Барселона 3

• 99 627
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте! Някой може ли да ме ориентира как се ходи до Тибидабо и църквата там? Прочетох, че Трамвай Блу от октомври до март работи само в почивните дни, а ми беше мерак да се возим на него. Има ли друг начин да стигнем до там и изобщо заслужава ли си ходенето?

# 436
Ние без предварителен план се оказахме на спирката на стария трамвай и се качихме. Да ти кажа не е кой знае какво. Като приключи пътуването трябва да се качите на фуникуляра. Другия вариант да се качите до църквата е 1,5ч ходене, както ни увери едно момиче от кафенето. Назад съм чела, че има автобуси, но аз не съм записала. Сигурно е хубава гледката от високо, ние се отказахме след като видяхме дългата опашка и отпрашихме към Камп ноу.

# 437
Здравейте! Някой може ли да ме ориентира как се ходи до Тибидабо и църквата там? Прочетох, че Трамвай Блу от октомври до март работи само в почивните дни, а ми беше мерак да се возим на него. Има ли друг начин да стигнем до там и изобщо заслужава ли си ходенето?

Здравей Tzvetche,
Ходенето до църквата на Тибидабо определено си заслужава - гледките от балкончето в краката на статуята на върха на църквата са зашеметяващи. Може да се стигне с градски транспорт по следния начин:
1. Влак S2 (който е част от мрежата на метрото) от площад Каталуния до станция Peu del Funicular. Тук можеш да видиш карта на маршрута на S2:
http://www.fgc.cat/downloads/linia/FGC_network.pdf
2. До тази станция се намира станцията Vallvidrera Inferior, откъдето се взема фуникулер (въжена линия) Funicular de Vallvidrera до Vallvidrera Superior
3. Като се слезе от фуникулера, до станцията е спирката на автобус 111, който обикаля из Тибидабо. Минава през кула Койсерола и стига до църквата. до самата кула (не повече от 10 минути). Тук може да видиш спирките на автобусчето 111: http://www.tmb.cat/ca/linia-de-bus/-/bus/111

# 438
  • София
Много благодаря! На мен ми се видя на края на света, че е, но точно заради църквата ми се щеше да отидем. Ще го включа в графика и дано да имаме време да отидем и до там.

# 439
Tzvetche, от центъра на Барселона до църквата на Тибидабо с градски транспорт (влака+фуникулера+автобуса) отнема около 1 час, но си заслужава, а и пътуването с фуникулер е различно изживяване Simple Smile

# 440
Време е и аз да се разпиша в тази тема. Предстои ми пътуване този месец. Много полезни неща научих от Вас  Hug
Все още нямам маршрути за трите дни в Барселона. Ще потърся пътеводител да си купя, дано помогне. Има ли маршрути някъде в интернет?
Исках да попитам също - наистина ли в неделя нищо в града не работи? Дайте идеи, какво мога да планирам за тогава, моля! Praynig

# 441
  • София
Вълничка (морска), ето ти няколко маршрута, които са от един от пътеводителите за Барселона. Топ 40 Барселона. Той е български и с много практическа насоченост. тъй като в него са поместени работните времена на забележителностите, цените и най-важното за тях. Ние купихме и на Нешенъл Географикс и на Софт прес, но този и като размер, за да се носи, и като инфо ни беше най-полезен Peace
http://meetlovevisit.com/bg/multimedia.php

# 442
Вълничка по-скоро понеделник е неработен ден за повечето музеи. Аз също съм на мнение, че Барселона Топ 40 е много хубав гид.
Ние също имахме уикенд при нашия престой и в неделя посетихме парка Гюел, тръгнахме към църквата на Тибидабо, но фуникуларът вече не работеше (беше месец февруари и работеше до 16 часа) , отидохме в музея CosmoCaixa - уникално място - и работеше до 20 часа и накрая мъжът ми ми предложи да се омъжа за него и ми даде пръстен в един ресторант  bouquet
Така че в неделя има много какво да се прави - просто  виж работното време на обектите в справочника за Барселона. Същото важи и за понеделник - пак има забележителности, които работят. Ако си набелязала обекти, които не фигурират в Барселона Топ 40 - пиши, аз си пазя книжката, която дават заедно с Барселона кард - там има работното време на всички места.

# 443
Момичетаааа, пак сте най-добрите! Много благодаря!  Hug
Сега ще разгледам маршрутите. И се поуспокоих за неделята. Радост, едва ли ще мога да запълня неделята си обаче по толкова запомнящ се начин. За теб Барселона сигурно е останала като символ на любовта. Еххх   Heart Eyes Прекрасно!

# 444
Здравейте,

Бихте ли споделили какво е времето през Януари? Мисля да си взема билети за там за тогава, но заради морето се чудя дали няма да е много студено и ветровито  Crazy

# 445
  • зад парка
Здравейте,

Бихте ли споделили какво е времето през Януари? Мисля да си взема билети за там за тогава, но заради морето се чудя дали няма да е много студено и ветровито  Crazy

Била съм там за Нова година. Беше 18°С, но бях с палто, шал и шапка. Определено си духа, но се търпи.

# 446
А какво е времето сега през ноември??? Дали вали 4есто и много???  newsm78

# 447
InaDot благодаря   bouquet

# 448
А какво е времето сега през ноември??? Дали вали 4есто и много???  newsm78
Аз съм ходила края на ноември и беше като тук, в момента. Много е относително.

# 449
  • Milano
Aз съм била януари. Времето беше страхотно. Сутрин до към 9-10 часа по-хладно и после като пролетно (18градуса до 23ч.). Вятър не е имало, разхождахме се по пуловери през деня.
На опашки никъде не сме чакали, има и хубави намаления в магазините. Laughing
Недостатъци - музикалните фонтани не работят, Ла Рамбла не е толкова впечатляваща без листа по дърветата.

Ети, моето шише е по-хубаво. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт