ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 15

• 48 272
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София-Лагера
Няма как да се допусне такава грешка.

# 616
  • ride my bike...
здравейте,
влязох в темата заради жирафа, ама...  ooooh!
И аз не мога да обясня на детето кое е вярното решение.
виртуална,
често купувам от този сайт (основно бельо, бебешки бодита) -  много съм доволна.
Надявам се, че и при теб ще е така Wink

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 15:17 от Laluni

# 617
мерсиии лалуни поръчах дрехи за 100 лв и................. Thinking се чудех как е. утре ще знам със сигурност  Peace

# 618
  • Пловдив
Вярно или грешно, вяжното е да трупат опит. Другия път ще са наред задачите, така че не се ядосвайте  Peace

# 619

jmoto дъската вкъщи е една от най-използваните вещи! Peace Преди малко даже играхме на Бесеница..

А може ли да споделиш каква е и от къде сте я купили. На Вики й бях купила преди две години, но само черна и си остана при баща й, сега намирам или бели,или черни,точно такава каквато иска още не съм открила.

# 620
  • Варна, България
Здравейте! Честит празник на всички студенти - настоящи и бивши!

Синът ми сутринта беше много спокоен на състезанието - казах му, че от това нищо не зависи, да даде най-доброто от себе си. Каза, че е решил всичко - ще видим на 12.
За жирафа - първо е написал 7 правоъгълника, но е видял, че се получава отрицателно число и е написал 5. Съответно решението на задачата е написал 1.
Според мен е подвеждащо, че тук явно се броят само "чистите" правоъгълници, а не както да речем във втора задача - броя на всички образувани триъгълници.

За задачата със 7 също каза, че е повторил някои от възможностите.

Да са живи и здрави.

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 17:27 от voltage13

# 621
  • Някъде на път....
Добре де, къде мога да видя задачите от днешното състезание?

# 622
# 623
  • Варна, България
Добре де, къде мога да видя задачите от днешното състезание?
на нас ни ги дадоха в хартиен вариант

2 страници по назад има линк към задачите във фейсбук

# 624
За жирафа - и моят е броил само чистите правоъгълници, за да не получи отрицателно число и отговорът му е 1.
Също твърди, че на зад.10 петата и шестата стрелка между звездите не били такива в листовете им. Дали може да подпитате вашите деца спомнят ли си нещо по въпроса? (аз подлагам на дълбоко съмнение думите му, но все пак да проверя  Simple Smile)

# 625
Здравейте!
При нас на всички деца, които са писали по задачата с жирафа са дали максимума точки. И правоъгълниците са 10 броя.Квадратите  също са правоъгълници.

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 20:56 от diana7102

# 626
Момичета ,къде мога да видя точкуването на отговорите на първолаците.
Нашия не е видял ,че триъгйълниците са четри.Писал три.Задачата за жирафа изкарал отговор 1.Твърди ,че написал различни варианти за седмицата.Та така -ще ми се да разбера колко ще изгуби от триъгйълниците.

# 627
# 628
Егати пирамидите,егати жирафа.

Desi_2, това може да послужи като лайтмотив на целия подфорум "Деца в училищна възраст", толкова добре обобщава всички безумия по пътя на малките стъпчици на децата ни към науката. Hug

Марти, честито ти пораснало момче,
 да е живо, здраво и успешно!

Честито и от мен на всички запазили студентския дух и студентската виталност!Весел празник!
Да се веселим, докато сме млади, както се пее в емблематичната песен!

И довечера да не сънувате жирафи, ей! Simple Smile

# 629
Право ми е било детето - и в задача 10 има разлика между това:
http://www.sou-ivanvazov.eu/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8 … D0%BE%D1%80%D0%B8

и официано разпространената книжка!

и още една грешка откривам:
зад.7 -    9=2+7- .....  в листата от състезанието
и зад.7 -  8=2+7- ...... в книжката

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 18:04 от * sunflower *

Общи условия

Активация на акаунт