Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти

• 203 919
  • 301
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Благодаря ви от все сърце за идеите! newsm51Имам цял месец за експерименти,така че се захващам за работа! CrazyДано резултата бъде задоволителен. Blush

# 286
Ето тази торта с мечо Пух правих за рожденния ден на малкия син.

# 287
  • София
Да се похваля какви формички си купих днес ,вярно е че са за пластелин,но мисля че ще са идеални и за фигурки за торти. Hug   
http://www.jovi.es/catalogorestringido.asp?idpare=1044
Значи тези които аз си взех са art.7/6r ,не се виждат много ясно,но вътре са 12 фигурки на животни+малка точилка.  bouquet

# 288
Да се похваля какви формички си купих днес ,вярно е че са за пластелин,но мисля че ще са идеални и за фигурки за торти. Hug   
http://www.jovi.es/catalogorestringido.asp?idpare=1044
Значи тези които аз си взех са art.7/6r ,не се виждат много ясно,но вътре са 12 фигурки на животни+малка точилка.  bouquet
Здравей от къде ги взе?

# 289
  • София
Магазин Европа в Зона Б-5. HugНо може би да ги има и в някои книжарници.  bouquet

# 290
  • София
Момичета,някоя от вас правила ли е торта,подобна на тази която е показала Сладка Хапка - фотьолчето с мечо Пух? Имам намерение да се пробвам да я направя в събота,но се чудя кое покритие ще е най-подходящо? За сега съм се спряла на това с брашното,където се вари и после се замесва с пудра захар.Ще стане ли добре според вас? Или с разтопени желирани бонбони и пудра захар?
Предварително благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 16:46 от strawberry

# 291
  • Czech Republic
Момичета,някоя от вас правила ли е торта,подобна на тази която е показала Сладка Хапка - фотьолчето с мечо Пух? Имам намерение да се пробвам да я направя в събота,но се чудя кое покритие ще е най-подходящо? За сега съм се спряла на това с брашното,където се вари и после се замесва с пудра захар.Ще стане ли добре според вас? Или с разтопени желирани бонбони и пудра захар?
Предварително благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

Здравей  strawberry!  Simple Smile

Покритието направи от желираните бонбони, но ако правиш и фогурката на Мечо пух, е по-добре да я направиш с пареното тесто!

# 292
  • Czech Republic
Момичета пуснах продължение на темата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=133212.msg2509785#msg2509785

# 293
Здравейте момичета, изчетох на един дъх всичко до тук,наистина страхотна тема!  Hug
Вече направих един опит с фондан и стана сравнително добре.   chef
В събота сина ми прави годинка и реших едната торта да направя аз. Ще правя т.нар. трансфер и искам да ви попитам две неща: 1. След като прехвърля картинката върху тортата да я намажа ли с нещо /напр. с глюкоза / за да изглежда по - лъскава и завършена или въобще маже ли се с нещо и с какво? /Трансфера ще бде изцяло от шоколад/
2. Около картинката и страните на тортата искам да украся /шприцовам/ оцветен крем /със сметана не става добре/ - какъв да бъде и ако може рецепта
Предварително ви благодаря и още веднъж поздравления за страхотната тема  newsm51 smile3501

# 294
  • Germany
Здравелте всички!
Отдавна се каня да благодаря на Кремена за рецептата на краглата торта и да се похваля с творението си, благодарение на подробните ви обиаснения за техниките на някои сложно изглеждащи на пръв поглед торти.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=96265&photo=35
там можете да видите и другите ми опити. Запалих се покрай вас със сладкарството. И често ви чета, но рядко се включвам, понеже нямах и качени снимки.
Лек ден на всички

# 295
  • Czech Republic
Здравейте момичета, изчетох на един дъх всичко до тук,наистина страхотна тема!  Hug
Вече направих един опит с фондан и стана сравнително добре.   chef
В събота сина ми прави годинка и реших едната торта да направя аз. Ще правя т.нар. трансфер и искам да ви попитам две неща: 1. След като прехвърля картинката върху тортата да я намажа ли с нещо /напр. с глюкоза / за да изглежда по - лъскава и завършена или въобще маже ли се с нещо и с какво? /Трансфера ще бде изцяло от шоколад/
2. Около картинката и страните на тортата искам да украся /шприцовам/ оцветен крем /със сметана не става добре/ - какъв да бъде и ако може рецепта
Предварително ви благодаря и още веднъж поздравления за страхотната тема  newsm51 smile3501

Здрасти!

Какъв фондан ще използваш? Ако повърхността не е много напрашена от пудрата захар, не слагай нищо. А върху рисунката няма нужда от нищо.

За крама - най-добре направи млвчно-маслен крем(може и пудинг смесен с маслен крем - да са със еднаква температура) в съотношение 2:1. Лесно се работи и само с маслен крем, но в БГ много хора не го харесват.

Ако имаш още въпроси, давай!

kalina, прекрасно албумче пълно с големи изкушения! Много сладки торти - браво!  bouquet

# 296
Здравейте!Аз имам две момчета любители на формула 1 и ми се иска да направя украса с колички .Дали ще стане с мастика?

# 297

Браво на теб. всичко изглежда направо страхотно  chef

# 298
Здравейте!Аз имам две момчета любители на формула 1 и ми се иска да направя украса с колички .Дали ще стане с мастика?

Ако до сега не си работила с такъв вид глазури, най-добре е да започнеш с марципан "Варна", защото с него се работи най-лесто и не е претенциозен. Рецептата я има в тема 3 за глазурите.

п.п. Не е ли редно тази тема да се заключи вече ?

# 299
Момичета, вече върви трета поред тема "Глазури, марципани ..."
Пишете тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=152625.0

Общи условия

Активация на акаунт