Барселона 3

• 99 635
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте отново! Аз резервирах за Барселона за 26-30 ноември. Надявам се само да не вали. Идеите за подаръци са страхотни.

# 421
Имаме половин ден в Барселона (от 13.00 до 19.00) от круиз и може би 6те ползваме сититур за обиколката. Та ходи ли сититура до Монсерат и тази Casa Batlló? Бяхме си набелязали каса Мила, Саграда Фамилия и парка... Това и бе в корабната екскурзия, но е много по-скъпо от сититура и затова избираме да обикаляме самостоятелно.... Сега ме разколебавате за други интересни места... Thinking
Ако избера сититура дали 6те видим по-интересните места на Барселона????

# 422
Пътечке,според мен за времето с което разполагате-сититурът е подходящ.Доста се обикаля и поне представа за всички забележителности се добива.Приятно пътуване Hug

# 423
Имаме половин ден в Барселона (от 13.00 до 19.00) от круиз и може би 6те ползваме сититур за обиколката. Та ходи ли сититура до Монсерат и тази Casa Batlló? Бяхме си набелязали каса Мила, Саграда Фамилия и парка... Това и бе в корабната екскурзия, но е много по-скъпо от сититура и затова избираме да обикаляме самостоятелно.... Сега ме разколебавате за други интересни места... Thinking
Ако избера сититура дали 6те видим по-интересните места на Барселона????
За 5-6 часа Барселона и Монсерат са почти недостижима цел.  Каса Батийо и Саграда Фамилия, ако влизате ще ви отнемат много време, определено си заслужава, но аз бих разгледала повече места, бих поседяла там където най ми допадне. Жалко че няма да видите фонтаните- едно от най-любимите ми изживявания в Барселона, но това е и част от тръпката на круизите- освен плаването в открито море виждаш и няколко града на куп и избираш някой да опзнаеш при следващо пътуване...
Tzvetche, вие ще можете да идете на фонтаните в петъка- не го пропускайте !
Меичка, този със зехтин най-не ни хареса честно казано , иначе опитайте топлия им шоколад- вълшебен е , нищо общо с бълвочите тук в Бг.   

# 424
  • София
...иначе опитайте топлия им шоколад- вълшебен е , нищо общо с бълвочите тук в Бг.   

Задължително с чурос, обаче! Simple Smile

# 425
mani!, наистина времето ни в Барселона е малко, за съжаление... Затова питах за автобусите сититур, с тях е по-лесно и бързо, но дали ходят до вси4ки интересни места, за които пи6ете... Например тези фонтани, как се казват то4но и къде се намират, за да проверя по мар6рута на сититура... newsm78

А колкото до топлия им шоколад, заитересовахте ме и непременно 6те опитам.... Rolling Eyes
Какво друго местно трябва да се пробва там?

# 426
Проверих линиите на сититура за Барселона:

Red Line
Placa de Catalunya
Casa Batllo - Fundació Antoni Tàpies
Passeig de Gràcia - La Pedrera
Francesc Macià - Diagonal
Estació de Sants
Creu Coberta
Placa d'Espanya
Caixa Forum - Pavelló Mies Van Der Rohe
Poble Espanyol
MNAC
Anella Olímpica
Telefèric de Montjuïc
Fundació Joan Miró
Miramar - Jardins Costa i Llobera
World Trade Center
Colom - Museu Marítim
Port Vell
Museu d'Història de Catalunya
Port Olímpic
Platja del Bogatell-Cementiri de Poblenou
Parc de la Ciutadella - Zoo
Pla de Palau
Barri Gòtic

# 427
Blue Line
Placa de Catalunya
Casa Batllo - Fundació Antoni Tàpies
Passeig de Gràcia - La Pedrera
Sagrada Familia
Gracia
Parc Güell
Tramvia Blau - Tibidabo
Sarrià
Monestir de Pedralbes
Palau Reial - Pavellons Güell
Barcelona Football Club
Francesc Macià - Diagonal
Eixample
MACBA - CCCB

Та моми4ета, коя линия да избера, къде има по-интересни места за бързо разглеждане?
Едната линия не ходи май до Саграда фамилиа, а и не виждам Каса Мила??? Къде са тези фонтани?
Моля ако някой обясни на кои спирки са тези забележителности?

# 428
  • София
lunna pateka, фонтаните са до площад Испания, но до пролетта представлението е само в петък и събота от 19 до 21ч. Иначе за сититура знам, че може да се прекачваш по линиите, така че виж къде се пресичат.

# 429
Ние за един ден ползвахме сититура и по двете линии. Червената я обиколихме цялата, като почти не слизахме. Синята взехме само за една част от нея. Каза Мила е по маршрута и на двете. Бих препоръчала да вземете картата за бусовете, да прецените какво ще ви е интересно и там да отидете. Ако имате време, влезте в Каза Батьо - прекрасна е.За Саграда Фамилия мисля, че ще ви трябва повече време. Ще погледна картите в къщи и мога да помагам с нещо.

# 430
lunna pateka имате Каса Мила - това е La Pedrera, а фонтаните са в подножието на MNAC - това е Националният музей на изкуствата. Според мен най-добре е да си направите списък със забелжителностите, които задължително държите да посетите и да видите по коя линия се падат. 

# 431
  • София
Здравейте, бил ли е някои в Барселона след Коледа и по Нова година? Работят ли музеи, парка Гюел, планетариума? Къде могже да се празнува Нова година?

# 432
Благодаря моми4ета, сега събирам информация и си набелязвам обекти за посе6тение в Барселона... Поради ограни4еното време няма да се види вси4ко разбира се, но за сега съм си набелязала някои като Каса Мила, Каза Батьо , парка Гюел, Саграда фамилия, фонтаните, болницата Sant Pau... За Монсерат май няма време.... за съжаление...
Пропускам ли не6то друго интересно? Rolling Eyes

# 433
А за болницата Sant Pau на коя спирка се слиза???

# 434
lunna pateka ето линк към сайта на болница Sant Pau  и по-конкретно - към контактите.
http://www.visitsantpau.com/en/how-to-get-there/

Със синята линия спирката е Sant Pau Dos de Maig, а с жълтата - Guinardó Hospital de Sant Pau.

Общи условия

Активация на акаунт