Любители на Котки Тема 68

• 42 709
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • София и Морето от време на време
Леле, хораааа, ама съм голяма патка ...
Мърчо от няколко седмици има рана над едното око и аз си мисля, че е от бой с Чочо. Мазах я с гел от алое и още един мехлем и се затвори и козинка почна да никне. Снощи му откриваме по цялата гуша много такива рани (над 10) и си мислим, че са се били и видиш ли горкия Мърчо пребит.
Цялата нощ обаче Мърчо спа на главата на малкия ми син, от сутринта е все залепен за мен, снощи като се прибрахме ни говореше много, ама пусто като не разбираме котешки ...
И одеве идва един наш приятел, който е вет и решавам аз да го питам да си каже мнението за котката как му изглежда - аз мислех, че е стресиран от бой - и като видя раните вика: Това е комбинирата инфекция гъби и бактерии ...
Направо лошо ми стана - толкова време аз да си мисля, че се рани от бой, а то животинчето страда  от некви гадини ... Сега съм го турнала върху биорезонансчето с програма гъби, после и бактерии ще му пусна, правя му и сребърна вода и ще се къпем после ...

Хем четох за раната на Бианка, помислих си че прилича като описание на нашата на окото и пак никаква реакция - направо ми иде да се гръмна.  Sick

# 61
Стейси и ние имаме такива спящи снимки

А така спаха снощи

# 62
smehulka  Не е нормално да има проблеми със стомаха. Обезпаразитено ли е котето? Само с гранули  ли се храни? От къде е взето?

Мамма на Ани паспорт ще ви трябва,  свържете се с вета си и ще ви обясни и ще го направи. Също така задължително погледнете изискванията за транспортиране на животни на конкретнаата авиокомпания за да няма изненади.

# 63
Ето го страшния тигър или тигрица може би Simple Smile Ще видим утре  Sunglasses
Дааа, обезпаразитено е, някаква паста му давахме. Намерихме го на една бензиностанция, майка му го биеше и ми стана жал, а той един такъв гальовен..... Без да знам му дадох мнооого малко пресно млеко първия ден, а сега е само на гранулки.

# 64
  • София
smehulka, красива трицветна тигрица е!  Grinning  Такива цветове имат само женските. А след обезпаразитяването имаше ли нещо излязло? Ако не е изхвърлила нищо, значи има още паразити. Освен това се нуждаят от повече от 1 прием, за да изхвърлят и новоизлюпените гадинки.

Стейси, Герче, (този път няма как да ви объркам  Wink), чудесни поспаланки и поспаланковци сте показали. Припомнихте ми за стари времена. После може да се поровя в архивите и да извадя нещо по въпроса. Най-много ми хареса последната снимка със Сони, легнал върху Бекс. Така трябва! Да се знае кой командва!  hahaha

Професорке, удобно място за спане е намерил!  hahaha

Останаха ми очите в малкия Бамби. Цяла сутрин ми стоеше на отворения компютър.  Grinning  

Само на мен ли ми се струва, че напоследък има нашествие на бели котки в темата?   Crossing Arms  Другите, покажете повече цвят!  Wink

Мамма на Ани, групите, които се занимават с намирането на дом за спасени животинки, често им намират домове в чужбина. Може би най-добре ще те посъветват за документите. Имам някакъв смътен спомен, че във Великобритания имат карантинен срок, който е доста неудобен за любимците. В първия пост има линкове към такива групи. Освен това не всяка авиокомпания превозва домашни любимци.

Киара, не сме чак толкова дебели, че да разочароваме почитателите си с грозна осанка.  Wink Просто е леко закръглен и подходящ за приятно мачкане. Ето го в цялата си прелест:

Има си от всичко, но чак за присмех от страна на мишките не е  Wink :

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 16:15 от Тaня67

# 65
  • au bout du monde
Поздрави от Миси Laughing Голяма почитателка е на макарони със сирене, омлет и кисело мляко, опита и от плачинките и козунака. Като помирише храна и цялата настръхва, докато не опита не ни оставя на мира Mr. Green Вчера цял ден си игра с една еластична лента за коса, като куче я мъкнеше от едно място на друго Joy колко гимнастика изигра с нея hahaha

# 66
Като помирише храна и цялата настръхва, докато не опита не ни оставя на мира Mr. Green

Kolkoто повече й давате, толкова повече ще ви тормози, най-добре е от малка да свикне че човешката храна просто нее за нея. Сега е сладко, но като порастне и запоне да краде и трябва всичката храна винаги да е или скрита или под надзор не е толкова забавно.

# 67
  • Пловдив
MissNellie стана ми интересно това с криенето на храната - това означава ли, че  ако от малко свикне на гранули никога няма да се качва по масата и да яде от нашата храна. Питам, защото това едно от притесненията на мъж ми, заради което ми отказва да вземем котка, че винаги ще се разхожда по масата и ще си проси или ще краде храна и няма да знаем, дали това което си похапваме, първо не е опитано от писаната. Разяснете, че наистина съм лаик. Имали сме "дворни " котета, и те ядяха всичко, и като се доберяха до вкъщи, честичко съм ги хващала на масата в кухнята.

# 68
mama mariana да, ако котето си знае само неговата си котешка храничка от малко  в голяма част от случаите въобще не проявява интерес към човешка храна  и под носа да му я сложиш. Но трябва желязна дисциплина, не от време на време да му даваш саламче и да се чудиш защо после краде, само гранули/консерви. Сигурна съм че ще се включат и други да потвърдят от личен опит.

# 69
  • au bout du monde
Предишната ни котка Беки, я хранихме само с гранули, но тя изобщо не проявяваше интерес към нашата храна, само когато имаше риба ставаше настоятелна  Simple Smile
С това коте не е така, яде си гранулите, но и другата храна я привлича наудържимо, не съм сигурна, че ще се отучи напълно Thinking Само като помирише нещо готвено и пощурява.

# 70
Точно така, трябва пълна забрана без изключения, никога да не им се дава храна от масата, от плота в кухнята, от ръка докато ядеш. Човешка храна ако й даваш да е в нейната купичка и по определено време, например за вечеря след като вие се наядете, а не когато проси. Ако й давате когато проси, ще свикне така и няма да ви остави на мира. Вече научи ли се да й давате много трудно ще я отучите. Трябва постоянство, от всички членове на семейството, но не е невъзможно. А вече научи ли се че няма да я огрее ако проси, ще спре. За пример - нашата беше голяма като я взехме, на година и нещо, и не знам как и къде е яла преди това (била е домашна) но от първия ден наложихме правилата - яде си нейната храна в нейната купичка, по определено време, и извън това нищо друго не й се дава. Свикна си, и никога не проси докато ядем, не се качва на масата и не тършува из кухнята. Много ми е спокойно така, а и тя не се дразни, защото знае че няма да я огрее и не се хаби да опитва. От "човешка храна" й даваме само шунка и мляко от време на време по специални поводи - за рождения й ден, за Коледа  Laughing но пак в нейната купичка, не от масата.

# 71
Здравейте приятели на пухкавите глезани. Живи и здрави да са ви!
И аз при вас да черпя инфо, че имам един съвършен и своенравен черен дзвер, наречен Маша и искам и аз да поназнайвам котешки понякога, ама Господ не, та не!
Благодаря за новата темичка.

# 72
Ами Пикълс стои до нас, докато се храним, масата е на нивото на дивана, тя е на една педя от храната и изобщо не е заинтересована  Peace Но никога до сега не сме я хранили с наша храна - само гранули и паучове. При предните ми котки не беше така, в следствие на което просеха постоянно и крадях от масата.

# 73
  • София
На мен пък ми е приятно да деля храната си.  Laughing Дори ми е необичайно и пусто ако ям някъде другаде и Мъро не е на съседния стол. Той си има и място на масата. Възпитан е и не нахалства изобщо. Просто си чака, защото знае, че винаги има и за него. Ако му дам е щастлив, ако не му дам, се примирява и в даден момент подвива лапички и задрямва до масата.  Laughing

Колкото за оставена храна навън, никога не оставям такава, особено непокрита. Дори и да нямам котка, винаги може да има насекоми, които да кацат. Не ми е приятно и да се праши. Освен това котките възприемат човешката храна не само като храна, но и като средство за забавление. Винаги може да открадне нещо от масата, за да го порита.  Wink 

Пит, добре дошла! Тук се записваме със снимки. Wink

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 18:58 от Тaня67

# 74
Танче, Мърчо си е перфектно дебеличък- хем да не му тежи, хем да има за мачкане  Heart Eyes
Смехулка, честита ви маца. Измисляйте женско име : ))
Герче, като ти гледам снимките как ми се прииска да взема другарче за лиглата, ама по- натам ... някое черно- бяло зверче, което ще ми открадне сърцето.
Тинче, излагаш се! Ама моля ти се, вземи се в ръце  Laughing БЪрзо да излекуваш детето!

Да ви покажа една художника  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт