Вече е НОЕМВРИ, време стана да се гушна най-накрая в мама!

• 33 673
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Щъркелова вест

Тази сутрин в 08:25 проплака принц Радослав на Лорито. Бебчо е роден по естествен начин с прекрасните мерки 4200, 53 см. Бързо възстановяваня на мама и много щастливо детство на малчо!

# 316
Облаче,Цветенце,благодаря ви Hug.Да все пак мързеланка си е знаела кога да излезе Blush.Хем стрелец,хем 1 ден по рано от предизвикването:-).Всичко се случи толкова бързо,че още не мога да повярвам.Цяла нощ се гушкаме и цокаме  Simple Smile.Цветенце дано и при тб всичко тръгне нормално,миличка Hug Peace!Истина си е това за лесното раждане на 3 то дете!
Дано, дано  Praynig
Шайни честит празник, нека мечтите се сбъднат.
Лоритооо честит Радослав  Hug
Останахме май само аз Герито и Шушулче  newsm78

# 317
Момичета, искам да ви се оплача до през каква паническа криза минах....естествено това се случи точно като решиха да ме оставят за час-два сама....както си се хранехме и почнхме да си поповръщаме по малко....нищо необичайно....т.е. повръщаше по време на почивките на рамото ми.....и по едно време гледам нослето цялото сополи....и си викам: "Ще я сложа настрани на повивалника и нежно ще ги дръпна с аспиратора без да слагам разтвор за да не се дразни....дотук добре....дръпнах ги и тъкмо тръгвам да я гушкам и като шурна първо един фонтан - ОГРОМЕН! и аз като се шашнах и докато се усетя и втори такъв се лееше! Откачих! Почнах да звъня на милото да се обади на педиатърката (той по принцип и звъни) или да идва да я водим някъде на преглед....понеже са ми казвали, че повръщаното ако не е повече от мъжка длан не е притеснително, а в случая и двата фонтана бяха по-големи от мъжка длан....че и фонтани на всичкото отгоре!....та рев, звънене....той пък и затрил номера и аз и звъня и и рева по телефона и тя съвсем спокойно: "Спокойно, не се притеснявай...дръж я изправена и не и давай да яде поне 2 часа..." .....е, не се успокоих, но изпълних указанията....и почна кризата с коремчето....тя реве, аз рева.....и така сигурно около час....после като стана време за папане се поуспокои, ама ми се буди на 10 минути....не знам какво да правя....да пращам ли милото за някакви капки за това коремче newsm78 angels_zg, на теб такова нещо случвало ли ти се е? Даваш ли му нещо като го боли коремчето?

P.S. Докато се ровех из нета за тези прословути газове попаднах на статия, която казва, че всъщност газовете се дължат на колики....т.е. имаме си колики.....офффф Sad

Монси миличка, няма да се шашкаш така. Бебчовците и малките деца са като антенки и ти като не си спокойна и тя ще плаче. Трябва да се научиш винаги да изглеждаш спокойна и уверена. И трябва да тренираш от сега, защото като тръгне да прохожда направо ще побекееш.

За газовете знам едно масажче. Взимаш масажно олио и с топли ръце (ако са ти студени ръцете ги миеш с гореща вода или ги стопляш ). Масажираш по посока на часовниковата стрелка в кръг около пъпчето.

Другото което помага е хващаш заедно двете крачета с оплетени ръце и  и вдигаш краката нагоре и после ги сваляш надолу и така 5-6 пъти.

после и движиш крачетата все едно кара колело.

Това го правиш преди ядене като сменяш памперса.

А за коликите не се притеснявай и с капки и без капки отшумяват, после идват зъбите и след това яслата, всички болести на света, училище, пубертет, "мамо мразя те"и след това 10000000мъже Wink  споко все ще имаш за какво да се притесняваш Wink

ШайниЧестит имен ден да си жива и здрава и много сбъднати желания Simple Smile

# 318
  • София
монс и при нас се случва на фонтан,но рядко.За колики не давам нищо.Имам Биогайа,но не се сещам всеки ден,а тя е с натрупване.С баткото бях доволна от едно мехлемче,с което се масажира коремчето - Бейбинос.Може него да пробвам пак.

Тедито ,честита принцеса,да ви е жива и здрава!

честито на именничките днес!шайни,  Hug

Лори
да ти е жив и здрав бебо и много радост да ти носи!

# 319
Здравейте,майчета   bouquet

Влизам само да се похваля-на 09.11. в 23.03 проплака най-сладкото бебче,Михаил 3250,50см!!!

Всичко мина мнооого бързо-в 21.00 ч ме приеха в МД с паднала тапа и 4 см разкритие,без никакви болки,до 22 ч попълвахме документи,клизми и др. и в 23 ч вече си имахме малко сладко бебче.Почти не можах да разбера какво стана  Party Party Party

След това на бебчето му беше увеличено Це Ер Пе-то и трябваше да го боцкат,после пък билирубина беше много висок-хайде на фототерапия,абе много гадно беше,но на 15.11 ни изписаха и щастливи се прибрахме вкъщи.

Вчера пък както си се приспивахме,изваднъж като ме заляха едни кръвища-малеее ужас!!!Такова нещо не бях виждала,тоооолкова мнооого кръв и така се панирах.Отидох на часно при някаква докторица,та тя ми каза,че сигурно е останала някаква ципа от плацентата,която добре че сама се била откачила.Предписа ми метергин,ама то пише да не се пие по време на кърмене и мен сега ме е страх да го пия.Някой знае ли нещо?Ох и  така ме е страх сега да неби да има още такива ципи,че ако не се откачат май може много лошо да стане?Няма ли начин да се види това?

ХУБАВ И УСПЕШЕН ДЕН Н А ВСИЧКИ   bouquet  bouquet  bouquet

# 320
  • Варна
Лориии честито, миличка! Ти си героиня- браво браво, ще ви догонваме по мерки с нашия юнак!

Пупи, Таничка- честито и на вас момичета!   bouquet Ех много хубави новини бее!

Давам отчет- още сме 2 в1. Снощи имах някакви болки и пристягания в корема ама то ту ниско долу, ту горе, тази сутрин пък единия яйчник така ме сряза- чак се събудх от болка, но нищо по-съществено.

Днес сякаш емоционално съм по-добре. Таткото ми е голяма упора. Той с такова нетърпение чака бебо и все измисля да имитира какви физиономии щяло да прави бебето, как щяло да се държи - та ме разсмива и разведрява.

Май ме хваща гнезденето- иска ми се всичко да изчистя, да подредя, да ми е готовичко като се прибера от болницата. Пък и знам, че свеки и мама ще се вихрят из вкъщи докато ме няма и не искам да им оставям много работа- въпреки, че те все ще намерят какво да ми разбутат  Mr. Green.

# 321
  • В къщурката на хълма на феите
Елзе прилича и снощи се проследих, че примерно щипането отслабва изключително бързо като поставя Ема на съответната гърда, след приключване на кърменето то отново се появя ненатрапчипо - евентуално е неприятно, ако случайно притисна гърдата - и в зависимост коя гърда следва да подам за хранене при нея щипането е по-силно отколкото при другата, но пък двете гърди изключително много си приличат по отношение на това, че си остават меки и преди и след хранене и Ема като си забие носа в гърдата да я стимулира, вижда много зор, защото тя е мека и притиска носа и се почва едно сърдене и каране и аз в общи линии без да знам съм прилагала компресия, защото винаги го правя тоя номер с ареолата, за да помогна на процеса на сукане Blush между другото в този ред на мисли исках да попитам момента, в който Ема започва да стимулира гърдата за повече мляко е около 8-10 минути след като кърменето е започнало и тя е позаситена .. възможно ли е това да е с цел да стигне до задното мляко??

# 322
Лоритооо! Да ти е живо и здраво бебчето, ти бързо се възстановявай и идвай да разправяш!!!  Hug

Пупии, честито и на теб! Да е живо и здраво и дано при теб бързо мине проблема!  Hug

sinapovaaya, знам мила, права си...но не мога да се контролирам, колкото и да се опитвам....но ще продължавам да се опитвам...достатъчно си страда милата заради нейните болежки, че и моите емоции да и прехвърлям...общо взето като посвикна с някой проблем и после по-спокойно реагирам, но като ми се появи нещо ново като вчерашния водопад и откачам....много ти благодаря за съветите за масажчета, задължително ще ги пробвам....Ангелчето също май беше споменала за масажиране на коремчето....а да те питам, с лосиона, с който си я мажа след къпане, става ли да и правя масажчето или с нещо друго? И още нещо: явно преди никой не ми е видял въпроса и ще си го повторя: Личицето трябва ли да го мажем с нещо?

# 323
  • Varna, Bulgaria
Честити бебчета на Лори и Пупи!!!!  newsm51
Да са живи и здрави и да радват семействата си!

Лори, герой си! Надявам се вече да си по-спокойна! Hug

Аз все така съм си 2в 1, че и плюс отвратителна хрема.Правих промивки с физиологичен разтвор, но облекчението е временно!  И главата ме боли ужасно  Sad Утре съм на преглед, надявам се вече да има изгледи, че ще се ражда скоро.

# 324
  • София
Честити ни нови бебета!Лори и Пупи да са ви живи и здрави!

Ние тази нощ пак не спахме много.Явно са колики,понеже през деня спи по-добре,ама вечер и нощем...Но това да са ни проблемите,да е жива и здрава душата само.Не знам как ще се справям като тръгне таткото на работа.Но ще викам неволята няма как.Баткото категорично го оставяме вкъщи сигурно чак до март месец.Педиатърката беше категорична,че ако не искам да се завъртим в порочен кръг и ако искам Ради да ми е здрава ще трябва да си стои баткото вкъщи и да се справям с двамата някак си.Ще се справям,само да са здравички. Милото искаше да го праща на градина,но доки убеди и него,че е много по-разумно двете деца зимата вкъщи!

Хайде неродили майчета,малко остана,стискам ви палци и следващата тема в родили всички  Hug

# 325
Monsy Ами аз със олиото дето я мажа след къпането с него правя масажчето ( по скоро правех масажчето на баткото като беше колкото нея, че нея още не съм я почнала)

А Митко такива колики имаше, че от гимнастиките дето ги правехме на 5-6 месеца имаше изявени мускули на краката като бегач Simple Smile. Както и да е при него коликите минаха с първите пюрета до тогава все си имаше колики.

Хетера Моята пък педиатърка каза, че и без това бебетата, които са само на кърма са с много силен имунитет и ако ще се запознава с вируси сега е момента.
На баткото давам дневно по 30-40 мл изцедена кърма на ден. Всички в градината му подсмърчат и кашлят на него нищо му няма пу пу все така да е.

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 15:04 от sinapovaaya

# 326
Здравейте момичета. Даже не сиспомням дали се записах в тази тема, ама много проблеми имам с какта и съвсем се шашнах.
Честито на всички нови майчета   bouquet

# 327
  • София
Синапова,нали знаеш колкото педиатри,толкова мнения за гледането на децата:)))
Аз на моята и се доверявам и засега оставаме на този вариянт пък да видим.
Дано Митко ти е все така здравичък!!!
А на Ники не му давам кърма,че току виж му хрумнело,че трябва да ми я пие от цитирам ог "гърдичките" че тогава ще се видя в чудо  Laughing

Да ви споделя един познат какво стихче ми изпрати по повод раждането на Ради,направо ме разплака,то нали сега не са ми съвсем на място хормоните...

Две бляскави очички взират се към теб
Две пухкави ръчички галят се във теб
И в твоя поглед само благост се чете,
а душата шепне: Радост ти при нас дойде!

# 328
Честити нови бебчета.Да са ви живи и здрави.  Hug
Стиснати палчета за всички в очакване.  fingerscrossed

Хетера,страхотно стихче.

Ние утре ще правим погачата и в нас ще бъде лудница.Добре че и ММ ще си в нас и ще си стои в стаята с малката,докато ние в хола кудкудякаме.  Mr. Green Чудя се как да облека Мари,дали в рокля или в розаФ гащеризон.Май с второто ще й е по-удобно.  #Crazy
Днес излизахме на първата си официална разходка с количката.Преоблякохме я,нахраних и излязохме и тя заспа.Толкова сладичко си спеше,въпреки дупките и клатушкането.  Heart Eyes

# 329
Hetera Аз не му казвам, че е кърма. Стискам се като го няма и като му давам му давам "лекарство" и му давам със супени лъжици. И той даже сам почна да си иска "лекарството"

Общи условия

Активация на акаунт