Любители на Котки Тема 68

• 43 115
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • au bout du monde
Най-интересно е на лаптопа  Simple Smile

http://prikachi.com/images/513/5583513c.jpg

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 15:53 от La Libellule

# 526
Ла, много сте сладки Simple Smile

Десита, защо подаряваш котката?

# 527

Десита, защо подаряваш котката?

Защото малкия разви алергия, която най-вероятно е от нея?

# 528
dessyta много е лесно с тест да се установи дали алергията е от котката, или не. Защото ако се окаже че не е, дететто ще продължи да страда, а вие няма да имате домашен любимец вече. Има страшно мнгоо алергени и котката съвсем не е задължително да е причинителя.

Lei@ аз лично бих си помислила дали е добра идея предвид досегашната ти история с котки, дълго и внимателно.Също така бих си помислила дали е добра идея да е малко котенце, а не възрастна с изграден характер.

От мен да мине, ще ви пратя снимки на ЛС, но очаквам да се разпишете в темата с котешки данък  Naughty

Теди, да, местен. Страхотен е нали? И струваше смешни за нашия стандарт и качеството му пари, но пък минаваше за от 'скъпите' там.

# 529
Здравейте! Доста отдавна не съм влизала при вас. Сега ни се появи проблем и търся препатили като нас. Нашият котарак е на 6г. От 3г. е при нас. До сега не сме имали проблем с бълхи. Но сега сме забравили явно да му сложим капки, и ни се появиха бълхи. Ходихме вече на ветеринаря , той  му сложи капки и каза след 2 седмици пак. Но аз се разчетох в нета и много се притесних. Нека ако някой е имал такъв проблем да сподели. Може ли цялата ми къща да се е напълнила с бълхи?Адруг проблем могат ли да създадат? Може и на  лични да ми пишете, ще съм благодарна.
Ето и една негова снимка 

# 530
MissNellie, страхотни снимки!  Heart Eyes Много сте красиви и двамата, много романтично местенце, а слонът е направо върхът на сладоледа  Laughing

И аз нямам сватбени снимки с Богданка  Confused На тукашната сватба фотографът не дойде до нас (по тъпа моя причина, за която все още съжалявам), а за българската сватба тамошният дойде но пък в София нямаме котка.

La Libellule това ти ли си? Много хубава коса имаш  Simple Smile (баш като моята  Mr. Green)

# 531
  • Варна
Включвам се да ви покажа това разкошно създание - http://arsofia.com/bg/35031/perpetuum-markole/ , ако нямах такава кривонтия вкъщи нямаше да се замисля да взема този хубостник, но нашият няма да се разбере с никой. Confused Всеки път като поглеждам това коте ми става смешно, радвам му се. Каква красота само. Wink Вижте го! Hug

# 532
Включвам се да ви покажа това разкошно създание - http://arsofia.com/bg/35031/perpetuum-markole/ , ако нямах такава кривонтия вкъщи нямаше да се замисля да взема този хубостник, но нашият няма да се разбере с никой. Confused Всеки път като поглеждам това коте ми става смешно, радвам му се. Каква красота само. Wink Вижте го! Hug

Оле, колко е хубав.....  но съм си наложила вето - поне две години да не взимам  друга котка!!!! Как ще здържааа!?

# 533
  • София
Теди, точно щях да пиша да не отваряш линка, но ме изпревари.  Laughing Невероятен е!  Heart Eyes  И да знаеш, че не съм подстрекател, но след 2 години Суша едва ли ще ти позволи да вземеш коте  Wink. Твърде голяма и господарски настроена ще е.  Grinning

# 534
Теди, точно щях да пиша да не отваряш линка, но ме изпревари.  Laughing Невероятен е!  Heart Eyes  И да знаеш, че не съм подстрекател, но след 2 години Суша едва ли ще ти позволи да вземеш коте  Wink. Твърде голяма и господарски настроена ще е.  Grinning

A, не вярвам да има проблем. За разлика от повечето отношения- стопанин- котка, тип - слуга- господар, при нас е ясно осъзнато, че типа е господарка (аз) - домашен любимец (тя) и няма да има думата дали да взимам други котки или не.
Но този господинчо ми влезе под кожата... няма да спя тази нощ. Дано скоро да го вземе някой, чееееее

# 535
  • Варна
И аз съм така, от както съм го видяла го мисля, просто е уникален. Сигурна съм, че моят няма да приеме друга котка, инак до сега да съм предприела действия по задомяването му. Много ще се радвам ако някой от темата го вземе, за да можем всички да му се радваме и да виждаме негови снимки. Mr. Green

# 536
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Теди, точно щях да пиша да не отваряш линка, но ме изпревари.  Laughing Невероятен е!  Heart Eyes  И да знаеш, че не съм подстрекател, но след 2 години Суша едва ли ще ти позволи да вземеш коте  Wink. Твърде голяма и господарски настроена ще е.  Grinning

A, не вярвам да има проблем. За разлика от повечето отношения- стопанин- котка, тип - слуга- господар, при нас е ясно осъзнато, че типа е господарка (аз) - домашен любимец (тя) и няма да има думата дали да взимам други котки или не.
Но този господинчо ми влезе под кожата... няма да спя тази нощ. Дано скоро да го вземе някой, чееееее

И аз на мига си помислих първо за теб! Laughing После видях, че никой не е успял да те изпревари. Laughing По отношение на Суши споделям мнението на Таня, прости ми господарке! Laughing Но също така мисля, че човек в такива моменти трябва да прояви здрав разум и за свое, и за доброто на животното, за което поема отговорност. Докато мислиш, мачкай Сушата и заради мен! Hug Hug Hug

Vivina , какъв е този прекрасник?!  Heart Eyes И я не се стряскай толкова с тия бълхи! Знам че яйцата на бълхите не обичат влага ( newsm78 ама не ме питай откъде го знам) и редовно миене на пода подпомага унищожаването им. У дома съм с буков паркет и гранитогрес, ама мия с мопа наред. Най-често с гола водица, а като реша да съм примерна чистница с някакъв препарат. Mr. Green Почисти си, измий, изпери материите, които позволяват това. Направи го поне 2 пъти за тези две седмици. Там където може мий със силно разредена белина, колкото за дезинфекция. И най-вече спокойно, ще ги изтрепете гадовете! Peace Hug

# 537
dessyta много е лесно с тест да се установи дали алергията е от котката, или не. Защото ако се окаже че не е, дететто ще продължи да страда, а вие няма да имате домашен любимец вече. Има страшно мнгоо алергени и котката съвсем не е задължително да е причинителя.

Детето е още малко и вероятността тестовете да не покажат верни резултати е много голяма. Предположенията са котка, мухъл и влага. Взела съм мерки относно последните 2 и остава като евентуален алерген само котето.
Когато детето отсъства от вкъщи няколко дни състоянието му се подобрява  Thinking
И за да не спамя повече ето и снимка

Извинявам се за лошото качество на снимката

# 538
  • Варна
La Libellule, много сте милички! Да, това лаптопите са много интересна работа. Laughing
 Докато ни нямаше днес, някой(а може би два броя) са шетали върху масата.  Twisted Evil Имах отворен нов таб и нащракани произволни символи. Знаят, маймуните, че не разрешавам да се качват там, ама явно това важи само като сме там.

Vivina, аз в момента съм яхнала метлата с разните му паразити, ама няма да се даваме я. Въпреки фронтлайна преди около 20 дена, и ново пръскане с друго върху мацките ми, Женя пак има бълхи. Вчера даже успях да хвана една от коремчето ѝ. Препоръчаха ми да напръскам и у дома-с Фендона 60 СК. Един мл от препарата се разтваря в 600 мл вода. Два часа държиш затворено и после проветряваш. Напръсках даже и дюшеците и одеалата. След време-пак.
Мен повече ме притесняват глистите. След третия прием само Женя изкара един единствен глист. Вижда им се края значи. bowuu

# 539
  • на морето
Здравейте , писета и мацки !  Hug
Честит празник на всички празнуващи / бивши и настоящи/ студенти !   cheers
МисНели ....шмрък ...шмрък .. newsm56 Аз ..такова ...може ли и аз да видя някоя снимка .... Обещавам веднага да се отплатя с нови снимки на пухкавелници -тъкмо съм приготвила една дузина топли -топли ....

При мене има една малка аксесуарна новост - единият от братя Макс вече е със"  застопорено " персонало име  .Той ще е с името Макс  и има една синя панделка на пухкавото черно и лъскаво вратле . За другия  остана името Роки .  Те, двете имена, им бяха отредени от преди време  , но за първи път малко трудно различавам котета - двамата чернушковци .Единият е по - едър от другия , но не винаги си личи -когато са легнали  например. И се стигна до там че и двамата ги " макс -освах ".. За това, а  и след инцидента от посткастрационния период  Laughing,  пробягналата от преди време  идея да им потърся каишки за разграничаване се оформи и затвърди . Минах , поогледах  наличното предлагане и ...накрая си реших задачата с подръчни средства и материали  Mr. Green / не знаех дали ще търпи изобщо нещо на врата си дЯтето , та за това / След малко ще има и снимков материял .

Общи условия

Активация на акаунт