mama mariana , щом котето влиза само в къщи , значи има шанс.Е, не очаквай веднага да ти се метне и да заспи в скута мъркайки. Това може да се случи поне след годинка -две .  Имах няколко такива "присламчени " към  общата група. Първоначално се бяха престрашили да влизат да хапват , после ,малко по малко, се настаниха и на топло , но не даваха да ги пипна , нито пък идваха при мене. След като прекараха зимата на топло , не обезпокоявани , без да се насилват за контакт и по -голяма близост  ,те постепенно се поотпуснаха и позволиха да ги пипамНо си останаха до последно плашливи и подозрителни .Нищо , че стигнахме до там да спинкат при мене , да си родят бебетата при мене и без проблеми да ми разрешават да ги пипам . В момента , в който насочех ръка и те се стягаха , стряскаха и замираха .После или се изнасяха или се отпускаха и позволяваха да продължа с галенето.
Така ,че ако наистина решите да му дадете подслон , просто го оставете да влиза и излиза  без да го плашите , оставете му близо до печката паничка храна и вода , постелка , където да ляга .И най -важнато , не го закачайте , гонете , пресирайте. То ще разбере намека , уверявам те .Е , може веднъж само да опитате как ще реагира ако му затворите вратата , тоест дали ще възприеме идеята да е вътре или ще се панира ./ първия път ще е шаш и паника  вероятно / Просто го оставете да се успокои , или веднага му отворете и после за дълго забравете подобни опити . Хубавото е , че котето е  малко , ще се адаптира лесно ; зависи от характера му , все пак .
Ох, надявам се , че обясних  като хората .Дано ме разбра . Peace Praynig

# 243
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Попаднах на това http://btvnews.bg/gallery/koteshko-shou.html . Много си харесах сладурите от снимки № 15, 21, 23, 25 и този на 29, който е същият от 20, както и непукистът от снимка 12. Все ми е тая какви са им породите, само да мога да ги докопам за известно време  Crazy ! Може някои да искат да ме линчуват, но хич не си падам по тия сфинксове! Предпочитам по-заобленки и косматки! Laughing

# 244
Споко, не си само ти Simple Smile Много хора не харесват сфинксовете, но си траят от учтивост Wink И аз предпочитам да има пухкавко за мачкане. Иначе за какво ми е котка? За галене на гола кожа си имам мъж  Mr. Green

# 245
  • София
Попаднах на това http://btvnews.bg/gallery/koteshko-shou.html . Много си харесах сладурите от снимки № 15, 21, 23, 25 и този на 29, който е същият от 20, както и непукистът от снимка 12. Все ми е тая какви са им породите, само да мога да ги докопам за известно време  Crazy ! Може някои да искат да ме линчуват, но хич не си падам по тия сфинксове! Предпочитам по-заобленки и косматки! Laughing

А видяхте ли тениската на бабата от 24?  Grinning

# 246
Здравейте Simple Smile
Не съм писала до сега в темата, макар че имаме котки от много отдавна Simple Smile
Проблемът е, че един от котараците започна от скоро да ходи до тоалетна вкъщи и за целта трябва да му вземем котешка тоалетна, за да не го прави на пода Embarassed До сега си вършеше работите навън, на двора, както и останалите котки, но откакто застудя явно не иска навън. Странно, защото е млад, миналата зима даже не се впечатляваше от студа...не е болен... просто не иска на студено.
Въпросът ми е какъв вид точно котешка тоалетна да му вземем? Нямам никаква представа каква е разликата, както казах до сега не се е налагало да им търсим котешки тоалетни, те си ходеха на двора. За съда е ясно, интересува ме вида на самата тоалетна, виждам, че има силиконова, бентонитова и други видове. За колко време стига 1 такъв плик?

# 247
Здравейте Simple Smile
Не съм писала до сега в темата, макар че имаме котки от много отдавна Simple Smile
Проблемът е, че един от котараците започна от скоро да ходи до тоалетна вкъщи и за целта трябва да му вземем котешка тоалетна, за да не го прави на пода Embarassed До сега си вършеше работите навън, на двора, както и останалите котки, но откакто застудя явно не иска навън. Странно, защото е млад, миналата зима даже не се впечатляваше от студа...не е болен... просто не иска на студено.
Въпросът ми е какъв вид точно котешка тоалетна да му вземем? Нямам никаква представа каква е разликата, както казах до сега не се е налагало да им търсим котешки тоалетни, те си ходеха на двора. За съда е ясно, интересува ме вида на самата тоалетна, виждам, че има силиконова, бентонитова и други видове. За колко време стига 1 такъв плик?

Здравей, добре дошла в темата Simple Smile
Нашият котарак е с котешка тоалетна тип бенто - не на фирмата бенто, ами материала - бентонит, мисля се нарича. Използвала съм и на самата фирма Бенто Иконимик, по-дребнички са песъчинките и попива добре, но миризмата си остава. В момента пробваме разни други марки. Имала съм и други котки и винаги с това са били, никога не съм купувала силикон. 5кг торба на мен лично ми стига за около 20-25 дена, защото самата тоалетна ни е голяма и дъното гледам да е покрито поне на около 3-4 пръста, че после като залепне по долната част на пластмасата, става ... гадничко.

Дано съм била полезна, а сега за едно свежо начало на деня, за всички малко разтягане и после упражнения (да, бе да  Laughing), следвайте експертът по разтяганията, някои вече го познават  Rolling Eyes :

А видяхте ли тениската на бабата от 24?  Grinning

И тениската и бабата и декорът - страшна работа  Laughing - а за котките-сВинкс, гнусничка работа  Sick и аз обичам мекичкоооо пухиии

# 248
  • на брега на морето
Моля ви, тук имаме едно момиче, което има точно такава котка, без косми, и много си я обича.

# 249
Моля ви, тук имаме едно момиче, което има точно такава котка, без косми, и много си я обича.

Тя може да си я обича, но това не означава, че и ние трябва да я обичаме - всеки е с различен вкус, не само за котки и затова казват, че "За всеки влак си има пътници"  Peace

# 250

Тя може да си я обича, но това не означава, че и ние трябва да я обичаме - всеки е с различен вкус, не само за котки и затова казват, че "За всеки влак си има пътници"  Peace

Така е  Peace Скоро бяхме на гости с мъжа ми на негов приятел и те имат великолепна котка Heart Eyes Мнооого пухкава с огромна опашка, черно-бяла  Flutter Абе разкош (не е порода, но толкова прилича на класическа персийка, че...). Е, за мен беше прекрасна, за мъжът ми пък грозна  Laughing Пикълс била къде, къде по-хубава. А то че си е наше и си го обожаваме - така е, ама... той наистина я намира за по-красива, нищо че едната е пухкава, а другата бетер улична. Та ето - за всеки влак си има пътници  Mr. Green

пп - само за справка, аз също си харесвам Пиклата. За в бъдеще това ще излезе някакво много добро коте - сега хем е дивачка, хем не съвсем. Елхата е украсена, а тя културно не я е съборила още  Crazy Просто си носи всички играчки отдолу, направи си бърлога, понякога бие някоя топка и гирлянд, но не ги сваля и се катери доста грациозно, така че да не бутне нищо. А Заки и Дара едната Коледа свалиха елхата на земята поне 10 пъти ooooh! Е то вярно, че тази е голяма, ама и не влага усилия  Mr. Green Дори подаръците не се опитва да разопакова. И вчера й насадих котешка трева в саксията с бившата ми палма, която изяде това чудовище дребно  Crossing Arms А да не говорим, че мъжът ми каза, че Пикълс е единствената котка на света, която харесвал ххаххаха... любов ли бе да го опишеш (ама това му е и първата котка, която гледа! Вече дори гали Заки, а преди го пипаше с един пръст като го помолех хахахха!!!)

# 251
Добро утро и усмихнат ден  Simple Smile

# 252
Еееее Palia с тази картинка ме разнежи значи..... Hug

# 253
  • на брега на морето

Къде съм написала, че трябва да обичаш сфинкса? Имах предвид елементарна деликатност.

# 254
Момичета, понеже съм си болна и вкъщи, ще си снимам Сушата тази седмица, та ще ви досадя... ама моля за извинение отсега.
Мони й изплете няколко шапки (настоява да ги носи, пък тя милата вече се чуди де да се скрие от него  Laughing ) Но днес обещах да й направя снимки с няколко шапки, успях само с 2  Mr. Green

Гадинката тази сутрин се изпишкала на леглото на Мони, та сега пера и се чудя къде вече да простирам - завивки, чаршафи...  Ясно й е студено и на нея и не иска да ходи на терасата до тоалетна и протестира яко. Сега й вкарах тоалетната отново в банята, дано да няма повече гафове.

Общи условия

Активация на акаунт