Барселона 3

• 99 637
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Реджи, и аз донесох същите сангрии и сега си имам една неопетнена бутилка от миналата седмица, подарък от майка ми от посещението й в Барселона  Grinning
Скрит текст:
Халвите също са специфични за региона.
На мен хамонът ми мирише на нерез  Embarassed
За сувенири бих дала като идея статуетка на Кармен и саламандър със шарките на Гауди.

# 406
Не всеки хамон мирише. Хамона е издигнат в религия в Испания. Най-скъпите бутове се правят от прасета(специална порода) отглеждани на свобода и хранени само с жълъди, опушват се/сушат се по много специална технология. Яде се на препечена филия, върху накълцани домати и полят със зехтин. Качествения хамон не мирише на нерез. Има прекрасен вкус и мирис и е изключителен деликатес. Но повтарям и много скъп.

П.С. Брата на мъжа ми беше на геоложка експедиция на испански кораб до бреговете на Антарктида. Познайте испанците какво са пазели в сейфа на кораба  Mr. Green Пазеше се като най-скъпото и се консумираше под строга отчетност. Тогава бяха изгубили техника за стотици хиляди евро при една буря в морето (това и прекрати експедицията преждевременно), но това не им е било изобщо никакъв проблем. Огромния проблем бил че хамона е свършил  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 407
Да, сигурна съм, че е така.  Просто хубавият хамон е многоооо скъп.
Тази, който ядох последно(миналата седмица) беше 23 евро за около 200 грама и си миришеше яко на нерез.

# 408
  • София
Бих си донесла ''крема каталана'', но няма как.

Ние си бяхме взели (даже после ни носиха пак) ликьор "Крема Каталана", доста е сладък, но много вкусен.

# 409
много интересни предложения Simple Smileдаже си набелязах някои.

# 410
  • Варна
Случайно попаднахме на едно магазинче за ръчно правени сапуни в Бари Готик, но не мога да дам адрес Sad
Хамон, салчичон и чоризо (аз много обичам) - нямаха нищо общо с тези, които продават в БГ.
И бутилка сангрия разбира се Simple Smile За съжаление моята свърши.
Фигурките с натроешени плочици стил Гауди също много ми харесаха, взехме гущерчето, но дъщеря ми му счупи опашката скоропостижно. Simple Smile

# 411
Ех, как си я обичам Барселона, не е истина Simple Smile И стилът на Гауди със сгради, като от приказките, и усмихнатите хора, и Ла Рамбла, по която няма да ми писне и цял ден да седя на едно кафе/бира и да гледам преминаващите, и аквапарка, и стадиона на Барселона, и парка Гюел, и испанското село на хълма, и зоопарка, в който животните буквално се разхождат около теб, а не са прибрани в клетки (е, повечето от тях)... дори е трудно да се побере всичко в няколко изречения. Да, не ми допадна тежката влага, при която едва дишаш лятото, а посреднощ е 30%, но честно казано, това ми се струва твърде ниска цена. Бих се връщал там всяка година, едно изключително преживяване, което може да се опише единствено с усещането..  Heart Eyes

# 412
Някой от вас ходил ли е до Монтсерат?

Много ми се иска да го посетим през последния (половин) ден от престоя ни. Полетът на Уиз е вечерен, така че да се разкарваме из града с чанти далеч не ми се струва толкова привлекателно, колкото това:

Heart Eyes

В момента разучавам логистиката, но много се чудя дали 3-4 часа ще са достатъчни да разгледаме манастира и близките околности (или може би да го оставим за друг път, когато /евентуално/ да можем да му отделим подобаващо внимание)  Peace

Ооо, и можете ли да споделите и всякакви други интересни и по-нетрадиционни местенца в Барселона? На първо четене си набелязах Лабиринтът D'HORTA, тематичния бар на El Bosc de les Fades и десертите в bubó Simple Smile Но някак колкото повече потъвам "виртуално" в Барселона, толкова по-малко ми се ходи в топ-забележителностите като Каса Батийо, не знам защо Rolling Eyes Иска ми се да обикалям по малките улички, магазинчета и площадчета, за да усетя магията на града Heart Eyes

# 413
Не пропускай Каса Батийо. Можеш да не влизаш в Каса Мила. Отвън е най-впечатляващото.

# 414
Аз не успях да отида до Монсерат, но бях събрала доста информация, от която ми стана ясно, че за там определено трябва да имаш един цял ден, за да разгледаш всичко спокойно и да се насладиш на красотата на това място. Намира се на около 40 км от Барселона и с влак (хваща се от "Пласа Еспаня") е около 1 час. Изпращам ти линк и за разписанието на влаковете:
http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/tour/barcelona-montserrat.html
Аз също съм на мнение, че за този половин ден е по-добре да разгледаш забележителности в града или просто да се поразходите (багажът можете да си го оставите в хотела) - гласувам с две ръце "За" Каса Батийо - не познавам човек, който да не е останал впечатлен от нея. Но си вземете аудио гид - усещането е съвсем различно и благодарение на него, се "виждат" доста елементи в къщата, които може би биха останали незабелязани. Същото препоръчвам и за Саграда Фамилия.

А за по-нетрадиционни места - на нас много ни допадна леденият бар - наистина е различно преживяване, ние бяхме сами вътре, нямаше никой и си се ширихме на воля Joy
Също така си бяхме набелязали и Каталуния в миниатюри и Лабиринтът, но не стигнахме дотам.

Весело изкарване и да се насладиш на този вълшебен град!

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 01:29 от Radost_vn

# 415
Трябва време наистина за Монсерат. Много е красиво!

# 416
  • Под Слънцето
Меичка, определено отдели половин ден за Монсерат.

# 417
Благодаря ви за отговорите, момичета  Hug

Ще се опитам да вмъкна всичко... Мисля, че Монтсерат звучи постижимо -- гледах разписанията на влаковете ми се струва, че ще успеем да стигнем до манастира още преди обяд. След това има и сравнително удобен начин да се върнем (до летището). Единствено ме притеснява, че може би няма да ни остане време за 2-те въжени линии (Sant Joan и Santa Cova?) и въобще, цялото преживяване ще е малко на "тъгъдък"  Laughing Ще се почудя още каква точно да ни е програмата.

// А каса Батийо се чудех, толкова ли е впечатлителна отвътре, колкото и отвън? newsm78 Само като си представя и колко ще чакаме на опашката  Tired... Не знам защо, но на този етап не поражда чак такова вълнение у мен (разбира се, сигурно ще е различно на живо Crazy) Но Саграда Фамилия например е нещо друго -- настръхвам от мисълта за величието й Peace

# 418
Благодаря ви за отговорите, момичета  Hug

Ще се опитам да вмъкна всичко... Мисля, че Монтсерат звучи постижимо -- гледах разписанията на влаковете ми се струва, че ще успеем да стигнем до манастира още преди обяд. След това има и сравнително удобен начин да се върнем (до летището). Единствено ме притеснява, че може би няма да ни остане време за 2-те въжени линии (Sant Joan и Santa Cova?) и въобще, цялото преживяване ще е малко на "тъгъдък"  Laughing Ще се почудя още каква точно да ни е програмата.

// А каса Батийо се чудех, толкова ли е впечатлителна отвътре, колкото и отвън? newsm78 Само като си представя и колко ще чакаме на опашката  Tired... Не знам защо, но на този етап не поражда чак такова вълнение у мен (разбира се, сигурно ще е различно на живо Crazy) Но Саграда Фамилия например е нещо друго -- настръхвам от мисълта за величието й Peace

ами на мене лично Casa Batlló не ми хареса чак толкова отвътре, а и цената беше супер висока, към 19 евро

Саградата не е за изпускане, определено!

друго място, което не е май сред топ местата в тур гайдовете, но мога да препоръчам, е Hospital de Sant Pau, която е защитена от UNESCO, един голям комплекс със супер красиви сгради

може да се стигне пеша от Саграда фамилия  Peace

https://maps.google.com/maps?saddr=Carrer+de+Proven%C3%A7a&d … &t=m&z=15

# 419
Пролетта беше в ремонт. Иначе наистина болницата Sant Pau си заслужава да се види.

Общи условия

Активация на акаунт