Любители на Котки Тема 68

• 42 847
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Сфинксовете нямат козина и нужда от сресване, но пък им е необходимо ежеседмично къпане, защото бързо им се замърсява кожата, а и има вероятност да страдат от кожни възпаления. Това го чух по анимал планет - запушват се порите от отделения себум и се появява нещо като акне. Затова честите бани са препоръчителни.

Сега попаднах и на тази история с щастлив край  Heart Eyes.
Homeless man jumps into river to save his pet rabbit

Пак редактирам, за да добавя нещо забавно, но ще го скрия, защото е дълго. Приятно четене  Simple Smile
ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДОМАШНАТА КОТКА
Скрит текст:
1. Котката е длъжна да защитава човека от всички стайни растения.
2. Котката е длъжна да пази човека от обездвижване, като постоянно го заставя да се набира от стая в стая и се навежда да събира, разпиляни по пода дребни предмети, чехли и химикалки.
3. Котката е длъжна да придържа здраво със зъби молива на човека, докато той се опитва да пише.
4. Котката е длъжна постоянно да прави ревизия на хладилника, дори човекът да не иска това. Ако не иска, значи крие нещо там и котката е длъжна настойчиво да търси отговор какво е то.
5. Котката е длъжна да бъде в крак с всички технически нововъведения - да помага на човека да пише във Фейсбук от лаптопа, да проверява да не е забравил някой диск в DVD-то и да тества на вкус, за какво служи всеки кабел.
6. Котката е длъжна, ежечасно да проверява през нощта, да не би под завивката на човека да е пропълзяла змия.
7. Котката е длъжна във всеки един момент да е подготвена да изнесе импровизирано цирково представление, като за целта постоянно трябва да тренира изкачване по перде, скокове от корниза към полилея и свободни полети оттам.
8. Котката трябва да помни, че човек рядко си мие ушите и носа, затова когато той заспи e длъжна да се тръшне на главата му и да опита да ги изближе до блясък.
9. Котката е длъжна да помага на човека да застила чаршафите си, като внимава под тях да не останат никакви предмети.
10. Котката знае, че сънят е загубено време, затова ако види спящ човек е длъжна да скочи, от колкото е възможно по-високо, върху корема му, а още по-добре върху главата му.
11. Котката е длъжна да прогонва лошите сънища, затова ако забележи, че човек се върти в постелята си, трябва да скочи на главата му и да пропъди с лапички кошмарите.
12. Котката е длъжна да отучи човека от вредния навик да хърка. За целта е достатъчно да навре лапичката си или пухкавата си опашка в устата на хъркащия.
13. Котката е длъжна, постоянно да напомня на човека старата пословица “Колкото по-рано ставаш, толкова повече ще ти даде Господ”. Като събужда човека в ранни зори, тя се грижи Господ да му дава повече, а по този начин и на нея.
14. Котката е длъжна да споделя с човека всичко, което притежава. Постоянно да му заделя косми за отопление на пода и уплътняване на дрехите и да му отсипва на пода, поне половината храна от паничката си.
15. Котката е длъжна постоянно да доставя радост на човека, като му пее песни. Независимо, че повечето които знае са тъжни.
16. Котката е длъжна да проверява, по каква причина човекът не е затворил шкафа и гардероба, или не е поставил добре капака на някоя кутия.
17. Котката е длъжна лично да се увери, какво има във всички торби и кутии и дали съдържанието им се чувства достатъчно комфортно там.
18. Котката е длъжна да заглушава всички странични шумове, докато човек спи, като мърка с все сила в ухото му.
19. Котката е длъжна да бърше праха и да обира всички боклуци, като прониква на труднодостъпните места в къщата.
20. Котката е длъжна да си отспи за човека и за всички негови роднини, приятели и съседи, взети заедно. Stuck Out Tongue

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 10:06 от Palia

# 286
Малко позната история   Joy Joy Joy

# 287
  • Costa Rica
 hahaha Joy rotfImbo

# 288
Роси, пиши как сте цялото фемили, че ви мисля.
 Palia , много добре написано това за котките и задълженията им  Joy
Безплатните кастрации май са само за бездомни животни, та няма да се вдерим за тях, но ще си спестя и на полет ще я кастрираме. Надявам се дотогава да не препикава повече. Но снощи беше много смешна- никога не беше "говорила" толкова много и то гледайки ме в очите. Че и дупето вири...
Стейси, посещението от социалните е задължително при подадена молба за развод, много  бяха мили и двете дами. Аз просто така си се притеснявах, понеже доклада им е от голямо значение за делото, та исках да се представя добре.

# 289
ами ние се завърнахме от 5 часово скиторене по лекарски кабинети... Молинче е добре днес. Пи вода. Яде чак на обяд и не върна изяденото. Само, че милото, толкова е било гладно, че вместо 7.30, както всяка сутрин, цъфна да ни буди още в 3.30 през нощта Tired, та докато се успокои и легне да спи- всички дружно будувахме Laughing
Моят човек се оказа, че няма камък,както му бяха казали, че чак и 8мм, а само песъчинки и общо взето е здрав като бик Simple Smile
Та, аз, която само им треперех тия дни, май съм най-зле Simple Smile Освен, че пак съм с 38градуса и ми е смачкано, вече съм на антибиотик и имам някакви проблеми с бъбреците, от където най-вероятно идва инфекцията. Пуснах кръв/урина- ще видим утре. Тед, и от моя антибиотик, може някой нов крайник да ми изникне, не си сама  Laughing М/удругото, нали човешките настинки не се предават на животните? Че само ми вменява някакво чувство за вина, че не можело да е съвпадение Моли баш сега да се вкисне
както и да е... ще живвем Simple Smile
palia, мн мило ми стана,като гледах клипчето...
браво за забавните постове и снимки , да се заредя малко Laughing

и за да не забравите муцунчето Simple Smile

п.с- едни сладкииииши - услужливо коте отваря вратата на приятелите си от кучешки произход Simple Smile мн са якички всички http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=danso8i38hI

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 14:47 от ros4enka

# 290
  • In a surreal moment!
Теди - нямам време , душко, но още като прочетох, че е препикала си направих извода, че е разгонена.
Нали ми знаеш горчивия опит с Маша, хич не се чуди! Домашна ,гледана отлично котка, дебеланка на 6м ...разгонена е и още как!

Не знам как ще изтраете до пролетта...Вземи я овърдаляй малко в пепела до блока и направете безплатна кастрация ,че ще ви опикае вся и всьо... Не  е е хубаво да се мами, ама не е хубаво и да си сама с 2 деца, така ,че спасявай котчицата, не се тровете взаимно...Оххх като знам какво чудо беше с Маша, хем на село, хем в къща ...като се захванеше да се дере и да драпа по вратата и по прозорците ...леле...мале... Сега съм р-а-х-а-т!!!! Имам най добрите и послушни деца...е....почти...ама рядко почти Simple Smile))))

# 291
Роси, да се оправяте бързо! Радвам се, че и Моли е по- добре.

Икси, значи може да продължи да препикава ли? Маша така ли правеше?
Ще взема да ида утре до ветките да питам кви пари е, ама надали ще е по- малко от 100лв.

# 292
  • До хладилника, който обичам
Теди, може и по-малко да е, потърси и по други кабинети. В близкия кабинет, където се води моята Маша, искаха 90 лв, знам, че са добри и ни спасиха котката Ангелина от котешка чума, но са скъпи. Затова намерих други (по препоръка), които за 50 лв я кастрираха, бързо, чисто и котето се възстанови супербързо и лесно.

# 293
Бъ, дай координата на кабинета, където са кастрирали Маша  Praynig
Иначе аз се обадих сега и питах- 80лв (+3 инжекции антибиотик по 8лв едната), но казаха, че е добре да стане на поне 8 месеца, за да я кастрират.
Проблем ми е воденето до по- отдалечен кабинет, нали чудния ми полубивш ми взе колата, а не ми е удобно да ангажирам някой да ни води.
В Богоров правели безплатни, но то пък ми е съвсем далеч.
Ще взема да си изпрося кастрация на разсрочено плащане  hahaha

# 294
В Пловдив е, ако ти трябва, свирни Simple Smile

# 295
В Пловдив е, ако ти трябва, свирни Simple Smile
А може ли аз да се възползвам от адреса?  Confused
Все още се чудим дали да я кастрираме,но за сметка на това малката Тони,която е по двора и има доста котки ,за нея със сигурност ще се възползвам,но пролетта-още е малка.

# 296
Ветеринарна клиника на ул. "Сергей Румянцев" 10, 032/646215

# 297
  • София
pisenxeto, виж на предната страница линка на Аша. За дворните котки може да ти е от полза.  Wink

# 298
Бу, все забравям, че си в Пловдив.... много ми е зле паметта напоследък  Embarassed
Най- вероятно ще си я кастрирам във "Вяра, надежда, любов" , през 2 блока са от нас.
Моли на първата снимка много фина изглежда  hahaha ама това е оптическа измамааа!

# 299
pisenxeto, виж на предната страница линка на Аша. За дворните котки може да ти е от полза.  Wink
Тя си е домашна котка,но имаме двор и през повечето време е на вън,  иначе го видях линка.Благодаря все пак.
Бу Благодаря,ще се възползвам.   bouquet
ros4enka Много е красива  Heart Eyes и бързо оздравяване на всички,които са болни.

Общи условия

Активация на акаунт