Номинации за книгите на 2012 г.

• 14 624
  • 153
  •   1
Отговори
# 90
Тук само номинираме. В друга тема ще гласуваме за онези, които съберат най-много номинации.
Gianna, всичко ли да смятам за номинации или само последната?
Извиняван се, че съм объркала Embarassed
Всички номинирам в този случай. Прекрасни книги

Грешката е вярна.  Simple Smile Накрая и ще гласуваме. Само че сега трябва да се преброим...

# 91
Моите номинации:
"22 ноември 63"-Стивън Кинг
"Под купола"-Стивън Кинг
"Шантарам"-Грегъри Дейвид Робъртс
"Кафка на плажа"-Харуки Мураками
"Клара и сянката"-Хосе Карлос Сомоса
Засега -тези Simple Smile

# 92

Физика на тъгата- Георги Господинов

Peace
 Още един глас и от мен.

# 93
Обаче въобще не ги подреждам по важност, а така, както съм ги записала в читателския си дневник. Laughing Слагам дванадесет, за да изпълня всички месеци от годината с по нещо интересно (нали е годишна класация Wink):
1. "Портретът на Дориан Грей" - Оскар Уайлд
2. "Японски загадки" - Лора Джо Роуланд (бях я почнала поредицата още от миналата година, ама мисля, че пак се брои?!?, защото съм прочела още книги от нея и тази)
3. "Един ден, един живот" - Никалъс Спаркс
4. "Повелителката на подправките" - Читра Дивакаруни (още се изпълвам с дъха от ароматите им само докато произнасям името)
5. Книгите на Сара Адисън Алън
6. "Черната стрела" - Робърт Луи Стивънсън
7. Разказите на Ф. Скот Фицджералд
8. "Шумът на върбите" - Кенет Греъм
9. "Ако искаш да си легнеш с мен... сготви ми" - Антъни Капела (въпреки че реших да не си я купувам, защото е малко извратено екстравагантна, а пък аз държа на благоприличието, все пак Wink)
10. "Писма от Рим" - Константин Величков
11. "Къпиновият пай" - Агата Кристи
12. Разкошните разкази на О'Хенри, на които продължавам още да се наслаждавам
Не ми харесаха много от книгите, които прочетох, други със сигурност искам да прочета втори път по-задълбочено, когато се сблъскам с нови неща от личен опит, но засега това са ми абсолютните фаворити, прочетени от мен през тази година и запомнени за вечни времена  ooooh! Naughty Peace.

# 94
Може ли и аз да се включа с 3 книги които ми направиха силно впечатление:
1."Отива една жена при лекаря" - Рей Клуун
2."Семейни сцени" - Ясутака Цуцуи
3."Преходът" - Галя Радева и Румен Дамянов

# 95
  • Пловдив / София
За любовта и други демони - Габриел Гарсия Маркес
Оскар и розовата дама - Ерик Еманюел Шмит
Пяната на дните - Борис Виан
Стая - Ема Донахю
Сянка - Карин Алвтеген

# 96
  • España
Добавям "Вихър през ключалката" на Стивън Кинг
"1984"- Джордж Оруел.

Имам още две номинации, но не са превеждани на български и не знам дали да ги пиша.

# 97
  • Ямбол
...

Имам още две номинации, но не са превеждани на български и не знам дали да ги пиша.
Както си решиш. Едва ли ще съберат много гласове, но пък не ми пречи да ги сложа в списъка, който ще копирам накрая и така ще се виждат от всеки. Т.е. може да не стигнат за гласуване, но някой, който чете на другия език, може да реши да си ги намери.

# 98
  • España
Слагам ги тогава.

Between Shades of Gray- Ruta Sempetys
El cuaderno de Maya- Isabel Allende

# 99
  • Benelux / Varna
Добавям и " Островът под морето" на Алиенде

# 100
За мен най- запомнящата книга, прочетена тази година е "Последна любов" на Уилям Уортън. Не мога да ви опиша колко еуфорично и възторжено се чувствах от тази книга. Стори ми се много фина и романтична. Приличаше ми на чаша добро вино и напълно отговори на усещането ми за Любовта, онази с главно "Л".

# 101
  • Пловдив
С две ръце номинирам и "Рай" на Радослав Гизгинджиев - толкова разтърсваща, издигаща и приземяваща в същото време книга не бях чела скоро. Да не кажа никога. Наистина много добра.

# 102
"Размишления в катранено буре" Джак Харт,
"Богът на дребните неща" Арундати Рой.

# 103
По ирония на съдбата прочетох най-силната за мен книга за 2012 в последните дни на декември  Simple Smile
Искам да добавя и "Какво помни тялото" - Шона Сингх Болдуин. Това е книга, която с чисто сърце мога да я сравня с "Оризовата майка" и "Хиляда сияйни слънца"   Heart Eyes
Много ми хареса!!!

# 104
  • София
Здравейте!  Hug Ето и моите номинации за книгите на 2012 г. :
1. Трилогията на Катрин Панкол - Жълтите очи на крокодилите; Бавният валс на костенурките; Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник
2. Вярната принцеса - Филипа Грегъри
3. Ключът на Сара - Татяна Дьо Роне
4. Изплъзване от времето - Кейт Мортън

Общи условия

Активация на акаунт