Барселона 3

• 99 639
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Живее на Луната
Вече се сдобих със самолетни билети за средата на март с Wizz  newsm18
Дано този път успея да отида, че веднъж така ми се провали ходенето...
Сега да попитам, какво да очаквам от времето през март, ще е приятно ли за разходки?  Hug

# 76
  • София
Потресена съм от цените за Уиз еър за 1-6.05. Cry

# 77
  • Deutschland/HE

цените за същите дати, но от Букурещ са на половина, най-вероятно заради многото почивни дни Уиз са решили да вдигнат цените от София, нали са монополисти за тази линия.

# 78
  • София
е, кажи ги поне какви са newsm78, толкова ли е трудно...

# 79
  • София
Принципно аз ги следя от около 2 седмици и всеки ден са различни.Не е трудно да се видят в сайта,но единия ден бяха 427лв в едната посока ShockedВчера бяха на 350лв.

# 80
  • София
по-добре си пътувай тогава с нормалните авиокомпании Simple Smile. Цените им са същите. И австрийските и италианските авиолинии имат подобни цени Thinking. Ние пътувахме с австрийските за 350 евро-2 човека

# 81
  • София
Днес и аз се сдобих със заветните билети. В крайна сметка се спряхме на варианта Alitalia на отиване с прекачване в Рим и AirFrance на връщане с прекачване в Париж. Билетите за двама души отиване и връщане са 388 евро.
Събота и неделя ще се отдам на търсене на хотел. Grinning

# 82
  • София
по-добре си пътувай тогава с нормалните авиокомпании Simple Smile. Цените им са същите.
Аз си исках директен полет,а не висене в Париж примерно 6 часа,но такива цени няма да платя. Naughty

# 83
Леле, какви са тези цени!? Аз си вхех двупосочен билет от Уиз за няколко дни през февруари за 56лв +16лв такса. Такива цени или съвсем малко по високи има /или по-скоро имаше когато си купувах билета/ и за март и за април. Не е моя работа, разбира се, всеки сам си преценя, но не разбирам защо трябва да се дават стотици евро, като с малко повече търпение и постоянство, може да летите за много по-добра цена. Simple Smile

# 84
  • София
Леле, какви са тези цени!? Аз си вхех двупосочен билет от Уиз за няколко дни през февруари за 56лв +16лв такса. Такива цени или съвсем малко по високи има /или по-скоро имаше когато си купувах билета/ и за март и за април. Не е моя работа, разбира се, всеки сам си преценя, но не разбирам защо трябва да се дават стотици евро, като с малко повече търпение и постоянство, може да летите за много по-добра цена. Simple Smile

Когато аз купувах за февруари също бяха много добри цените- с всички такси, чекиран багаж, двама души- 380 лв. И за март бяха така, и април, но ги купих ноември. Но не всеки може да планира толкова от рано отпуски и почивки Peace

# 85
  • София
Предполагам, че е коментирано и преди, но можете ли да ми кажете до колко часа работи градският транспорт? Пристигащият ни полет каца в 23.20 местно време в събота и се чудя дали ще се доредим до градски транспорт /или аеробус/ или ще трябва да вземем такси до хотела. Thinking

# 86
  • София
Леле, какви са тези цени!? ....
То и аз знам,че тези са безумни цени.Онзи ден бяха вече и над 500лв,но едната жена можеше само 1-5 май да пътува и понеже са официални празници цените са надути празнично #Cussing outЕ,отказахме са да е по това време.

# 87
# 88
Можете ли да ми препоръчате апартамент /ние сме 3 възрастни и 1 дете на 6 години/ в близост да площад Испания?
Моля ви, дайте мнение за този апартамент / за 5 възрастни на улица Calle Rocafort 124 / - http://www.booking.com/hotel/es/apartmentsbcncity.bg.html?sid=0b … daa7ca3bd05c00X68
На снимки изглежда добре, но няма отзиви, а и къде се намира не ми е съвсем ясно... newsm78

# 89
Предполагам, че е коментирано и преди, но можете ли да ми кажете до колко часа работи градският транспорт? Пристигащият ни полет каца в 23.20 местно време в събота и се чудя дали ще се доредим до градски транспорт /или аеробус/ или ще трябва да вземем такси до хотела. Thinking

Здравей Соник,

На кое летище пристигаш? На основното летище Ел Прат (BCN) или на някое от съседните летища в Жирона и Реус? Ако пътуваш до Ел Прат има няколко варианта за използване на градски транспорт късно вечерта/през нощта.

1. С влак R2 (много бърза и евтина алтернатива): последният влак тръгва от летището в 23:38 (отнася се за всеки ден включително уикендите) и пътува 19 минути до централната жп гара Барселона Сантс. Може да видиш цялото разписание на официалния сайт на оператора на влака Renfe: http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html След като отидеш на линка, посочваш върху Commuter Trains (означено с червено кръгче), след това кликваш върху Barcelona и избираш от Aeroport до Barcelona Sants за дадена дата и ще ти се покаже таблица с цялото разписание. Цената през 2011 г. беше 3 евро в едната посока, така че предполагам сега ще е малко по-висока. Тъй като пристигаш около 20 мин. преди тръгването на влака, може да успееш да го хванеш, но разбира се зависи от това кога точно ще кацне самолетът, дали трябва да чакаш за куфар или си само с ръчен багаж и пр. Затова има и други алтернативи:

2. С автобус Aerobus: този вариант е може би по-удачен в твоя случай, тъй като няма да се притесняваш дали ще успееш навреме. Автобусите тръгват от летището на всеки 10 минути до 01:00 (т.е. последният автобус е в 01:00 всеки ден) и от двата терминала на Ел Прат. Цената към момента е 5.75 евро в едната посока, а пътуването е около 35 минути до централния площад Каталуния.
Ето линк на официалния уебсайт: www.aerobusbcn.com

3. Има и автобус номер 46, който е част от градската транспортна мрежа TMB www.tmb.cat (само на испански и каталунски). Той се движи между Ел Прат (и двата терминала) и другия централен площад Испания. Последно за него знам, че от летището последният автобус тръгва към 00:45, а цената е около 2 евро в едната посока.

4. Има и нощен автобус N17 (Nitbus), който се движи от 22:00 докъм 05:00 и свързва летището с площад Каталуния (спира и на площад Испания). Сайтът е само на испански и каталунски www.emt-amb.com (за да видиш информацията за автобуса, трябва да кликнеш върху секцията Nitbus вляво на страницата).

От всички изброени алтернативи бих ти препоръчала Aerobus, тъй като е най-лесен за ползване и не объркващ. Надявам се да съм била полезна. Ако имаш нужда от още информация или пък пътуваш от друго летище (не Ел Прат), пиши ми. С удоволствие ще помогна  Wink. Между другото тази информация за градския транспорт я има в един от пътеводителите, които беше споменала, че си си купила – ТОП 40 Барселона.

Общи условия

Активация на акаунт