АгУуу очакваме да чуем всички от нашите малки Септемрийски душички!

• 24 102
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
Това с гърчовете заради ваксина е ужасно. От трън, та на глог! Дано бързо се оправи малкото зайче и мама Зайка да бъде спокойна. С теб сме!  Hug  Hug

Ваксини  bowuu smile3511 като си спомня как в болницата ме "агитираха" да сложим, ужасна е идеята да си играем на руска ролетка със здравето на децата ни.  #2gunfire на фарма компаниите. Извинете изблика на негативна емоция, но като чета за вреди, причинени от ваксини, нещо ми се обръща отвътре...

Мартчка, защо се чувстваш слаб родител?

# 421
Аз пак се включвам с едно питане?
Става въпрос за семейните помощи /тези дето се превеждат всеки месец в размер на 35 лв. на дете/. Знаете ли дали някъде мога да проверя дали съм одобрена да получавам или трябва да се обадя в социални грижи и от там да ми кажат?

# 422
Много се радвам за Мама Зайка! Все ги мислех. Страшно се натъжавам, когато има проблем с някое бебче от темата. Тя ли се притесняваше от ваксината, защото мъжа й е направил гърч като малък?

По принцип избягвам да се включвам в споровете в темата, защото влизам тук за разтоварване, а не за натоварване. Според мен всеки спор е безсмислен, защото никоя от страните не вижда, не отчита и не приема аргумените на другата страна, а се вторачва само в своите. Накрая всеки излиза от спора още по-убеден в своята позиция.
Смятам, че всеки трябва да може да изрази решенията за детето си без да бъде критикуван. Например аз смятам да захраня рано- след 4ти месец. Още обмислям с какво да започна, но искам да включа плодове и зеленчуци, които разхлабват, за да регулирам изхожданията.
Относно стерилността. Не е вманиачаване, а необходимост за новородено, което е изключително нежно и уязвимо. Аз обаче спрях да гладя още втората седмица. Просто нямах време, накрая се принудих да взема от негладените, видях че нищо й няма на кожата и спрях да гладя.
Все още стерилизирам шишетата по веднъж на ден.

# 423
Привет!  Hug
skoklinata, много съжалявам, че съм ви изпуснала  bouquet , уж гледах ама... За това съм си взела забележка и ще изчакам крайния срок и тогава те първа ще правя колажите  Hug
Фейтче, браво! Само това ще кажа!  smile3501
Зайче, стискам палчета всеки ден!  Praynig Радвам се, че не е тази страшна диагноза  Praynig Hug

# 424
Мартчка, защо се чувстваш слаб родител?

Точно заради ваксините! Защото не мога да ги откажа официално и да понеса всички последствия след това, защото нашата педиатърка не е съгласна да действаме под масата както се казва, защото ме е страх... има много защото да се чувствам слаб родител!

и аз забелязах слуз във вчерашните изхождания....замислих се какво съм яла, но не открих причина newsm12
според предишни коментари тук, това не е страшно, стига да не продължава.

Благодаря  Hug Не съм консумирала нищо по различно от обикновено. Ще го наблюдавам.

Тя ли се притесняваше от ваксината, защото мъжа й е направил гърч като малък?

Аз се притеснявах, и още се притеснявам, защото не сме сложили все още ваксините.

# 425
Тия, ще го пробвам това, в нас колкото искаш компот от дюли  Mr. Green Heart Eyes

Иначе се обадих на лекарката и тя ми каза Инфлуцид, та сега и това пия Heart Eyes
Добре че таткото е вкъщи днес, та го гледа цял ден, а аз само кърмя, но май наистина нямам много мляко newsm78 яде и от двете гърди, не знам какво да правя.

# 426
  • Пазарджик
...
Въпрос към ЛЛЛ:

Има ли обезболяващо съвместимо с кърменето? Става въпрос за цикъл

flowerofpeace, много голяма част от лекарствата са съвместими с кърменето и вероятно има и обезболяващи, които са съвместими. Добре е да се консултираш с лекаря си и ако не сте сигурно в някое лекарство, мога да проверя по активната му съставка в нашите справочници.

# 427
Skoklinata отиваш в социалните ,по район който се водят.Документите,които са ти необходими са :бележка от работодател ,съдържаща брутна заплата за последните 12 месеца,копие от акта за раждане на детето+оригинал за справка +бележка от джипи за направени ваксини+твоята лична карта.Предполагам след подаването има някакъв срок ,в който ще те одобрят или не.Аз така и не успях да подам...ама то при мен е сложно.Дано успея следващата седмица.
Искрено се радвам за Мама Зайка!Продължавам да я мисля обаче,докато не се приберат и не каже че всичко е наред Praynig

# 428
Skoklinata, там в социалните където си подала може да провериш дали си одобрена Peace
Трябва да ви се падат не повече от 350лв. на месец на член от семейството и значи си одобрена Peace Heart Eyes

# 429
Аз изглежда спя и нещо не разбрах въпроса,а взех да обяснявам др неща:) Нищо де,ако на някой му е полезно все пак ще се радвам.Simple Smile
Мартичка-човек според мен е такъв какъвто си мисли че е .Аз се имам пък за мн силна майка.Естествено,че и аз се притеснявам и страхувам...И аз си мисля сега еди кое си правилно ли е ,не е ли...Обаче мисля че съм добра майка и силна жена:))).Много готино чувство.

# 430
.Аз се имам пък за мн силна майка.Естествено,че и аз се притеснявам и страхувам...И аз си мисля сега еди кое си правилно ли е ,не е ли...Обаче мисля че съм добра майка и силна жена:))).Много готино чувство.

И аз така  Peace смятам че съм добра майка и , че съм права в решенията си , които взимам  Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes

# 431
Аз пак се включвам с едно питане?
Става въпрос за семейните помощи /тези дето се превеждат всеки месец в размер на 35 лв. на дете/. Знаете ли дали някъде мога да проверя дали съм одобрена да получавам или трябва да се обадя в социални грижи и от там да ми кажат?
на мен ми казаха още при подаването че всичко е ок,иначе след 20 число ги превеждат

# 432
Миленита и аз затова спрях гладенето,щом кожата си й е ок,значи не й дразни нищо..относно стерилизирането съм пак доста нередовна,но в началото по 2 пъти на ден ги преварявах и пак станахме целите в гъбички в устата,накрая спрях и след 2 седмици сама си се изчисти.
аз също мисля да захраня по-рано защото и без това давам едно хранен АМ и мисля че спокойно мога да го заменя с пюре след 4 месец,но това си е мое решение и никой не задължавам да ме последва
стига с тези спорове.хора всякакви.за пример моя приятелка е толкова либерална че като падне бибата на земята я облизва и дава на бебчо,а сестра й всичко с антибактериални кърпички и кремове чисти,а в едно семейство са израснали Simple Smile

# 433
То си е въпрос на разбирания...всеки човек е различен,Облако!:)
И аз мислих мислих...и на 5 месеца и малко ще започна.И без тва е изключително бавен процеса...В началото на 6тия ще сме с едно хранене изцяло с пюре от 1 зеленчук и после почваме да разнообразяваме. Peace

# 434
  • Бургас
лелееее, Зайче Sad Hug Hug Hug Hug Ах, тези ваксини! #2gunfire #2gunfire #Cussing out
Ще запазя мълчание по въпроса с ваксините, че ако се отприщя пак, няма да се побера в тази тема!
За гладенето- аз гладя (и на Ники дрехите още гладя). Много съм инатУ Laughing Не че имам "бол" време, и често не насмогвам, та ми се трупат, нооооо...мама тъй ме е научила Laughing
Аз пък не мисля,че съм толкова добра майка, колкото би ми се искало и виждам грешките, които съм допуснала с Никола. Все си казвам, че сега няма да повтарям същите изцепки, че всеки се учи от собствените, а не от чуждите грешки....но, човек предполага, а Господ разполага.
И след толкова клиширан пост,
нека просто вдигнем тост,
за форумска дружба без скандали,
и да сме живи, да сме здрави!

Общи условия

Активация на акаунт