Вече е НОЕМВРИ, време стана да се гушна най-накрая в мама!

• 33 673
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • В къщурката на хълма на феите
Здравейте мамчета!
Най-накрая ми остана мъничко време и при вас да се появя .. голям зор е при нас - на Ема й е толкова слаб ангела, че от 3-4 дена ходим на разходка, тя е увита като пашкул, скрита в количката, не давам да я надничат да я гледат и въпреки това само да видим някого и тя вече е урочасала ooooh! вчера се прибрахме някъде към 2 следобяд от разходка /ходихме до АГ-то, защото Ема от 3 дена вече е кака на една прекрасна малка бебка Мая/ и тя като започна да плаче, та чак до 10 часа вечерта и то се успокои едва след като се обадих на една от лелите да удари едно баене .. ни червен конец помага, ни нищо ooooh! Crossing Arms надявам се че всички сте добре Hug
Цветенце имаш палчетата ни с Ема Hug Hug

а сега искам да питам нещо ЛЛЛ .. а въпроса ми е:
от 2-3 дни имам доста странен проблем с гърдите, а именно вечер при последните 1-2 хранения преди голямата ни нощна пауза, която е от порядъка на 4-6 часа гърдите ми са буквално празни - Ема цока настървено, давам й и от двете гърди да суче, обаче нищо не изкарва и се налага да й дам АМ, защото другата опция е да я оставя гладна .. сутрин, когато тя се събуди, при първото ни хранене гърдите ми са толкова пълни, че дори са на бучки .. има ли някакво рационално обяснение за случващото се и евентуално решение на проблема, защото това дохранване с АМ й разказва играта на стомаха .. коликите, които й докарва са ужасни и тя много се мъчи и много плаче Sad благодаря предварително за отговора  bouquet

# 616
*Цветенце* имаш палчета и от нас
шушулче сигурно се е обебила
днес мама си заминава за БГ и ми е много тъжно  Cry . ММ отиде да я кара на летището с каката, а ние с бебко си останахме вкъщи. толкова много ми помагаше, че сега незнам как ще се оправям без нея. толкова ми е тъжно, че хем пиша, хем рева  Cry . имах нужда да споделя, защото пред моите хора се правя на силна и не показвам колко страдам. благодаря, че ви има момичета  Hug

приятен ден

# 617
Успях и аз най-после да намеря време да пиша тук,много ми липсвате  Hug
С нашия малчо сме на режим през 3 часа и като спи си го будя,най-много 30м го оставям.Засега сме на АМ,защото аз пия антибиотици заради стрептококите и гъбичките,които ми лепнаха в болницата(Шейново  #Cussing out).Кърмата ми намалява обаче,казват че е заради болките,които изтърпях покрай възпалението на шевовете,та със сигурност ще се дохранваме  Sad
От 7-мия ден ни започнаха коликите.Давам капки Колиеф,хомеопатичните Ентерокинд,чай от копър на Хип и...капка изтискан праз!!!Казаха ми,че това било вълшебно.1-ви ден изтискваш 1 капка,2-ри ден две капки,3-ти три и така до 7 и край с коликите,може и по-рано,да не се стигне до 7 ден.Ние засега сме на 2-ри ден,ще споделя резултатите после.

# 618
  • Λάρισα
Таня, и аз снощи изпратих мама и ми е криво и на мен..  Hug

Много стиснати палци на Цветенце! На всички с проблеми - също  fingerscrossed

Момичета, понеже наближава краят на темата, един процедурен въпрос - тъй като не съм сигурна, че всички активно пишещи ще са родили докато я изпишем, имате ли нещо против да пусна още една, последна тук в Бъдещи майки? Няма нужда да я изписваме цялата, доизчакваме последните и се местим в Родени, съгласни ли сте?

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 11:03 от llama

# 619
  • В къщурката на хълма на феите
Танче не си сама миличка, аз дето майка ми е на 3км от мен, че като вечер трябва да остана сама с Ема и се съдирам от рев, пък си представям на теб какво ти е .. няма да ти казвам, че нещата ще се нормализират първо, защото знам аз как се ядосвам като го чуя това нещо - аз и сама го знам, че всичко ще се нареди, но просто не разбирам защо хората не халаксват, че ми трябва време да свикна с мисълта - и второ, защото знам, че това нормализиране няма да стане за ден или два и че зора, който ще видя е повече от голям .. така че само ще ти изпратя една прегръдка Hug Hug Hug
Лама аз лично смятам, че това е най-адекватното решение Peace

# 620
Драсти.
Силни прегръдки на всички,които им се налага да се справят без помощ.Бъдете силни.   bouquet

Лама аз също съм ЗА,да има още една тема тук.  newsm10

Цвете имаш всичките ни стиснати палци на мен и Мари,всичко ще мине наред и съвсем скоро
ще гушкаш съкровището ти.  newsm30

# 621
днес мама си заминава за БГ и ми е много тъжно  Cry . ММ отиде да я кара на летището с каката, а ние с бебко си останахме вкъщи. толкова много ми помагаше, че сега незнам как ще се оправям без нея.
Радвай се, че поне ти е помагала в началото, когато е най-трудно и едва ставаш от шевове.Питаш ли ме мен...Вчера излязох за пръв път от вкъщи за 2 часа от 2 седмици насам, свеки реши да помогне най-после.И аз с нетърпение чакам майка и баба след седмица, защото скоро ще се гръмна  Tired

# 622
Цветенце,  Hug . Чакаме хубавите новини!

Имам пореден досаден въпрос. Таткото вкъщи е болен и ме е много страх да не зарази бебето.
Държа ги отделно, ходя с маска и дезинфектант в джоба, но... Как да разбера, ако бебето се е заразило. Не мога да определя дали има хрема, защото неговото носле все хрипа. За сега секрет има съвсем малко в носа, но все е дно му е пресипнало гласчето  Cry. И температура няма, но съм притеснена. Дали заради това не яде много, много? Тази нощ 9 часа не се събуди за хранене, а днес насила го будя, за да му дам  newsm78 . Благодаря

# 623
Здравейте момичета!   bouquet
Изпращам много прегръдки на всички, които имат нужда от тях Танче, Меци   Hug  Hug  Hug
А бе да ви кажа аз сигурно съм единственната странно смахната, ама въобще не изпитвам нужда и желание да ми помага някой друг освен мъжа ми  Crazy Дразня се и това си е. Толкова време чакахме беба, че сега имам нуждата да изживявам всеки миг с нея. Не мога да си представя даже да дам на някой друг да я къпе.. За сега си я къпем 2мата с мъжа ми (той полива, аз къпя). Ходих във вторник да ми видят раната от операцията и тати си я гледа, ама да ви кажа за 2та часа дето я оставих ми беше мъчно. Иначе мъжа ми се справя чудесно с нея и не ме притеснява да я оставям да я глед, ама не знам за напред как ще е. Сигурно като поотрасне ще ми мине, но за момента се чувствам много привързана към нея.
Недаби Стискам палци всичко с твоя любим да е наред и да отмине бързо  Hug

# 624
llama , meci   Hug smile3518  Hug
sianeva миличка  Hug
iiiv-че тя мама ми помагаше в домакинската работа  newsm75 1ironing wash hang 1dishes . иначе аз бебко си го гледах. само с него се занимавах. сега като трябва да върша всички тези неща направо не ми го побира главата. не, че няма да се оправя ама няма да мога да обръщам толкова внимание на Ники  Cry . иначе и на мен ми е криво като се наложи да излезна без бебо и звъня през 5 мин. да видя как е. не ми тежи, че ще трябва да върша всичко сама, а защото ми 1-во няма да мога да прекарвам всичкото време със малкотот ми слънчице и 2-ро ми е тъжно за мама

обичам ви момичета. благодаря за подкрепата  Heart Eyes

# 625
iiiv, аз също съм така. Не искам никой да ми помага, искам аз да си действам с неговото темпо. Понякога по цял ден ми висне на ръцете, спя с него (за да мога да спя изобщо), не ям много (нямя време понякога) нооооо това си е моето темпо. Не мога да си предсравя, че някой ще ми казва: Яж, спи, преоблечи го, дай му вода, храни го на 3 часа, остави го да плаче малко  Crazy айде това, айде онова, студено му е, топло му е ........ АААААА
Това би ме съсипало просто. А и бебчо толкова бързо се променя, че всяка минута с него ми доставя удоволствие.
Така че няма нищо смахнато в това, да искаш да отглеждаш детето си по свои виждания, а не по учебник от преди 30 години Simple Smile

# 626
ananan тоя пост все едно аз съм го писала. Дразни ме дори присъствието само на някои хора..Но пък аз без бебка не излизам. Ако се наложи- само с нея. Не я оставям на никой, нямам и намерение!
Цветенце  Hug
На Маги и е бяло небцето, май има млечница.. незнам и аз как се казва, незнам дали и пречи, но майка ми ми каза да я мажа с Дактарин. В листовката пише, че е за деца над 6 месеца. Тя обаче упорито ме убеждава, че в болницата с това мажели и афти, и млечница..Някой има ли идея какво е и с какво да третирам. Ние сме изцяло на кърма, знам че от АМ може да се получи, но за кърмени бебета не съм чувала.. newsm78

# 627
Успех на Цветенцето, дано скоро ни съобщи радостната вест.

Шушулче, и от теб няма новини, сигурно вече гушкаш бебче?

Благодаря за подкрепата, момичета.

deiza, винаги след хранене давай по 2-3 лъжички вода, за изплакване на устната кухина, така няма да има бели налепи. Не използвай шише с биба за тази цел, защото водата заминава директно в гърлото, и все едно нищо не правиш.

# 628
Deiza Имам позната н която бебето и имаше такова, техния педиатър упорито я убеждава да дава медикменти, но тя реши че майчиния и инстинкт и казва друго. Оправи я с преварена вода след всяко хранене по 2-3 глъдки да изплакне устичката, защото иначе и АМ и кърма си остават в устнта кухина. Тя си кърми детето 3 месеца. Аз съм взела чайчето на Хип против колики с копър и лайка и го ползвам за тази цел, а и педиатърката ме подкрепи. Забелязвам, че не се гърчи така не знам дали е от чая или просто още няма колики. Та с такова мнение мога да помогна аз...  Hug

# 629
Мерси , Синапова. Понякога обаче Ванката се буди и плаче и на втория час. Та не знам какво да го правя.
ДМК, ние сме на Аптамил, 90 мл. като не винаги ги изпива. На кутията има схема за седмиците и съответните мл., които детето да пие. Но храненията ни са повече от 6 на денонощие - около 7-8. Във вторник сме на консултация и ще видим какво ще каже доки.

Като дохранваш с АМ като се събуди на втория час даваш чайче или вода малко и го занимаваш нещо.
Като се събуди разплакан:
1. проверяваш /сменяш памперса
2. даваш вода или чайче
3. гушкате се занимавате се нещо да ги докарате до 3 часа Simple Smile
поне така правех с Митко той беше на смесено хранене. Лили сега ми само на кърма и не може да яде от биберон.
Някой да дава идеи как да я науча мойта цокла да яде от биберон. Уж преди седмица можеше сега дори и изтискана кърма не яде с биберон.

Общи условия

Активация на акаунт