КИВИ + КОМ = КИС - 22

• 37 686
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
Аааааа,вий сте се наговорили нящу  Crossing Arms Анкасчето наготвила пиле с грах и картофки,Зичето същото,без картофките обаче  Mr. Green  Мамчее,Мамчее, а ти какво ще сготвиш на тераската,а  Twisted Evil Аз пък днес няма да готвя,ще вися на компа и толкУз  Flutter Ще ядат квот намерят  Whistling

# 406
Аз правя соса за спагетките и вече почти е готов. Flutter
А довечера само ги мятам да се сварят и сме тип-топ.

# 407
Люси, нй-силни прегръдки и подкрепа и от мен!  Hug
Момичета днес по обяд е тръгнал нашия "Дядо Коледа", ще минат през Германия и после към нас, дано пътищата в Европата са добри. Чакаме го . Ще пиша тези дни.
За всички  Hug и хиляди целувки.

# 408
  • Видин
Люска, така те искам!Няма да падаш духом, ще видиш, че ще излезе нещо съвсем различно.
Каквото трябва ще се лекува и после нова новеничка пак тук при нас HugПрегръщам те силно! Hug
Ние пък сме на пиле с картофи на фурна тази вечер Wink
Тук вали , топи се, пак вали, мръзне...абе всички екстри на зимата Crazy

Куинче, сигурно вече нямате търпение, но още малко и ще пристигне при вас татито Peace

# 409
Момичета привет!
От няколко дни се чудя къде точно да потърся мнение и подкрепа и точно, когато се отказах попаднах на вашата темичка, която се оказва, че е в абсолютен унисон с моя проблем. Така, че се надявам да ме приемете във вашите редици. Hug

По-конкретно:
Преди няколко месеца се скарахме с една от най-добрите ми приятелки, доста близка до мен през последните много години. Изпаднахме заедно в трудна ситуация, заради други хора, аз заех твърда позиция срещу тях, защото иначе щяхме да бъдем финансово доста ощетени. Тогава обаче тя ме подкрепи само за пред мен, а за пред въпросните други хора си замълча и още по-неприятното за мен, че тя се оттегли от иска ми към тях, каза, че няма претенции, макар и да е ощетена... И в крайна сметка се оказа, че аз съм преувеличила, измислила съм си и изобщо бях в кофти ситуация.
Всъщност тогава имахме няколко скандала на висок тон и уж изгладихме отношенията, но не знам как спряхме да се чуваме.  Crazy
Наскоро имахме семейни празници, тя се обади да ни поздрави и каза да се й звънна да се видим някой ден...така и не звъннах. Просто не ми идва от вътре. Чувствам се предадена и някак все едно отношенията ни са изчерпани.
Дълги дни мисля над случилото се с нея и след многото равносметки, трезво мога да заявя, че тя винаги ме е подкрепяла само на думи, за пред мен. Никога не се е ангажирала, не ме е защитавала пред трети лица. И не си мислете, че съм конфликтна личност, просто сме били заедно, много, много близки, сигурно почти 20 години вече - преживели сме какво ли не, минало е през нас какво ли не...
В същото време, аз съм била абсолютна нейна противоположност - защитавала съм я, дори да не е била права, но да е била сама и безащитна - аз съм заемала нейната страна.
През тия 20 години, сигурно сме се карали така 3-4 пъти за по 2-3 месеца и винаги аз съм била тази, която ще направи първата крачка. Тя е човек, който не познава думите "извинявай", "сгреших" и т.н. Тя винаги се оборва, изкарва се права... И тук аз съм точно обратното, все се извинявам и искам прошка...за мен това да се извиниш не означава непременно, че си виновен.

И, за да добиете малко повече представа и за мен, ще кажа само, че аз съм човек, който много дава за приятелите си. За мен те винаги са били на много преден план, веднага след семейството ми, а често да били и на равно с него. Имат ли нужда от мен, аз съм на линия 24/7, ставам и тръгвам, без да питам...и това се е случвало не десетки, а буквално стотици пъти в живота ми. И в същото време обаче, много изисквам от тях, което за много от хората е непосилно, защото не всички са с моето мислене, да се раздаваш безусловно.

Много моля за вашите мнения по темата. Тъпо ми е заради случилото се с приятелката ми, но и някакси не  мога да махна с ръка току така, не мога да намеря думи, с които да я оправдая... Знам, че само ние двете си знаем и никой не може да се постави на наше място и да ни каже какво да правим, но все пак разчитам на вашето виждане, за което предварително много ви благодаря!

Надявам се занапред и аз да мога да ви помогна със съвет, така както предполагам, че и вие ще ми помогнете сега! Hug

# 410
  • Пловдив
Меги добре дошла при нас .
Тука сме се събрали хора които сме истински приятели макар че с някои не се познаваме лично.
Дано да ти хареса при тук и да се опознаем и с теб.
На новодошлите винаги поднасяме цветя ,има и за теб мила!

По въпроса за приятелки и приятели Thinking  Аз съм крайна в това...Само да усетя че някой ме използва,лъже,гледа само изгода да има от мен ,или ме предаде до там с приятелството. Naughty
Ти си знаеш най добре но аз такава приятелка не бих искала да имам. Peace
Когато не можеш да се опреш за каквото и да е на приятел ,че то тогава защо ти е той? newsm78 newsm78 Мое мнение! Blush
Това е моето виждане ти сама си реши ,пък и тука има много мъдри момичета които съм сигурна ,че ще ти дадат правилните съвети. Peace

# 411
Ехоооу....Ей мЪ на и мен!...

Люската днес ме зарадва с държанието си! .....Люсе,и аз мисля да се оптдадеш на празниците с пълна сила и да си отпуснеш душичката!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

И мен ужасно ме мързи,обаче сЯ кат се прибрах и спретнах една тортичка с вишни и заквасена сметана,че в петък мама и тате пристигат.....Да има!

За Мегито.....Добре си дошла в темичката ни!.....

За другото дето си споделила......Аз отсвирвам всеки,който ме е предал! Приятели имам малко,поради същата причина......Предателство не понасям.Прощавам,но не забравям и такъв човек просто престава да съществува......Т.е. поздравявам и толкоз!....
Аз за приятел всичко давам и сърце и душа....Но предаде ли ме - КРАЙ! До тук съм!....

За мен средно положение няма....Не съм "фурнаджийска лопата" и не се движа по правилото "който е по-силен,аз съм с него" ....

# 412
Момичета, много ви благодаря за милото посрещане и цветята. Трогнахте ме много. И освен това ме успокоихте, вдъхнахте ми кураж и вече ми е някак по-спокойно, не чувствам вина към приятелката си...и колкото и да ми е тъжно, мисля, че наистина отношенията ни са изчерпани. В крайна сметка приятелството не е само да си споделяме кой мъж, какво, що...да си правим услуги...да се придружаваме насам, натам... Така го разбирам аз! Crossing Arms

Върнах се малко по-назад в темата, да ви прочета...
И искам да изпратя цялата си положителна енергия към lucia, с пожелание за добри новини и най вече здраве! Мила lucia , не забравяй, че хубавите и позитивни мисли са от изключително значение в този момент! Бъди силна, всичко отминава...  Hug

TheNMaster, тортата с вишни и заквасена сметана е на особена почит и у нас. Лек път на семейството ти, не знам от къде идват...но май навсякъде е страхотна зима! #Crazy

# 413
Дзак!
К`во правите бе, птиците? smile3534
Минавам да ви видя как сте.И да приветствам Меги с "добре дошла" сред нас!   bouquet
Надявам се да се чувстваш уютно тук, да споделяш и радости и тревоги.  Hug
Относно "приятелката" - слагам я в кавички, защото за мен не е такава от разказаното.
Приятелството не е само думи, а и действия, саможертва, взаимни компромиси и други такива човещини. Peace
Затова че не я мисли много въпросната персона.Вярвам, че ще срещнеш друга приятелка, която ще откликва на твоята добра душа, Меги. hug
Мастъреее, дай малко торта, че нещо съм позаслабнала(ама откъм акъла май) hahaha Heart Eyes!
Куинче, успешно прибиране на вашият дедо Коледа! PraynigПодаръци ще има за всички от сърце .... Party
Айде, ставам.
Утре - пак. Sunglasses
Лека и спокойна нощ, дружки! kiss kiss kiss

# 414
  • Пловдив
Мастеронки ,я метни едно парче тортичка   бреееее Mr. Green Mr. Green #Silly Stuck Out Tongue Winking Eye

Мамче кО праим, фъркаме кООО   Mr. Green Joy

Меги виж какво прочетох във ФБ ама точно за тебе написано като ,че ли. Thinking Flutter

Обичах- предадоха ме!
Повярвах- излъгаха ме!
Раздавах- ограбиха ме!
Бях добър- използваха ме!
Промених се- нараниха ме!
Не ме оцениха- тръгнах си!
Потърсиха ме- продължих САМ!

ЛЕКА И СПОКОЙНА НОЩ МОМИЧЕТА!
Ангелите да бдят над вас!

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 22:52 от ЗИЧЕ

# 415
Оффффф.....Ей мЪ пак!  Mr. Green Пак сомнамбулясах нещо.....Станах и се разшетах да посвърша тва-онова дето ми виси на главата.... Mr. Green Луд умора нЕма.....Само се пОти!  hahaha hahaha hahaha
Не мога да се отпусна да спя бе!  ooooh! .....Брях!.....

Меги,от Варна ще пристигнат мама и тате......Аз всяка година си ги каня.....Докато са на крака нека да идват....Хем да се разнообразят,хем да си ги поглезя(че иначе няма кой) ..... Е,скапвам се от готвене,месене,специалитети,глезотийки....Ама ми е кеф,че знаят,че са обичани и желани и един ден няма да съжалявам,че съм отделила от времето си за тях.....Нали си спомняте разказа " Горчивият залък" .....

Ето ви торта бре! Още не е разрязана,че трябва да попива още крема.....Тортата е на Селма от Готварския(ако някой реши да я прави).....Лесна е и бърза.И лека......Аз такива обичам!

# 416
Хайде на кафетооо!Добро утро!
Аууу, Мастерче , и аз снощи сомнабулявствах.Кат се събудих в 1.30 та...и аз не знам до кога.Ти си шетала,пък аз из нета се рових.Казваш,че чакаш мама и тате,но да не те плаша не знам как ще дойдат в това време  ooooh! Дано пътуват леко и безпроблемно  Praynig А пък тортата на вид Убава,вярвам,че и на вкус е страхотна.Обаче аз не съм по сладкото и не ме изкушава  smile3534 За сега ще ви оставя,че трябва да си изпратя учениците на у-ще.Най- се притеснявам за голямата кака как ще пътува ooooh!

# 417
# 418
Добро утро на ранните пилета!
Благодаря за кафенцата, момичета! Hug
Днес е Игнажден, и като гледам кой пръв ни е "влезнал" в темичката(Мастъре ти си!), значи годината ще ни е добра, плодородна и хубава. Party
И добре че метна тортичка - мммм, чудна е. Heart Eyes "Умирам" за сладко, значи, таковата - хич не мога без него.
Ето още малко приказки Simple Smile
Характерен за празника е обичаят полазване.По това кой човек пръв влезе в дома ви сутринта се гадае за здравето, плодородието и имането през годината.Ако се случи първият гост (полазник) да е добър и богат, то и годината ще е плодоносна.Не се иска и не се дава нищо назаем.
Според народните вярвания днес жените не трябва да похващат никаква домашна работа, за да забременяват и раждат лесно.
Така че днес никаква домашна работа(освен готвенето, де)!Че храната прави борбата. Wink
Хубав празничен ден, и честито на всички именници!  bouquet
(Игнат, Игната, Игнатий, Игно, Ингьо, Иго, Игон, Ига, Игнатка, Игне, Искра, Пламен, Пламена, Огнян, Оги, Огнемир, Огнемира) - много, бре ... Whistling

# 419
Добро  утро от снежно Русе  Simple Smile  bouquet

На ранобудничките - Теди, Люска,  тенкю за кафенцата   Hug Hug Hug

Добре дошла на Меги    bouquet  Hug  За приятелството - не ми бъркай в раната, че и аз наскоро имах такива преживявания, нооо и аз като момичетата които са ти писали вече, ще ти кажа, че ги отствирих  bowuu, гадно ми е да, че толкова години и хубави моменти, нооо  всичко си има граници. Съжалявам само, че станах на толкова години и все се доверявам прекалено много на хората и не ги преценявам, а  ми трябва доста време,  за да се убедя в лицемерието им  Embarassed, може би защото се страхувам да не съм сгрешила и да не обидя нали, не знам....

Зиче, отде го изкопа това стихче, но много ми хареса и си го крадвам да знаеш  Heart Eyes Hug

Мастерчето е "полазила" ( мисля, че така се казва на Игнажден) с пълно днес рано рано (да не кажа по нощите  Heart Eyes) , а дано, на берекет да е и хубавини в темичката ни, семействата ни и изобщо нека има мир, хората да са добри и да се обичат повече  Simple Smile  

Люска, изпрати ли ги, какво ще готвиш днес  newsm78  Аз чак довечера една скумрийка на скара, а понеже вчера така и не ми дойде другата половина на музата  Laughing и не правих никакви сладки отново се каня днес да се занимавам с това, ще се помъча да  понатиря мързела нанякъде пък да видим  hahaha

Мамче, кво си прайкаш  Heart Eyes Hug Hug Hug

Момичета, хубав ден на всички споменати и неспоменати, но  всички сте ми много много близки и си ви обичкам  Hug Hug Hug Hug

П.П.  към МАСТЕРЧЕТО - Мастеркони кажи  за тая торта, че имам една сметана и да я оползотворя. Не я намерих  при Селма, как точно се казва ....  newsm78

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 08:45 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт