175 Немски трола пекат коледни сладки

• 41 300
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Сбъдваща мечти, преди почти година си купих колело от vente-privee.com. Марката е Wheeler, City/Trekking модел. Точният модел е този: WL Allterra 4.3S, 27-Gang, versch. Rahmengrößen, anthrazit - Rahmen: 52 cm/Körpergr. 170-175 cm. Новите модели сигурно са малко по-различни. Струвало е 480 евро. Доволна съм засега, но не съм го карала на много дълги разстояния (повече от 60км). Мъжът ми също има колело на тази марка, купувано преди 6-7 години и много карано. Още е в много добро състояние. За мен Wheeler са с добро съотношение цена/качество.

# 646
Дорбе де Бистра аз не мога да разбера защо толкова се опитваш да покажеш, че в немсакта система нещата се учили по-късно от колкото в България. Не е ли важно накрая на 12ти клас колко ще са научили децата. А това дали умножени до безкрейност и корен енти ит петхиляди шейсет и пет го учили в 5ти клас, а не видиш ли като гениичитата в Бг в 3ти и това прави системата недобра. Нямам все още сблъсък с учебната система, но от колегите ми от университета и после от работата не съм видяла такива дето да не знаят как се намира периметър на правоъгълник и обиколка на окръжност.  Wink

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 22:54 от Петка

# 647
Петка, в Бг бързат да ги научат още на невръстна възраст, щото после като ги тресне хормона, хукнат на 13 по дискотеките и да пушат цигари, не им остава време за учене- кой колкото научил до тогава - това е Laughing Wink
А тук понеже са по-задръстенки, до 18 даже не ги пускат в дискотеката, та имат време яваш-яваш и параметрите да си научат, и корените Laughing Wink
Бъзикам се, де, весело ми е нещо Laughing

# 648
Петя, недей с лошо. На никого нищо не искам да доказвам. Както по-нагоре писах, отговорих на жената. След което имаше противоречиви мнения само и единствено относно математиката, от които стана ясно че в БВ, се припокриват на около 75% с Бг материал, в Бавария на около 60%, и се разбра че корен квадратен се учи в 8 кл. в Заарбрюкен, а не в 5ти.

Ще изтрия щом ти пречи, няма проблем.

За разлика от теб, моят опит е базиран на начално у-ще, у-ще след 5 кл., и университет в ДЕ. И по случайност малко време с Бг у-ще.
Съжалявам че те дразни, но това е реалността. Не за пръв път го изразяваш това мнение.

Колкото до това дали е важно как се излиза в 12 клас, да така е..затова посочих езиците, насочеността и т.н като много положителни страни.....но аз не съм виновна че им куца математиката - констатация, която мога да направя след като е очевидна. Приеми го, че това не е сравнение с БГ, а с факта че на толкова  големи деца трябва да им се ползва капацитета и да им се обяснява повече.

Доколкото знам на твоите колеги, това им е работата...то оставаше и те да не могат да ги намират.
За твое сведение периметър се учи в средата на 5клас, с формулката, и с фигура.

Бибс, права си. Но това е само на някои места. Все още има такива у-ща където ги учат.

# 649
  • Germany
ха, излезе, че немските тийнейджъри нямат хормони и тях нищо не ги тряска и си учат необезпокоявани от нищо , от вкъщи в училище и обратно като цветенца в саксии  Peace
и на мен ми е весело  Sunglasses

# 650
Biskara не съм искала да те раздразвам, и още повече да триеш линковете си. Просто ми дойдоха повече всички тези линкове и разяснения в кой клас с колко цифри делят.
Ама аз се чудя като им е толкова зле математиката, що така са напред в тия инженерни науки пустите му немци?

# 651
Абе тресе ги сигурно, ама гледам тук околните тийнейджъри- само на училище и на солфеж ходят Laughing É девойката на съседите- или е на път за училище, или се връща от там, или се разнася с едно голямо чудо- на контрабас прилича Laughing аз на нейните години всички дискотеки бяха мои, че и цигари пушех, добре че са ми предали параметъра значи още в трети клас щото после сякаш нямах време за такива подробнодти Laughing Laughing Laughing

Ама аз се чудя като им е толкова зле математиката, що така са напред в тия инженерни науки пустите му немци?
Мълчи, че сега ще дойде пък някой друг да ни обяснява, че не немските инженери движат прогреса тук, а всичко се случва благодарение на чужденците Wink Laughing

# 652
Не си ме раздразнила,Петя! Сятам че беше достатъчно, лекцията касаеща математиката в немското образование и кое е добре и кое зле. Аз нямам нужда да се изявявам, но е много кофти като се говорят небивалици,които нямат нищо общо с действителността. Заради това реагирам.

Линкове не съм поствала, само един за теста.

Линковете за Заарбрюкен не ме касаят мен, просто ми беше интересно, защото не ми се вярваше това което Вечка написа.

Иначе за инженерите, да факт са, и те, и напредъка им - могат, правят го...и вероятно си има обяснение за всичко, нали?
Съжалявам че ти досадих с тези писания и копи и пейст, но теб тепърва те чака това нещо - за най-голямо съжаление и на майката която работи, и на тази която не работи се налага да се занимава с детето си в извънучилищно време. Мисля че ще ме разбереш като му дойде времето, и ще съжалиш за остротата си.

добре че са ми предали параметъра значи още в трети клас щото после сякаш нямах време за такива подробнодти Laughing Laughing Laughing

Бибе, °параметъра ° е нещо друго, пак прилича, ама не съвсем... Wink Wink

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 00:15 от Biskara

# 653
Добре де, айде от мен да мине- периметъра- извинете, че не се задълбочавам толкова- вие много сериозни ми станахте Laughing Laughing

# 654
 Много подходяща http://www.segabg.com/article.php?id=0001301&issueid=4588&am … YHpc5piU.facebook по темата, която обсъждаме.

Бис сигурно и на мен ще ми се налага да помагам за домашни, но ще видим какво ще е. Това с писането на домашни от страна на родителите е много относителна работа. И по мое време като се учех имаше адски много деца, дето майките им бяха на половин работен ден, че да може следобед да пишат домашни с децата си. Аз имах късме, че баба ни живееше в нас и наще си работеха по цял ден и през седмицата съм си пишела сама домашните. От време на време майка ми някоя събота и неделя я обхвашаше идея, да се прави на примерен родител и ме натискаше да правим диктовки или ми гледаше домашните, но това бяха почти единични случаи. Е ми изкласих. (и то с най-висок успех навсякъде)

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 00:36 от Петка

# 655
Не съм писала никога домашни, но тук се налага майките да проверяват, защото никой не го прави, особено в грундшулето. Сега след 5кл. ги гледам че ги изпитват по езика който учат допълнително, и че им проверяват дом. Но децата които не ходят на следобедни занимания, все пак някой трябва да ги изпита. Просто те не са научени да учат, от 1-4 е айляшката и после,   Joy Joy олеле, какво станА.... Joy
И успеха е много относителна величина, за 2 грешки пада една единица на контролните, а те са основните определящи за крайната оценка.

# 656
Ами случва се и да знаят повече извън предвидения по план материал.
особено ако посещават и СИП по математика.
Сори, че съм подвела с инфото.
Стига сме дълбали - ясно е, че си отглеждам вундеркиндчета  Joy

Сменям темата
Вчера на плувен басейн. С щеркага бяхме влезнали в парната баня и на излизане си разменяме 2-3 реплики на български. Последва тъп коментар от едно момиче в басейна - О, ти рускиня ли си, ма!
При което Мирел и отговаря съвсем спокойно - Ти може да си рускиня, но аз съм българка! (ама с такъв тон - направо нетърпящ възражение)  Mr. Green
Момичето се оказа в последствие туркиня. ooooh!

# 657
При нас домашните са проверяват всеки ден. Когато се завърши даден вид учебна тетрадка пак се проверява от учителката и мога да ви уверя, че грешките се маркират. Дени не е много бърза, поради което почти цял следобяд се занимава с домашни. Та айляк не бих я нарекла...Всичко е супер относително и зависи дори от самия клас...

# 658
Не знам дали следите  - но в България се опитват да въведат задължителна предучилищна от 4 години в градините. Не знам учудена съм , потресена съм, искат да им осакатят детството.  newsm78 . И ако съм разбрала правилно, ако родителя не иска ще трябва да си го гледа и обучава в къщи. Оле по нова тв в момента върви спор.

# 659
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
По темата за разрешението от страна на учител да се допусне дете до гимназия или не, май Biskara беше написала, че в различните провинции е различно - имате ли идея как е в Бавария? (Не, че няма да го науча до след 4-5 години, когато ще ме засяга тази информация, а и не знам дали все още ще сме тук дотогава - все пак сме нови, но ме гложди да знам какво евентуално би ни очаквало, ако все още сме тук.)

martinelaa, аз следя събитията в БГ относно новия закон за предучилищното образование. Идеята е всички деца да ходят от 4-годишни на задължителна предучилищна (това, което прозира, е че има за усвояване до 2016-та няколко милиарда европейски пари, които искат да наместят в строене на нови сгради и затова свалят възрастовата граница, за да имат основание да усвоят възможно най-голяма част от еврофинансите). Шепа по-будни родители протестират срещу това решение и на тазседмичните обсъждания именно заради тях се подхвърли (а вчера, и прие) вариант да не е напълно задължителна предучилищната в държавна институция, а да има опция, ако детето не посещава градина или държавна предучилищна, при положение че има нивото, което се претендира, че в институциите се придобива, да може да се обучава и вкъщи. Т.е. идеята е не ако родителят не иска да си прати детето в институционалната детска градина/училище, да си обучава детето вкъщи, а да запушат устите на протестиращите, които не искат да си набутват децата от толкова рано в Системата и пак да си приемат точката със задължителната предучилищна от 4 години.

Общи условия

Активация на акаунт