Любители на Котки Тема 68

• 43 102
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Теди, аватарът ти е много готин, но подписът ти е просто прекрасен! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За да осиновя Женя, трябваше първо да попълня един въпросник. Тактично ме подпитаха как, защо имам починал котарак. Само за това трябваше да се обяснявам. Мила я взех пак оттам, без въпросник вече.  Simple Smile Преди това ми отказаха друга котчица от друга организация( трикраката Норичка), защото била обещана за чужбина.

# 571
"За елхите и котките" - миналата година нашата елха се пре-украсяваше всеки ден Mr. Green по няколко пъти. Мислех си дали да им затворя достъпа до нея, ама що пък да ги лишавам от коледния дух... Laughing . А пък и на нас ни беше весело. Тази година елхата украсихме вчера и още не са проявили интерес към нея. Довечера като се прибера, ще видиме....
"За котките и прахосмукачката" -  Чара не се впечатлява изобщо, даже обича да почистена щателно с нея Mr. Green, НОООО Съни изчезва веднага и почти никога не може да бъде открит  Mr. Green ......

# 572
Здравейте! Малко се включвам в темата с тъжна вест- котката ми падна от прозореца (ние живеем на 12 етаж) и умря!!! Cry CryБеше мъжка и живя 6 години!Просто още не мога да го проумея как стана,като винаги сме и се карали да не се качва, и как не сме я чули,още не мога да го преживея и все се обвинявам!На този прозорец по принцип имаме комарник ,но тя скъса мрежата и вече не го слагахме!А колко пъти се е разхождала по первазите и по терасата също,все едно някой я е бутнал и така е било писано!Като отидох долу тя още дишаше,ветеринара е точно до нашия блок,отнесох я на бегом и му казах какво се е случило,той и пипна краката единия и беше счупен ,видя че и излиза кръв от устата ,пипна по тялото и каза че всичко е разкъсано и вече е в агония и нищо не може да се направи,след 5 мин някъде почина!!!Нз как ще живея,много ми липсва!Почивай в мир БЕТКО!!!Обичам Те!!! Cry

# 573
  • Costa Rica
като винаги сме и се карали да не се качва, и как не сме я чули,още не мога да го преживея и все се обвинявам!На този прозорец по принцип имаме комарник ,но тя скъса мрежата и вече не го слагахме!А колко пъти се е разхождала по первазите и по терасата също,все едно някой я е бутнал и така е било писано!
Замисли се върку подчертаното. Ако аз живеех на 12-я етаж, нямаше да обвинявам Господ, че не съм взела мерки. Горкото коте! Sad

# 574
Да се оплача Confused Бианка пак има рана. Този път на гърба и с площ колкото 50 стотинки. Може и да се окаже, че има някаква алергия котчето... След първото петно, това е четвърто поред. Преди него имаше две малки, които бързо овладяхме. И как не съм го видяла по-рано това, не знам, като е толкова голямо и е точно между плешките?! ooooh! Просто изведнъж кожата порозовя и се провидя между козината. Не знам какво да правя. Sad

# 575
Аз не я гледам от скоро и знам ,че е опасно когато се качва,но то си е животинче и не разбира,тя даже и на терасата по перваза от горе се разхождаше,не обвинявам никого,обвинявам себе си Sad

# 576
  • Варна
Бижу, не се плаши!  Hug Ще се подредят нещата. Щом са изказали съмнение за алергия, в един разумен срок ще я изследват Бианчето.
Скоро бях попаднала на едно писенце във фейсбук група, което имаше разранена уста. Накрая се оказа, че има непоносимост към пилешко месо. И като мина на диета и хапчета, устата се оправи.

Болести разни. #2gunfire
Сигурно си спомняте, дето Грей по едно време често беше с подуто око. Ветеринарите бяха поставили срок, в който ако не спре това нещо, да го вземат за изследвания с подозрение за алергия.
Но не се стигна до там.

Пиши за Бианка, какво става! Hug

# 577
Бижу, не се плаши!  Hug Ще се подредят нещата. Щом са изказали съмнение за алергия, в един разумен срок ще я изследват Бианчето.

Стейси Hug съмненията са мои и са точно относно меката храна, която и давам. Тя яде все още само бебешки пауч, защото е едва на 4 месеца, но смятам да я привикна само към качествена гранулирана храна. Кой знае какви консерванти и боклуци има в тези неща... Confused нищо, че като ги отворя миришат вкусно. Tired
Ще ходим на лекар, защото просто вече ме притеснява много. Хайде, малките петънца изчезнаха бързо, но това е голямо и я сърби много.
Ще пиша, благодаря за подкрепата! Hug

# 578
Момичета, приемате ли нови попълнения? От вчера и аз вече съм стопанка на един невероятен сладур. Намерих точно това, което искам. Щастието вкъщи е пълно Simple Smile

ПС. Искам да ви попитам, тъй като ми казаха, че котетата се тровят много от почистващи препарати тип Доместос, та вие с какво миете пода, което е безопасно за тях?

# 579
като винаги сме и се карали да не се качва, и как не сме я чули,още не мога да го преживея и все се обвинявам!На този прозорец по принцип имаме комарник ,но тя скъса мрежата и вече не го слагахме!А колко пъти се е разхождала по первазите и по терасата също,все едно някой я е бутнал и така е било писано!
Замисли се върку подчертаното. Ако аз живеех на 12-я етаж, нямаше да обвинявам Господ, че не съм взела мерки. Горкото коте! Sad

ЕЕЕ, това вече е много грубо! Едва ли в такъв момент човек има нужда от подобни думи. Прави ми впечатление, че много често, когато някой не е от редовните или знам ли по какъв подбор се действа из форумите, винаги се набляга на негативното или отрицателното в неговите постове, а положителното никой не чете или поне никой не реагира на него. Ама това са си лично мои впечатления. Момичето никъде не обвинява Господ, а себе си ...

vili123, съжалявам за загубата ти - моят калпазанин на 2 пъти пада от прозореца/терасата и добре, че живеем на ниско, та се разминава, но ужасът да го загубя съм го преживявала, да не говорим, че предното ми коте ей така от нищото рано, рано умря - боли, но с времето минава. Не се обвинявай ... котките са непредсказуеми авантюристи ...

# 580

Стейси Hug съмненията са мои и са точно относно меката храна, която и давам. Тя яде все още само бебешки пауч, защото е едва на 4 месеца, но смятам да я привикна само към качествена гранулирана храна. Кой знае какви консерванти и боклуци има в тези неща... Confused нищо, че като ги отворя миришат вкусно. Tired
Ще ходим на лекар, защото просто вече ме притеснява много. Хайде, малките петънца изчезнаха бързо, но това е голямо и я сърби много.
Ще пиша, благодаря за подкрепата! Hug

Ех, бе Бижу...  Confused Ще се оправи, само да видите от какво е, но щеше да е хубаво изобщо да го няма този проблем.

vili123, много съжалявам за кот, мога да предположа какво ти е. Прегръдки.
Мен също ме е страх за Пикълс и тази пролет ще обезопасяваме, но се надявам скоро да слезем "на земята" Simple Smile

# 581
Ех, бе Бижу...  Confused Ще се оправи, само да видите от какво е, но щеше да е хубаво изобщо да го няма този проблем.
Да, ще се оправи!  Hug
То милото страда повече, защото я сърби много, но на нас ни е жал за нея, защото я обичаме просто безумно. Heart Eyes

# 582
Аз не я гледам от скоро и знам ,че е опасно когато се качва,но то си е животинче и не разбира,тя даже и на терасата по перваза от горе се разхождаше,не обвинявам никого,обвинявам себе си Sad
Да бе, "така й било писано" звучи баш като самообвинение  ooooh! Не разбирало животинчето. Ми много ясно че не разбира, ти как можеш да очакваш да се пази сам?!?! Това не ти е дървото в двора, а 12-етажна сграда, среда непривична и неестествена за едно животно, което следователно няма реална преценка за опасността! Да го пускаш да ходи по парапета, и после да се оправдаваш че така му било писано, е не само безразсъдна безотговорност, ами и чисто нахалство! Извинявай ама много ме нервират хора като теб. Ако не си готова да предприемеш нужните мерки, моля те не си взимай друга котка. За нейно добро ще е.

# 583
Благодаря на всички които ме подкрепят , а на другите мога да кажа,да се молят да не им се случи същото ,защото тогава нз как ще си обяснят своята безотговорност,щом за такава ме смятат,само хората които ме познават знаят какъв човек съм! Но не съм си пуснала поста във форума да обиждам хората ,а просто за споделяне на мъката и за намиране на подкрепа!На много познати са им падали котките  от терасите и те знаят болката каква е,само те разбират какво ми е!!

# 584
  • София
Бижу, като чуя за рана между плешките и към вратлето и го свързвам с капки или пудри за обезпаразитяване. Слагала ли си наскоро? Едното от кучетата на брат ми е алергично към Фронтлайн. Дано скоро разберете от какво стават тези рани.  Hug

Преди 2-3 страници се обсъждаха бълхи в апартамент. Веднъж ми се е случвало и успешно ги преборих с Биокил. Препаратът уж е безвреден за топлокръвни, а веднъж напръскан, действа до 7 дни. Дори и в момента насекомото да не е на напръсканото място, за тези 7 дни все ще кацне там. Парализират се, т.е. това, че продължават да хвърчат/скачат още известно време е само заблуда, че не действа. Просто в един момент се установява, че липсват.

vili123, съжалявам за котето!  Sad

Горда, какви са тези легла, които показваш в котешка тема?  Crossing Arms То там котка няма!  Wink Успокой се, откакто Мъро навърши 13 години, понякога издържа да гледа прахосмукачката за 5-10 минути без да се скрие. Може би и при вас ще настъпи този момента.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт