175 Немски трола пекат коледни сладки

• 41 302
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
  • Германия
На бас, че докато са спасявали дъждовни червеи и броили листата са прихванали част от материала по математика, природознание, вероятно са запомнили кое дърво как се пише или в името на кое листо колко срички има  Wink

# 676
Дени, ами наложи ми се да им изуча манталитета по темата, и започна да ми се изяснява още от 1ви клас, за какво става въпрос, и сега при преместването обратно в Де, съвсем ми се затвърди. Просто тук провинцията е такава, градът е пранаселен от чужденци и те гледат  колкото се може повече да кастрят, както им падне. Но пък от друга страна, като попаднеш на хора, нещата стоят по коренно различен начин. Аз бях готова да приема факта че всички са маскари, но сега  в училището ме опровергават, дори и мислят, което е голям напредък.  Wink Ще изучат децата, ама и ние покрай тях ще се потрудим.

На двете момичета които чакат бебета, ви пожелавам всичко да мине повече от добре. Сигурна съм че ще сте много по-доволни от раждането си в Бг. Макар че аз например, никога не съм била недоволна от моето в Бг. Тука още не съм пробвала, как е. Wink Wink Направо сте майки героини с 2 и повече деца.

# 677
Biskara, от предишни твои постове бях останала с впечатление, че само и единствено учителката определя в какво училище да отиде детето, демек все още са в сила препоръките. След това се спомена, че зависи от оценките и съвсем се омотах. Сега вече схванах за какво точно става въпрос, мерси. Peace А иначе субективно оценяващи учители и такива с предразсъдъци винаги е имало и ще има. Дано никой от нас не попадне на тях.

Sheki, Анири, леко раждане на немска земя и дано останете доволни.

# 678
Д е н и  и  pepelyashka  да вметна, че и аз така си го преставях. Бихте ли споделили по колко деца са в клас и група в детската градина? Още един въпрос някой били ми разяснил за Steuerklasse /първоначално реших, че е като като категориите труд / и Kinderfreibeträge 0; 0,5; 1; 1,5 ....6?

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 22:51 от polinkamalinka

# 679
Синьо, никога не съм казвала че има препоръки.
И въпреки това учителките са тези които решават с какви оценки да завърши детето. Особено ако става въпрос за деца на чужденци, винаги могат да намерят нещо което куца, ако пожелаят. Но има и такива които са ок. Въпрос на късмет.

# 680
Оооо, Biskara, изобщо не твърдя, че си го казала в прав текст. Peace Аз така съм подразбрала. Уфф, хич не ми се иска да вярвам, че някоя учителка целенасочено ще "спъне" някое дете, пишейки му незаслужено по-ниски оценки... Tired Дано навсякъде стане като в Заарланд, пък те негодните за гимназия деца сами ще отпаднат по трасето.

# 681
  • Германия
Д е н и  и  pepelyashka  да вметна, че и аз така си го преставях. Бихте ли споделили по колко деца са в клас и група в детската градина? Още един въпрос някой били ми разяснил за Steuerklasse /първоначално реших, че е като като категориите труд / и Kinderfreibeträge 0; 0,5; 1; 1,5 ....6?
О, това е относително- в класа на Мартин са 16 деца. Не знам как е в другите паралелки.Училищата са длъжни да приемат всички деца според адресната регистрация и колко паралелки ще се оформят явно зависи от база и персонал. Малките са в интеграционна градина, групите са по12-14 деца с по 3 възпитателки или 2 възпитателки+практиканти.

# 682
Добро утро!

За броя на децата в клас - наистина навсякъде е различно. Когато дъщеря ми тръгваше на училище, се касаеше за 1-2 бройки, за да сформират 3 паралелки. В момента са 15 деца /3 клас/, но доста останаха да повтарят - 1 в първи, 3 във втори клас. В началото бях много изненадана от това масово повтаряне, но вече го приемам за нещо съвсем нормално, както и всички останали родители. Дори не изключвам един ден такъв вариант за сина ми, ако не успеем да отложим тръгването му в първи клас на 6 г.

В градината са 20 деца - от 3 до 6 г.

В Баден Вюртемберг също няма препоръки, дори и оценките не важат при кандидатстване в гимназия. 

За раждането тук съм настроена много позитивно, пък ще видим. Първите ми 2 деца са родени в БГ и нямам лоши спомени, но тук самото отношение е коренно различно.

# 683
Дени, много ми е приятно да те чета.

За протокола - в градината на малките в група са по 18 до 20 деца, с 2 постоянни възпитателки и една стажантка, имат допълнително учителка по приложни изкуства за всички групи - всеки ден прави 2-часов проект с 4 до 6 деца на ротативен принцип.
В класа на Борис са 21 деца, в 1 клас бяха 24 деца, но в друго училище.

# 684
  • Germany

В Баден Вюртемберг също няма препоръки, дори и оценките не важат при кандидатстване в гимназия. 

А какво важи?

# 685
И в BW от 2012 e по преценка на родителите.

# 686

А какво важи?

Ми сигурно желаниетона детето и родителите.

При нас в детската са 25 деца на 2 възпитателки и една влизаща по няколко часа.
Според мен в тук в детската градина също си имат програма и какво трябва да научат децата, само че не казват на децата хайде сега сядайте и ще учим цифрите от 1 до 10, а го правят на игра. На голямата в момента и е адски интересно да пише букви и това имам чуството, че от градината го предизвикаха. Постоянно пише нещо, кара ме да и казвам буквите и тя си ги пише. Вече доста е напреднала и с двете азбуки.
Аз съм много доволна от градината ни и виждам, че и адски много научавам, въпреки, че нямат часове.

# 687

А какво важи?

Както Петка го е написала - преценката на родителите и желанието на детето.

# 688
Ами това е чудесно, поне този проблем отпада от дневния ред на семействата. Защото иначе борбата с вятърни мелници е меко казано дразнеща.Дано да го въведат навсякъде. Но така като гледам как променят учебните планове, доста време ще мине.

# 689
  • Germany

А какво важи?

Както Петка го е написала - преценката на родителите и желанието на детето.

Това, вече звучи добре. Благодаря и на двете ви!

Общи условия

Активация на акаунт