Барселона 3

• 99 659
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, полети до Барселона изгодни за март нещо да предложите ?

# 106
  • Живее на Луната
Здравейте, полети до Барселона изгодни за март нещо да предложите ?

Разгледай офертите на Wizz Air. Имаше и някакви румънски от Букурещ, назад в темата е писано за тях.

# 107
Здравейте,ще пътуване за 3 дни до Барселона.Интересуваме,ако си закупим барселона карт,влизали ни трансфера от летището до площад Каталуния или се заплаща отделно.Мисля Ренфе влизаше,но не съм сигурна.....

# 108
  • София
natali754, не ви влиза пътуването от летището към Барселона в Барселона кардс. Нито за автобусите, нито за Ренфето. Ние имахме барселона кардс, но си купихме билети от автоматите за Ренфето на първата станция на летището Peace

# 109
От пътеводителя разбирам, че Барселона кард се активира при първо ползване с помощта на баркода. Мога ли да я активирам обаче при посещение на забележителност при условие, че там само се показва? Апартамента, който сме ангажирали е точно до Каса Батльо, Каса Амайер и Каса Лео Морера и на по-малко от спирка до Каса Педрера и плановете са да започнем с тяхното разглеждане преди да сме ползвали обществения транспорт. Ще е неприятно да не ползваме отстъпката от картата...

# 110
natali754, не ви влиза пътуването от летището към Барселона в Барселона кардс. Нито за автобусите, нито за Ренфето. Ние имахме барселона кардс, но си купихме билети от автоматите за Ренфето на първата станция на летището Peace
Ренфето ли е най- изгодния вариант? Спирали на площад Каталуния? Колко струва? Май много станаха въпросите:)

# 111
От пътеводителя разбирам, че Барселона кард се активира при първо ползване с помощта на баркода. Мога ли да я активирам обаче при посещение на забележителност при условие, че там само се показва? Апартамента, който сме ангажирали е точно до Каса Батльо, Каса Амайер и Каса Лео Морера и на по-малко от спирка до Каса Педрера и плановете са да започнем с тяхното разглеждане преди да сме ползвали обществения транспорт. Ще е неприятно да не ползваме отстъпката от картата...
Здравей Queen L,
Изобщо не се притеснявай. Разбира се, че можеш да ползваш отстъпка за забележителностите преди да си ползвала картата за градски транспорт. Всъщност даже изобщо не е задължително да ползваш градски транспорт - има хора, които я купуват само заради забележителностите. Когато картата се използва за първи път в градски транспорт и се сканира, на гърба и автоматично се изписва датата, до която картата важи. А когато първото ползване на картата е за забележителност, а не за градски транспорт, тогава пишеш отпред на лицето на картата датата на деня, в който започваш да я използваш - има поленце Date и до него пишеш датата.

Ето и какво точно гласи обяснителният текст 'как се активира Барселона кард' от брошурата, която ти дават към картата "To validate the Barcelona Card, write the date you are going to start using it in the box on the front of the card. The Barcelona Card will be valid from the date specified and during the following consecutive days, in accordance with the period specified on the card.'

Така че не се притеснявай за картата - можеш да я ползваш, където желаеш за първи път  Wink

# 112
Здравей Natali,
Информацията на официалния сайт на Barcelona Card е противоречива. На сайта пише, че картата важи за влака от летището до града. Ето линк: http://www.barcelonaturisme.com/Barcelona-Card/_vf-SMlY1yIuKQTV1 … f_YoIoTdmAIZtj5kY В секцията Free Public Transport е написано, че картата дава безплатен транспорт за: Barcelona metro and city buses of TMB and FGC city and suburban train network, trams, train to Barcelona's airport and Renfe trains zone 1.

В същото време обаче, когато кликнеш в секцията 'Discounts' да разгледаш документа с всички места, за които картата важи - в секцията транспорт, влакът до/от летището не е изброен http://www.barcelonaturisme.com/imgfiles/ecv/card/descomptescard13.jpg

Затова най-добре е да им пишеш едно имейлче на info@barcelonaturisme.com и да ги попиташ за потвърждение  Wink

Иначе Renfe - линията от летището R2 до центъра е около 3 евро и нещо в едната посока. В центъра на Барселона спира на три централни спирки - едната е Барселона Сантс (основната ж.п. гара), другата е Пасеч де Грасия (която е точно до площад Каталуния) и третата е Ал Клот Араго (в района на Саграда Фамилия). А иначе по-горе в темата съм посочила различните опции за стигане до центъра от летището (освен влака)  Wink

# 113
И аз да се включа с няколко въпроса, които са свързани не толкова с трансфера в Барселона (то в чужбина винаги всичко е организирано), а по-скоро с предвижването в Сф -
Ще посочите ли номер на някоя софийска таксиметрова фирма с "нормални" тарифи, която да ползваме от автогарата до летището.
На връщане е още по-сложно, защото кацаме посред нощ, а първият автобус е от 7 и нещо (влакът от 6 и нещо). Да вземам хотел за 3-4 часа ми се вижда абсолютно ненужно, още повече, че и до/от там трябва да се придвижваме. Карала съм така една нощ на летището в Сф, пак след полет от Барселона и умряхме от студ, а беше краят на май, сега ще е началото на март и ще съм с детето. Някой да има идея как да се измъкнем от ситуацията newsm78

# 114
Polyksena, още веднъж благодаря  Hug
За съжаление обаче въпросите ми не свършват  Laughing  По-назад в темата беше споменато, че може да се остави багаж някъде на площад Каталуния. Аз откривам Locker Barcelona - http://lockerbarcelona.com/wp/?page_id=189   Бях срещнала инфо за фирма, която транспортира багажа директно на летището, но офисите са само на Порт Вел. Знаете ли фирма, която предоставя подобни услуги в близост до площад Каталуния? 

# 115
  • София
И аз да се включа с няколко въпроса, които са свързани не толкова с трансфера в Барселона (то в чужбина винаги всичко е организирано), а по-скоро с предвижването в Сф -
Ще посочите ли номер на някоя софийска таксиметрова фирма с "нормални" тарифи, която да ползваме от автогарата до летището.
На връщане е още по-сложно, защото кацаме посред нощ, а първият автобус е от 7 и нещо (влакът от 6 и нещо). Да вземам хотел за 3-4 часа ми се вижда абсолютно
Официалната таксиметрова компания на летището е ОК супер транс 9732121.Като слезете на летището  даже си имат гише казвате си името и докъде ще пътувате.Казват ви номера на таксито и то  ще ви чака пред вратата,че едно време имаше и ментаци/май вече такива няма де/.Лятото за 12лв стигнахме до летището  и обратно с таксита на ОК СУПЕРТРАНС,няма проблеми.Това е горе долу същото разстояние като автогара -летище.
http://www.oktaxi.net/onlineorder.php
http://www.oktaxi.net/offices.php

# 116
Inka,
наистина ли от автогарата до летището на София излиза 12 лв. Това е добре, понеже и мен ме интересува,някъде бях чела около 20 лв.А на нощна тарифа може би ще е по-скъпо?

Извинявам се че е не е малко по темата.

# 117
  • София
Реално погледнато няма избор на таксита на летището, имат договор с ОК Супертранс и само техните таксита имат право да стоят там, което е все пак по-добре от преди, когато беше пълно с ментета. Така че, поне в това отношение не се притеснявай, последно , дано не бъркам, но около 10 лв ми беше таксито от летището, но автогарата е малко по-дълго като разстояние от вкъщи.  Иначе аз лично предпочитам зелените таксита, ако решиш да викаш такси - по-чисти са и с по-приятни шофъори: www.greentaxi.bg, но според мен е по-сложно и трябва да го чакаш.

Другият ти въпрос обаче е по-сложен, в колко кацате в София , чудя се дали няма да е по-топло и комфортно да чакате на автогарата, на гарата не знам дали не направиха най-накрая някаква топла чакалня или поне нормално кафене?

# 118
  • София
Таксито ще е със сигурност повече от 10 лв, цените ги вдигнаха преди месец с близо 20-30 процента. Peace Може би 15.

Аз вече правя планове за дните ни в Барселона през февруари. Дано е хубаво времето. Crazy

# 119
Здравейте искам да попитам Барселона кардс само за един човек ли важи за намаленията на забележителностите?

Общи условия

Активация на акаунт