Ако на ибрахим му беше разрешено да спи с други жени , Султана нямаше да го смята за предателство и да позволява Хатидже да му решава съдбата. щеше да я прати да си гледа децата и сарая с това ,че всъщност нищо не е станало.
Друг е въпроса ,че всички исторически личности са оставили информация , че Султана е бил верен на Хюрем.
И ако отново ме опонираш , че никой не е могъл да знае дали е спал с наложниците или не- могли са да знаят и са знаели ,защото халветите също са се записвали.
1. Ибрахим не е бил роб!!!!! (не защото аз така искам, а защото всички историци са категорични по този въпрос. Отделно някои особености на ОИ, които правят това невъзможно.)
Но без значение какъв -- той е имал право на харем! Всеки Зет на султан е имал правона харем!!! Най-близкото доказателство е Рустем.
Ако ти говориш за филма --- моля да уточниш. Аз говоря за история.
2. за да продължим дискусията (тъй като може би аз не съм прочела достатъчно и бих искала да се запозная с тези материли) ... моля цитирай кои исторически личности са оставили сведения, че султана е бил верен на Хюррем?
В същият контекст -- къде можем да прочетем и ние въпросните харемски книги, в които е описано всичко.

Само да си подновя питането --- Сюлейман прелюбодеец ли е?