175 Немски трола пекат коледни сладки

• 41 295
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
Чудно заглавие, а дали може да споделите някои по - хубавки рецепти за сладки ? Зпасила съм се с фигурки, дъска 50/50 и мъжкото присъствие в къщи се опитват да поправят една точилка  Mr. Green . А и ако може рецептите да са по диетични  Laughing. Благодаря !
Проблема със "стирките" ще го реша по Коледа - с колетче от Спиди. Simple Smile
Да Ви споделя нещо да се посмеете - "малко" близо сме до жп- линийте и се чуват влаковете. Детето има много енергия и тук няма къде да я прилага, измислих му нова игра - при преминаването на всеки влак, ако го чуе да става и козирува  Mr. Green.   

# 31
Здравейте и от мен!

Вечерница, търпение и четене! Живот и здраве, не е изключено да строи един ден машините, ако му се запази интересът към това. Наш роднина е бил с дисл.; следвал е, успешен инженер е. В училище обаче му е било трудно; още повече, че и учителите не са били много наясно с тази диагноза.

ДБойдева, браво!

Синьо, блазе ти, че не обичаш сладко! Аз днес съм на берлинер, 2 парчета кухенче, един шоколад... и отделно закуска, обед, вечеря. Даже и сега бих хапнала сладичко  Embarassed

Деси, добре дошла!

Мартинелка, да не почне така и навънка или в градината? И да не вземе да обясни на някоя възпитателка защо го прави и кой го е научил  Crazy Mr. Green

# 32
  • Германия
Запис и от мен.И един въпрос към тези,които живеят в кооперации или блокове-как е организирано при вас почистването на стълбищата и какво плащате? Ние си нямаме чистачка,до сега чистеше един съсед срещу 7 евро на месец от семейство,но той влезе в психиатрията и скоро няма да излезе от там. Предлагат ми аз да поема почистването,но някои съседи не искат да плащат,а в договора за наем тази част не е регламентирана,та съм в чуденка как най-елегантно да се разберем.

# 33
сбъдваща,   bouquet за темата!

martinelaa, ето я моята най - икономична рецепта:

Rahmplätzchen
280 г брашно
1 щипка сол
125 г меко масло
1 жълтък
60 г заквасена сметана / saure Sahne /

за намазване:
1 жълтък
1 с.л. прясно мляко

Hagelzucher - не знам как е на български

Омесва се меко тесто и се охлажда за 1 час в хладилника. Разточва се и се изрязват формички. Сладките се намазват с жълтъка и се поръсват със захарта. Пекат се до зачервяване.

Обикновено правя по 2 дози наведнъж, че не излизат по много бройки. Другите ми рецепти са със захар в тестото и с повече масло.

# 34
  • Германия
Запис и от мен.И един въпрос към тези,които живеят в кооперации или блокове-как е организирано при вас почистването на стълбищата и какво плащате? Ние си нямаме чистачка,до сега чистеше един съсед срещу 7 евро на месец от семейство,но той влезе в психиатрията и скоро няма да излезе от там. Предлагат ми аз да поема почистването,но някои съседи не искат да плащат,а в договора за наем тази част не е регламентирана,та съм в чуденка как най-елегантно да се разберем.

Ние имаме график, студентите са задължени да си плащат по 5Е за чистачка, остатъка избира дали да чисти сам или да плаща тези 5Е месечно към наема за чистачката. Наемодателят управлява всичко.

# 35
Щерн, що не направите събрание с наемодателя и да решите на него проблема. Може да е човек отвън.
При всички положения има и хаусмайстер, който може временно да поеме грижата.

# 36
Ние имаме хаусмайстер-сервиз, не знам колко точно отиват за него от Nebenkosten, но едва ли е повече от 10 Е на месец. Чиста работа, човекът си върши задълженията, винаги е чисто, снегът е изринат зимата още рано-рано. Преди години известно време си чистихме сами, по график, но нещо не сработи- кой забравил, кой претупал през пръсти...

# 37
сбъдваща,   bouquet за темата!

martinelaa, ето я моята най - икономична рецепта:

Много благодаря !   bouquet

# 38
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте момичета.Влизам в темата с един конкретен въпрос и ще съм ви благодарна,ако ми отговорите.Та така-дъщеря ми е студентка  в Германия и единствената храна ,която много й липсва е киселото мляко,каза ,че непрекъснато купува различни видове,но досега не е попаднала на нещо близко до вкуса на нашето.В града в който учи няма български магазин,а в турските има само айрян.Ако сте попадали на мляко сходно с нашето -пишете каква марка е и от коя верига е.

# 39
Добро утро!

Роксалана, моето мнение е на другия полюс - да, няма като българското кисело мляко, има къде - къде по-хубаво...

Аз купувам всичко наред, но първенството по вкус за мен държи

Преди време пак беше обсъждана тоз въпрос и "Landliebe" също беше сред препоръчаните.

Тия марки се намират навсякъде - Реве, Едека, Кауфмаркт.

# 40
  • Burgas, Bulgaria
Дени,благодаря за бързия отговор,веднага ще й пиша.Тя е само от 2 месеца в Германия и още не е съвсем ориентирана.Благодаря още веднъж за отзивчивостта.

# 41

Това мляко се доближава максимално до българското, децата ми му казват "българското млекце" и само него купуваме - в РЕВЕ и Пенни го има.

# 42
  • Burgas, Bulgaria
Мерси,момичета,даже й пратих и снимките.

# 43
а в турските има само айрян.
Това не го вярвам, да се огледа по-добре...

# 44
Хехе, колко са различни вкусовете ни ... Това мляко на Landliebе го опитах преди време и го сложих в графа неставащи. Моят фаворит в момента е:

Общи условия

Активация на акаунт