Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти

• 203 901
  • 301
  •   1
Отговори
# 270
  • Germany
Кременче, дай рецептата Praynig Hug Hug

# 271
Радвам се,че ви харесва-не е кой знае какво,но е вкусна и аз я правя отровно сладка.
 2 рула-аз взимам от тези на севьн дейс,половин литьр сметана-най-добре да е Хопла,че последния пьт взех някаква друга и ми накиселяваше,поливин пакетче желатин-по оригиналната рецепта мисля ,че беше 1 ч.л ,но аз слагам повече,плодове каквито имате-аз сложих банани и праскови.
В една крьгла купа послах фолио и наредих на дьното нарязано едното руло. След това изсипвам сместа от сметаната,желатина,плодовете и за капак слагам пак от рулото. Вкарвам в хладилника за 30-40 мон,колкото да се стегне сметаната с желатина. Разтопявам единшоколад и заливам отгоре и подреждам украсата.
Така желатина го приготвям по указанията на самото пакетче-разтварям вьв вода и после загрявам. Освен плодове сьм слагала и ядки. КОличеството на нужните рула зависи от големината на купата.

Ами май,че е това-да ви е сладко.

# 272
pupsi  рецептата която си дала се казва основа за покрития на торти и се прави от парено тесто/просто пояснявам не се обиждай/

# 273
момичета сетих се за една много лесна идея за правене на шоколадови листенца за декорация.Значи намирате от някое дърво хубави твърди листа измивате ги и ги оставате да се оцедат.През това време разтапяте шоколад на водна баня.Като се разтопи топвате листото/но само от горната страна/и слагате върху чиния и ги охлаждате в фризера.Като стегнат хващате внимателно листото и леко отлепвате листото и воала имате украса.Успех

# 274
Намирали ли сте някъде карвинг  рецепти.Много искам да се науча да правя такива красиви неща.

# 275
Май не попитах където трябва но вие правите красиви неща и реших че може би ще ми помогнете.

# 276
  • Sofia
Ако това имаш предвид, да, не му е тук мястото Simple Smile

# 277

Правила съм това с динята, Звездев го беше показвал. Не е безумно сложно и става с обикновен нож.

# 278
И мен ме интересува карвинг изкуството, но за начинаещи.
Моля ако имате снимки или сайтове да ми ги изпратите!

# 279
И мен ме интересува карвинг изкуството, но за начинаещи.
Моля ако имате снимки или сайтове да ми ги изпратите!

Нямам снимки и сайтове,но мога да ти кажа ,че в магазини " Двата Щьркела" Продават специални ножове за тази цел. Ако все пак не ти се дават толкова пари хубава работа вьрщат и ножовете за линулеум.

# 280
  bouquet  bouquet  bouquet момичета как ги правите тези красоти, не давате ли уроци за такива като мен
един въпрос да ми обесните само тази торта
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=557609
как точно се прави, по точно куклата, много ми хареса а и всичко останало но нали имам момиченце и много ми се иска да и направя такава за рождения ден, то има време до тогава но да се поопражнявам
ще се радвам на помощ от вас

# 281
 Embarassed прочетох как се прави тази торта, ще я пробвам и ще кажа какво съм успяла да направя

# 282
  • София
Някой да има снимки на торти с Мечо Пух и компания,или само фигурки?Дъщеря ми има рожден ден ноември месец и от сега си поръча торта с Мечо Пух и искам да се опитам да го направя.

# 283
ТУК има  детски торти. И Мечо Пух включително. Може да се вземат идеи.

# 284
ПРеди време и аз бях търсила торта "Мечо Пух" и попаднах на нещо интересно. Ето ти снимки с основните етапи по изработката, дано идеята ти е от полза:

Общи условия

Активация на акаунт