Вече е НОЕМВРИ, време стана да се гушна най-накрая в мама!

• 33 675
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Tony_st, накара ме да се замисля и като го сметнах грубо имаме поне 10 хранения...особено напоследък, както ядем на 2 часа....3-4 часовите паузи бяха изключения в началото, но щом не е добре да ги има няма да мрънкам, че не се наспивам...важното е бебче да е добре....за пампресите: малко ме е срам да си призная, но напишканото не мога да го разпозная...предполагам си го има винаги....ние сменяме памперсите горе долу на 2 хранения (т.е. на около 4 часа) и май си има от всичко по много....даже напоследък се появяват и зеленикави акита newsm78 надявам се няма нищо притеснително в това newsm78 Иначе всички други изредени показатели са си ок....нослето много я дразни, но педиатърката каза, че е нормално и че това са секрети, които трябва да си изхвърли ( в болницата ми казаха, че така се получавало при секцио, макар че аз не виждам много логика)...най ме притеснява коремчето...милата с рев се събуди преди малко, цялата червена, след което се чу как свърши голямата работа и се поуспокои....има ли как да и спестя тази болка?
За спането: аз спя с нея в стаята и понякога я взимам при мен на леглото като е по-нервна за да я успокоя, но рядко спинка при мен, защото се притеснявам, че ще свикне и после няма да иска на леглото...иначе си ми е много хубаво да си я гушкам....освен да пробвам и този метод  newsm78 обаче пък ако я храня в леглото до мен и тя ако е легнала и после как да я оригна без да я разсъня? Извинявам се за може би тъпите въпроси, но искам да пробвам всичко, но да го направя както трябва за да ми е спокойно и щастливо бебчето  Rolling Eyes И още веднъж, много благодаря за отзивчивостта - от голяма полза ми е  Hug Сетих се още нещо да добавя - почнахме да папкаме с прекъсвания и има ефект...пак повръща, но е много по-малко и не винаги  Mr. Green И последно въпросче: мога ли да си пия в момента витамините Пренатал(http://www.aptekaikar.com/product/350/dzheymisan-prenatal-kaps-x-30.html)??? Имам много останали от бременността, че се запасих, а и в момента единствените хубави плодове, които има на пазара не се препоръчителни за кърмене и се чудех как да си набавям нужните витамини..... newsm78

Monsy, от споделеното оставам с впечатление, че се справяте чудесно с Ерика. Хубаво е, че урината ѝ няма мирис и цвят – това обичайно е признах на здраво бебе. Peace Памперсите все пак са по-тежко отколкото съвсем сух такъв, предполагам? Щом педиатърът на Ерика я намира за здрава не би следвало да има място за притеснение. Hug

Притесняват те болките в коремчето ѝ. Ти успя ли да приложиш някое от предложенията?  Вероятно би отнело известно време преди те да дадат резултат. Забелязала ли си кога тя е неспокойна – т.е. по кое време на денонощието се случва да е неспокойна от колики? Обичайно подобни неразположения се дължат на незрялата храносмилателна система и е възможно да са най-осезаеми в следобедните часове. Много майки успокояват бебетата си като ги гушкат постоянно, или ги носят близо до себе си в слинг – така бебето усеща прегръдката на мама и усеща пулса ѝ, което също е възможно да го успокои. Peace

Бих искала да ти кажа, че въпросите ти не са глупави и вероятно си ги задават голяма част от майките с първи деца, така че може да е от полза да не се притеснявате да задавате въпросите, които ви вълнуват, а ние ще споделяме опита на другите, а това може да помогне на вас да откриете отговори и за себе си. Peace

Не винаги е необходимо бебето да се оригва след хранене – обичайно това се препоръчва да се направи когато бебето е будно, или по време на храненето, преди то да се унесе в сън. Когато усетиш, че Ерика не изпитва неразположение може да не е необходимо да я будиш, за да се оригва.

За витамините би било добре да се консултираш с лекаря си дали и как да ги вземаш. Peace

Имаш моите адмирации за това, че се опитваш да отговориш по най-добрия начин на потребностите на твоето бебче, следвайки сигналите, които тя ти дава.  Hug

# 271
pepelyashka това не съм го пробвала, но на следващото кърмене ще опитам Simple Smile
Нели Честито Бебче!
Дарклейди и на теб! (Имала си може би като моето раждане... Започна по същия начин и щом не те е боляло, предполагам,че е протекло като при мен) Пожелавам на всички такова приятно изживяване!Да са ви живи и здрави бебоците!

# 272
Честити бебоци на Дарк,Пуфи,Лучие и Нели.Да са ви живи и здравички,а на вас бързо възтановяване.   bouquet 

Таня,честита първа месичинка.Да е жив и здрав Ники.  Hug

# 273
Честито за новите бебенца!Да са живи и здрави!
Монси,на мен педито ми каза да си купя някакви витамини за бременни и да продължа да ги пия докато кърмя yes.

# 274
Честито на новите мамчета!!!! Много да ви радват бебоците и да са ви живи и здрави!
Момичета, благодаря за отговорите. Много ме успокоихте. Направо това повръщане ме побърква, шашкам се и вече нервите ми са опънати доста. Плюс това и мъжО се е сдушил с майка ми и само ме ядосват като ми повтарят, че съм луда. Само скандали правим.
За водата - казаха ми да му давам вода след хранене, за да не му излязат гъбички.
Имам и още 1 въпрос - малкия се буди за нощното хранене към 04:00 и след това яде 6 пъти през целия ден до 24:00. Така храненията стават 7 за денонощие, а по таблицата на АМ пише, че доза от 90 мл. се дава на 6 хранения. Та се чудя не му ли пълня много коремчето?! Ама то си плаче и си иска храна.
Цункам ви всичките!  bouquet Hug

# 275
  • Λάρισα
Честити да са ни новите бебоци, много да са здрави и бързо възстановяване на майките!   bouquet
Толкова са много, че не знам кога ще успея да ги вкарам на първа страница  Mr. Green

И моите гърди вече са меки, обаче тъкмо се връщаме от преглед и Праска е пораснала с 3 см и едно кило от изписването, тоест за 2 седмици  Shocked #Crazy Mr. Green

Много са ви хубави дечицата, отивам и аз да кача една снимка в групата във ФБ на малката.. лама ли е, ламя ли е  Mr. Green

# 276
  • София
честити бебчета на Дарк,Puphi,lu4ie,Нели - да са ви живи и здрави!

Таня
,ние във ваничката подръпваме леко,за да измием и така постепенно ще се забели.

cheri-do ,не се притеснявай,нормално е да са меки и моите са такива.Твърди са само ако се препълнят при голяма пауза на беб,която май се случва само като сме навън.Ако се притесняваш,може да си вземеш лактогонен чай.

Днес си взех шезлонга,който шефката ми подари  и е прекрасен. GrinningСега съм сложила дреби вътре и спинка,скоро не беше спал другаде,освен върху мен.Ето такъв е http://jbaby.bg/product/265/chicco-shezlong-jolie-green-wave.html ,като видях цената и направоо  Shocked,неудобно ми е ,че такъв скъп подарък ми правят.

Мацки,какво ще искате да ви подарят на погачата.Нашата ще е на 2.12 и се чудя,какво да казвам,че всички ме питат,какво да подаряват.Аз понеже имам доста неща от баткото и ще ми е полезно да видя вашите предложения ,може да изкочи нещо интересно.Днес примерно в Хиполенд видях една лампа музикална ,която прожектира разни животинки на тавана ,та братовчедката намъжо ще ми я вземе нея.

Днес има 25% намаление на всичко в Хиполенд ,та ако не сте си взели нещо,може да се възползвате.Ние взехме ваничка за беб и коледни подаръци за баткото.Народа яко купуваше и колички и креватчета,то си е много изгодно.

# 277
Здравейте мили мами  Hug

Много бебета се изсипаха наведнъж!  newsm10 Да са живи и здрави и само хубави емоции да носят на мамите си!  Hug Hug Hug

angels_zg, благодаря ти за линк...мама все пак реши да провери на живо златния слинг и ако си струва ще ми го вземе....макар на мен да ми се струва безумно да се дадат толкова пари за това като му гледах рекламата и ми се стори доста функционален и за много дълго време - от 2 до 13 кг....но ще видим де....може на живо да не е, това което изглежда  Mr. Green

sinapovaaya, теб вече те знам, че си специален случай  Joy Аз, докато кърмя друго не мога да правя...даже моля милото да ми подаде отворена бутилката с вода да пийвам, че сама не мога....дано един ден и аз се изпедепцам и стана про като теб  Crazy

Облак.., крайно време е и аз да го пробвам този номер със спането и храненето, но някак си имам чувството, че няма да стане според очакванията ми и ще се оповръщаме пак Sad

tanya_t, честит ви първи месец! Да сте живи и здрави с бебче и да се слушкате  Hug

Tony_st, благодаря ти, думите ти ми вдъхват повече увереност, тъй като все се притеснявам, че не се справям и от там идват проблемите  Hug Наистина, неразположенията и се проявяват предимно през деня, най-често следобяд и привечер...педи каза, че са газове, а не колики....аз нямам идея каква е разликата...но днес забелязах нещо...може да е съвпадение и глупава асоциация, но все пак ще си питам: Та...през нощта всичко си мина добре - на 2 часа папкахме, само веднъж повърна и много бързо си заспиваше....сутринта обаче след като папа и спа около 2 часа и почна да повръща....хапна малко преди да почне, но беше малко...и аз се притесних...не исках да и давам да яде преди да спре да връща...а тя връщаше на порции, а не много наведнъж....само в началото имаше едно голямо....и така около час....реших, че може през нощта да е попреяла, че доста си хапна....изчаках търпеливо да спре и все на рамо я държах като за оригване....в един момент тя естествено почна да нервничи за храна....предадох се и и дадох...като почна да яде и се чу как стабилно напълни памперса и след това тотално се успокои....и тогава ми хрумна дали не е възможно от напъните заради газовете да повръща?! newsm78 Без да броя случаите, когато е ясно, че е от силната струя, те се проявяват нощем....Иначе, това с гушкането го прилагаме винаги като я боли коремче и няма какво друго да се направи...ама аз съм голяма ревла и като я видя как плачка от болка и аз почвам с нея  Embarassed И сега пътьом се сетих още един въпрос...дано не ставам вече досадна Embarassed Забелязвам, че езичето на беба е бяло, което се подразбира де....но мисълта ми е да почвам ли да чистя устичката с нещо и кой е най-добрият вариант? Засега имам едно зайче на МАМ, но още не смея да и бъркам в устичката, а вода не давам...та се чудя какво да предприема  newsm78

Момичета, да ви питам вие мажете ли личицето с нещо? Аз мажа само тялото, но се замислих, че може би и личицето трябва, че се изсушава малко или много  newsm78

angels_zg, шезлонга е много хубав! Със здраве да се ползва...и аз не знам какво да поискам на погачата, ние всичко си взехме....само шезлонг нямаме та това ще го поръчам от компанията...но то аз както и не съм още сигурна дали да правя погача освен със семейството може и да не се наложи да мисля за подаръци...хихихи...засега плана е погача със женската рода и после приятелки по една по две да идват да ме видят, но без да е нещо официално за да не правя кокошарник Simple Smile

# 278
Днес си взех шезлонга,който шефката ми подари  и е прекрасен. GrinningСега съм сложила дреби вътре и спинка,скоро не беше спал другаде,освен върху мен.Ето такъв е http://jbaby.bg/product/265/chicco-shezlong-jolie-green-wave.html ,като видях цената и направоо  Shocked,неудобно ми е ,че такъв скъп подарък ми правят.
Шезлонгът е wow Shocked. Много ми харесва, със здраве да се ползва от малкия бебешок.
Аз продължавам да нямам никакви признаци за раждане Confused Cry. Много ми е скапано днес.

# 279
  • Varna, Bulgaria
Шезлонгът е wow Shocked. Много ми харесва, със здраве да се ползва от малкия бебешок.
Аз продължавам да нямам никакви признаци за раждане Confused Cry. Много ми е скапано днес.

Шушулче и аз съм така. Всичко ме дразни и като погледна стегнатия багаж, който стои от доста време и откачам newsm45

# 280
Здравейте момичета. Много се радвам на хубавите новини. Darklady_A,Puphi, ivaneliq,lu4ie, neli честити бебчета.  Hug
Ние днес бяхме на консултация и пак ме вкараха във филми. Педито напипа херния на малчо. Някоя от вас може ли да ми препоръча добър детски хирург? Освен това продължава да му хърка много нослето и педиатърката каза, че не е нормално, но така и не ми каза какво трябва да се направи. Явно, че трябва да посетим и УНГ специалист и ще съм ви благодарна ако знаете някой добър. Направо ще се побъркам вече.  Sad

# 281
  • В къщурката на хълма на феите
Честито на новите ни мамчета!!

Нори все едно за мойте хора слушам .. просто 1:1 .. не можело да се притеснявам така, всяко бебе правело такива работи и прочие и прочие и като им кажа, че мен ме интересува мойто бебе, а не "всяко" бебе и се почват едни обяснянияяя, вече едва издържам да ги слушам Whistling

въпрос към  ЛЛЛ: ние вчера бяхме на ДК .. Ема вече тежи 3110гр. /изписаха ни 2770гр. преди 10 дни/, педито каза, че трябвало да сме 3200гр., каза също да я дохранвам и аз купих АМ, ама още не съм давала, защото Ема си пълни памперсите обилно /да ви кажа много рядко хващам само напишкан памперс/ и никога не ми е отказала да яде .. сега дори имам чувството, че нон-стоп е гладна, защото е много активна и повече дреме, отколкото да спи и през деня и вечер, а обикновено когато е наядена не се буди и по 4-5 часа, та въпроса ми е, може ли това да е нейната криза на растежа?! и още нещо исках да попитам, обикновено след кърмене усещам една щипещо-пареща болка в гърдата откъм мишницата - обарвам гърдата старателно - от 2 дни са меки като тесто, не се набарват бучки или нещо от сорта .. та въпроса ми е според вас, тази болка показателна ли е за нещо или просто моите гърди са по-чувствителни и от там идва това усещане?

# 282
  • Варна
Meц, моята кукла е наддала само 230 грама за 13 дни, но според педиатърката е о.к. Пишка редовно и безцветно, ака си достатъчно. Изобщо не е ставало  дума за АМ. А вие имате 340 грама за 10 дни, което на месечна ставка идва малко повече от килограм. Което, да ме извинява твоята лекарка, но е абсолютно златна среда, категорично в норма!

Честитоооо на Пуфи, Дарклейди,  Лучи и Нели Hug Hug Hug Praynig

# 283
  • В къщурката на хълма на феите
уфф Облаче толкова успокоително ми звучиш .. аз съм толкова ошашкана .. повярвайте ми, толкова неуверена не съм се чувствала в живота си, ама аз и толкова да съм неспокойна .. оперираха баща ми в сряда, изрязаха тумора, засега всичко е наред, но бях съвсем сама с мъжа ми, който само ми повтаря спокойно, спокойно и се държи все едно знам всичко от А до Я за бебетата, че ми и вярва, а аз толкова да нямам грам инстинкт да разбирам сигналите на Ема - кога плаче от колики, кога от глад .. от 2 дни са ми меки гърдите и не знам дали е щот са празни или щото така трябва да стане .. Ема иска да яде много по-често, че се и кара и плаче като не й дам, едва докарваме 2 часа между яденията .. всички ми повтарят да се водя по нея, а аз на моменти изпитвам усещането, че съм се качила да карам кола със затворени очи .. чувствам се най-кьопавата мама на света Tired

# 284
  • Варна
Още две седмици и ще ти мине, споко. А детето ще оцелее - гаранция Joy виж как расте вече мишката!

Общи условия

Активация на акаунт