Номинации за книгите на 2012 г.

• 14 612
  • 153
  •   1
Отговори
# 105
"Последна любов" - Уилям Уортън  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Абсолютният ми фаворит за 2012 г.
И за мен . Peace

# 106
Аз добавям "Изкупление" на Иън Макюън  - не съм я дочела още, но е прекрасно написана книга!

Лили, нямам търпение да пуснеш темата  за книга на годината. По номинациите като гледам "Оризовата майка" се очертава фаворит  Heart Eyes

# 107
Лили, нямам търпение да пуснеш темата  за книга на годината. По номинациите като гледам "Оризовата майка" се очертава фаворит  Heart Eyes

Явно доста сме я пообсъждали и при положение, че трудно се намира, все пак сме я прочели  Hug - аз лично благодарение на много мила съфорумка.  Heart Eyes

# 108
Не мога да пропусна "Шантарам". Направо ме отнесе тази книга. Първо ми тръгна мудно и си помислих, че е прехвалена, но после очите ме заболяха от четене. Страхотна литература, в която има философия, а аз много я обичам в художествена литература, има и много други неща...

# 109
1. Вълци- Хилъри Мантел
2. Другата Болейн - Филипа Грегъри
3. Любов- Елиф Шафак
4. Затворникът на рая- Сафон
5. Харем - Колин Фалконър
6. Оскар и розовата дама - Ерик-Еманюел Шмит
7. Стая - Ема Донахю
8. Военна морга - Патриша Корнуел

Това са част от книгите, които ме заинтригуваха и впечатлиха тази година. 

# 110
1.Отива една жена при лекаря и 2. Помощ, забремених жена си на Рей Клуун (втората не е толкова силна литературно, но ме сбърка от смях)
3.Крадецът на книги от Маркус Зюсак
4.Градът на Клифърд Саймък
5.На изток от запада от Мирослав Пенков
6. Черно мляко от Елиф Шафак (днес я почнах, но съм минала 150 от 273 страници, така че вече знам, че ми харесва много).

# 111
Не знам дали има по-подходяща тема за тази статия, затова я оставям тук. Simple Smile

# 112
Не знам дали има по-подходяща тема за тази статия, затова я оставям тук. Simple Smile
Peace

# 113
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Не съм се включвала в темата, прегледах я от първа страница.

Днес прочетох последната книга за тази година и реших, че е време да се запиша тук.

Направих първо равносметка. Прочела съм 73-74-75 книги, не можах да доуточня. Пред всяко записано заглавие съм поставяла оценка по десетобалната система.

От тези прочетени книги съм дала 10/10 на 17 книги. А виждам, че условието е да изброим само 5-6.
 Трудно ми е да отсея най-добрите от най-добрите за мен.  Thinking

Дали пък да не запиша десетина заглавия?  Praynig Може ли?

А от вас ще си открадна и запиша заглавия за идващата година.  Hug

# 114
# 115
Дали пък да не запиша десетина заглавия?  Praynig Може ли?
Нели, едва ли някой ще има против да изброиш десет книги - предвид бройката, която си прочела през годината...На мен лично ми е много интересно кои книги ще номинираш  Peace

# 116
  • Ямбол
Няма проблем, Нели.

Другата тема ще я пусна в първите дни на новата година. Ще пътувам и няма кога да обработвам резултати. Не е фатално, нали?

# 117
Нели, както забелязах в др тема, с теб имаме доста съвпадения за книгите- на мен лично ще ми е интересно да знам всички 17 заглавия с 10, а и не мисля , че е проблем. Някой хора, включвам и себе си, просто добавят постоянно по някоя книга или подкрепят кандидатурата на друга, което в крайна сметка може и повече от 17 да стане. Peace Hug

# 118
  • София
Ще използвам възможността да добавя още две заглавия преди да е свършила годината:
- "Игрите на глада" - Сюзан Колинс
- "Да вярваш в чудеса" - Дейвид Балдачи
И двете книги надали ще останат като класика в литературата, но ми доставиха удоволствие като ги четох. За моя голяма изненада Балдачи можел да пише и други неща освен трилъри. Вярно, че има доста наивни моменти в книгата, но като цяло се почуствах доволна като я прочетох.
И за пореден път се убеждавам колко субективни са оценките на книги. Сред номинираните има заглавия, които не мога да се насиля да прочета. Обаче вече съм си набелязала няколко съфорумки с подобен на моя вкус и вече си правя списък със заглавия за догодина.  Simple Smile

# 119
Нели, смятам, че трябва да сложиш и 17-те. В крайна сметка прочела си много, много са били хубавите, много номинации. Давай ги, да ги видим. Ще ми е крайно интересно, защото знаем, че често вкусовете ни съвпадат.

Лиляна, ще те чакаме за темата. Нищо фатално няма. Най-много да се промъкне още някоя друга книжка вътре  Laughing Доста работа те чака, ама пък крайният резултат винаги е много добър.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт