Любители на Котки Тема 68

• 43 153
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Суши ползва пясъка от ЛИДЛ, понеже магазина е до нас и ми е най- лесно носенето. Но пък няма закрита тоалетна и напоследък ужасно се нервирам на изпълненията й. Седи до легенчето и с лапи разхвърля пясък навън. Не е като да си върши работата и после енергично да заравя. Сякаш го прави нарочно!  ooooh! И тъкмо почистя, след 5 минути пак половината пясък навън!
* TED  CAT*, и Жабчето правеше така, но след като му взех тоалетна с борд вече не може да хвърля навън толкова (да не кажа въобще), не че не се опита де  hahaha.
Да споделя и аз за тоалетните - малкия е с Бенто Икономик и сме доволни, наистина е икономик. Вярно е, че го има момента с това малката нужда да отива на дъното, но и другите тоалетни на тази основа, които е ползвал са били така, че и ставаше на каша. А за избора между бентонит и силиконова тоалетна моя съвет е твърдо бентонит. Все пак става въпрос за здравето на животните. При силиконовата тоалетна се вдига микроскопичен прах при заравяне, който се вдишва от животното и е канцерогенен. Така че внимавайте със силиконите.
И да ви се похваля - от вчера имаме розова силиконова каишка с лилави мишки и лазерно гравиран медальон с телефона ми, защото бебето много харесва в момента, в който се отвори входната врата да излезе. На всичкото отгоре във входа се повреди осветлението и много ме е страх, че някой път като излизам той ще се шмугне и ще излезе без да го видя. Та за мое спокойствие го нагиздих
http://xiona.snimka.bg/animals/jabka.699140.29162220
http://xiona.snimka.bg/animals/jabka.699140.29162226
http://xiona.snimka.bg/animals/jabka.699140.29162231
http://xiona.snimka.bg/animals/jabka.699140.29162274

# 436
И ние ползваме тоалетната на Лидл,10кг-6лв. По едно време имаше и промоция на 4лв,та се заредихме с два пакета и съм доволна,доста дълго време издържаме с тази тоалетна  Peace

Лелееее, 10 кила ли било! А аз се чудех що толкова  тежи и изплезвам език за 20 метра  Joy
Няма по- разсеян човек от мене, нямааааа!

Аксиома, да му изям розовия нос на Жабчето!!! Много му тичка каишката! красота! Пу-пу!
Ама не беше ли по- лесно да оправите осветлението, вместо каишки, гравиране..  Laughing
А тоалетната с борд не е закрита, така ли? само си има борд? Понеже Сушата ползва просто един леген, най- лесно ми беше такова да купя есента.

# 437
  • Пловдив
Аксиома, да му изям розовия нос на Жабчето!!! Много му тичка каишката! красота! Пу-пу!
Ама не беше ли по- лесно да оправите осветлението, вместо каишки, гравиране..  Laughing
А за каишката той излиза и навън, на разходка, пикник, магазин (влизали сме двамата и в банка, и в бюрото по труда) и сме голяма атракция, особено когато се вози в колата на задната кора между колоните.
То има и други случки с него, например сутрин не мога да се измия, защото в момента, в който пусна водата и той е вътре и си мокри ръчичките и нослето.
* TED  CAT*, прегледай интернет магазините. Мога да ти пратя няколко линка на лични. Един от тях даже предлага допълнителна отстъпка ако си вземеш поръчаните неща лично от магазина. Повечето са с безплатна доставка над 50 лв, а една закрита тоалетна е около 30 и нагоре лева

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 14:25 от Аксиома

# 438
Може да взема такава значи, макар че ми се иска да е закрита.
Момичета, я дайте идеи за закрити тоалетни, откъде, какви цени са... нещо по- изгодно търся.

# 439
Аксиома, много ти е красива писаната! Обаче и аз се чудя това за гравирането ... ми се струва сложно, на нашия беглец му закачихме на каишката една висулка, в която има листче .. адресник, де  Wink и мислехме, че ще му пречи, а той така и на мелодия го докарва като се храни, защото адресникът е метален и се бие в металната му купичка, та за Коледа звънчета няма да ни трябват   madnoel

Може да взема такава значи, макар че ми се иска да е закрита.
Момичета, я дайте идеи за закрити тоалетни, откъде, какви цени са... нещо по- изгодно търся.

Моделите са много сходни и винаги са на цена около 35лв (+, - 1,2лв), доста са големи и аз лично слагам половин пакет бентонит, за да покрия дъното поне на около 3-4 пръста, така по-малко полепва по дъното. Препоръчвам да е с филтър отгоре, има и такива с допълнителна лопатка/гребло към тях. Ето така изглеждат - разликите, в дизайнът при различните марки, не са големи.

# 440
  • До хладилника, който обичам
За Бенто-пясъците, бях най-доволна от Pura пясъка - ароматизиван и прави перфектни топки за махане. Недостатъкът му е, че е малко по-скъп.

# 441
  • Пловдив
Аксиома, много ти е красива писаната! Обаче и аз се чудя това за гравирането ... ми се струва сложно, на нашия беглец му закачихме на каишката една висулка, в която има листче .. адресник, де  Wink и мислехме, че ще му пречи, а той така и на мелодия го докарва като се храни, защото адресникът е метален и се бие в металната му купичка, та за Коледа звънчета няма да ни трябват   madnoel
Moringa, няма да обиждаш господина  Naughty. Не се лъжи от розовите аксесоари. Не стига, че е принуден да търпи подигравки от всички, че е п*****с заради розовото, а сега и от тук  Crossing Arms  Laughing. Просто розовото много му отива, а и стопанката му не робува на цветовете според пола  hahaha.
За медальона, който се интересува открих една тема в кучешки форум, където изработката е 10 лв, а парите отиват изцяло за лечение на животни в нужда http://forum.dog.bg/topic/33984-%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D1%82%D … 0%B8%D1%8F%D1%82/.
Медальона на Жабчето е направен на моята работа и е безплатен, но ако трябваше да плащам щях да го поръчам от темата

# 442
Moringa, няма да обиждаш господина  Naughty. Не се лъжи от розовите аксесоари. Не стига, че е принуден да търпи подигравки от всички, че е п*****с заради розовото, а сега и от тук  Crossing Arms  Laughing. Просто розовото много му отива, а и стопанката му не робува на цветовете според пола  hahaha.
За медальона, който се интересува открих една тема в кучешки форум, където изработката е 10 лв, а парите отиват изцяло за лечение на животни в нужда http://forum.dog.bg/topic/33984-%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D1%82%D … 0%B8%D1%8F%D1%82/. Медальона Жабчето е направен на моята работа и е безплатен, но ако трябваше да плащам щях да го поръчам от темата

По дяволите, пак ли обърках, ама как да знам, ако не съдя по ... страничната информация  newsm78, извинявам се, не ми е за първи път  Embarassed  (сега като прегледах пак видях едно "той" там някъде из текста  Rolling Eyes )

# 443
Оф, Пикълс е с тоалетна с борд и целият дрешник е в камъчета, ама жалко, че няма слънце там, можеше спокойно да си правим плаж  Tired По-натам закрита и хич няма да се занимавам. Аз тогава мислех - дали ще свикне със закрита, ще се адаптира ли, но дзвера е повече от адаптивен към всякакви промени, така че фикен - следващата ще е закрита  Peace

А да ви разкажа ли за най-новата й дивотия... Къса големи парчета тоалетна хартия - не на мънички, а големи. После ги пуска в тоалетната и чака да се накиснат, после започва да ги вади с лапа ( ooooh! Crazy), те се разкъсват на малки и цялата бяна става в накисната тоалетна хартия  Sick Номерът е от оня ден, вече 3 пъти мих банята (защото все някой забравя капака вдигнат), днес й го затворих и щеше да бутне тоалетната чиния от яд  Crossing Arms Значи аз такава дивачка изобретателна не съм виждала  hahaha А неосъществеата и мечта е да я пусна в съдомиялната....на дълга програма предполагам. Отворя и я, такова бутане става да влезе...фуууу...

# 444
Трейси  Joy смях се с глас на историите на твоята писана  Laughing Това с тоалетната хартия как е успяла да го измисли  Crazy

# 445
Тя отдавна има афинитет да се накисва хубаво в тоалетната... ако не успее, поне двете лапи - явно това й е ваната... После следва съвсем човешка вана, която не харесва чак токова  Mr. Green

Сега се катери по елхата и като някой тръгва да я сваля, настръхва цялата и съска, общо взето е толкова смешна, че не знам защо слагах връх като можеше да сложим Пикълс и от време на време да я караме да настръхва, за да е по-шик  hahaha

И си играе на пожарникар, но това отдавна. Хвърля се със засилка на крака на плота и се спуска като пожарникар по пилоните. Всъщност снощи тъпо и упорито пробваше да си запали мустаците на едни свещи, но мъжът ми невъзмутимо й отвори капака на тоалетната, за да се загаси сама, ако възникне нужда...  Joy

# 446
  • Пловдив

Малко данък:

Лъчезар ползваше тоалетни от типа "бенто" - икономик, класик, от Лидл, от Кауфланд, от ДМ. Мнението ми е, че всички отделят прах, кои по-малко, кои повече. И въпреки, че докторите не казаха категорично "да", си мисля, че Лъчо от вдишването на този прах се разболя и си отиде.
Зарко ползва постеля за гризачи - продава се в зоомагазините пакетирана или на килограм. Представлява пресовани дървени стърготини (има такива пелети за камини). Като пишка "гранулките" поемат течността и се разпадат. Почиствам, като изгребвам твърдите подаръчета и навлажнените трици. Мирише на влажна чамова дървесина. Ама и той е още младеж де... Като възмъжее ще видим.

# 447
Марианкова- Красавец неземен!! Невероятен сладур ! да го гушнеш от мене ! Heart Eyes Аз преди взимах бентонит от CBA   опаковка - 3 кг. = 2,56 лв. нещо такова  Wink И сега има останал малко , ама Фуфито си го ползва сега зимата определено трябва да купувам ! Ние ползване легенче (високо ) и нямаме проблеми със риенето ама полепва по лапичките и се разнасят камъчета из цялата къща .   Laughing

# 448
Проблем ли е, ако едновременно с това се дават и гранули? По колко месце трябва да предлагам на 3-4 месечни котки и колко пъти на ден?
Изобщо не е проблем да даваш гранули и BARF на двете хубавици. При всички положения е по-добре от само гранули (според мен).

В основни линии правилото е, че дневната дажба сурова храна трябва да е между 2 и 4% от теглото на котката. "Младежите" и "девойките", които са на по 3-4-5 месечна възраст, могат да бъдат хранени с BARF колкото често искат, защото сами си регулират количеството, което им е нужно. Заради естеството на храната няма опасност от претоварване на черния дроб или бъбреците.

В началото нарязвай месото на малки парченца. Започнете с крехко, после минете към кожа, жили и кокали. Разнообразявай видовете месо от време на време: пиле, пуйка, свинско, телешко, риба...

# 449
treisy  hahaha Joy hahaha Joy смях се с глас Simple Smile мн щураво е това Пикълсче Heart Eyes  Laughing
Стейси Грей, сладките ми любопитки бебешки -ще ги изям Crazy  Heart Eyes
gangnam style, толкова сладък Чочи...имам страшно мн работа цял ден у дома- отделих си деня, освен за чертане, за чистене, но спя с отворени очи... взимам пример от Чочката:)
Mariankova, страхотно сладурче Heart Eyes
Дидитка, страхотно се е получил украсения кът. Богданка пухена само го прави ощ по-красив  Grinning Heart Eyes
Маца и Суши са мн якички и опасни с тия погледи  Heart Eyes  Flutter
Аксиома, уникален сладур е Жабката! Мн му ходи каишката -модерен кот е той Heart Eyes

Да честитя и аз на ahasver   bouquet Да ви е мн щастлив и красив семейния живот, мн да си се гледате и глезите и само сладки емоции ви желая  Hug ( тия снимки на най-красивата булка по скупето  ли ги менкате- ще ви бия! кака ви-клюкарката-пак изпусна края:) ) И едно намачкване на Арчи от мен:)

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 18:05 от ros4enka

Общи условия

Активация на акаунт