Отговори
# 105

Аз съм с бъбречна инфекция, 10 дни вкъщи и една шепа хапчета  Confused

Ео,бързо оздравяване!

# 106
Еовин Леле да се оправяш!  Hug

# 107
Шаварче, ако искаш да раждаш при определен лекар си плащаш за това. Това официално разбира се. )

Ео, бързо да се оправяш.

# 108
Благодаря, момичета  Hug

# 109
Еовин, бързо да се оправяш! това май болеше, за пръв път ли ти се случва, брех, дано не се повтаря!

Шаварче,
раждах в МД и платих за избор на екип.
 Упойки не ползвах, така че не исках анестезиолог, т.е. не съм си избирала,де. Преди това си правих КАП за всеки случай, ако се наложи при раждането упойка.
За друго няма какво да се плаща там. Аа, освен, ако не си избрала и акушерка, например ако познаваш някого.
Чувала съм, че някои после от благодарност давали пари, подаръци на тези, които са били на раждането. На мен никой не ми е искал нито преди, нито след това пари.

Така че ако избереш къде да раждаш, провери ценоразписите там и дали ще избираш някого, екип или не. Ако си избрала кой да те изражда, питай я в коя болница работи тази жена, виж там ценоразпис и тн. По-натам като му дойде времето, ще решите за анестезиолог, друг специалист ще държиш ли да присъства, също така отделна родилна зала само за теб може ли, това също се плаща, таткото дали може да присъства, това не се плаща де, после къде да те настанят, в стая с едно легло, с две с друга родилка и тн, бебо при теб ли ще е тогава и тн, престоя на ден колко е за тази стая и така.

Мечо, може и шаферка, пак ще е гот, аз бях с малко коремче, дансих си, весело беше, ние се женихме в планината, в една хижа Wink заслужаваше си. пожелавам и на вас люлка, и сватба  Hug

# 110
Еовин,скорошно оправяне  Hug

А относно избора на екип....как да избера като не познавам когото и да било примерно в избраната болница,и каква е гаранцията ,че като отида да раждам,ако е непредвидено,а предполагам дост ачесто е така - точно този екип ще е там или ще има време да се събере.......някакво безумно ми се струва това.....  Confused

# 111
  • Варна
Еовин Бързо да се оправяш, че не е шега.

Като подхванахте с ремонтите.. ние сме в разгара на обзавеждането на мижитурестия апартамент.
Поръчахме вече всичко, без масата за хола, която трябва да е с механизъм за повдигане, защото няма място за слагане на трапезна. Другото което няма да поръчваме е секция за хола, защото ще останем съвсем без пари.
Лошото е, че чакаме новата входна врата, която закъснява с 2 седмици #2gunfire, а старата е разбивана и едва се държи на заключалката и ни е страх да вкараме дори и едно нещо.  Всичко е платено и или е на склад или е в процес на изработка и ще е готово до 2 седмици, та днес пак ще им звъня да им меля за тази врата.
Понеже са само две стаи бебето ще спи в спалнята... докато е малко добре, но после не знам newsm78. А и аз имам планове да не чакаме много за второто, така че съвсем не знам как ще се оправяме после  Thinking

# 112
Ео, бързо оздравяване!   bouquet
За спането - аз искам на първо време да взема кош люлка (сигурно ще ми подарят ползвана), до към 4-ти - 5ти месец, за после съм си харесала дървено легло ново, пак малко, 60 на 120, защото нямам много място в спалнята. Може още сега да го купим с матраче.
Аз си мисля таткото да си спи при нас, все пак и той има отговорност по отглеждането, ако нещо много не може да спи, може да ходи и в хола, но не ми се иска такъв вариант. Имаме едно малко стайче, което става за малка детска на първо време, но виждам отделяне чак към 1,5 годишна възраст, живот и здраве. Дотогава стаята я ползваме като кабинет.

# 113
От личния си опит мога да споделя, че според мен акушерката е много важна. Ражданията са ми нормални, но благодарение на акушерката нямам шевове, а едното ми дете се роди 3,800, а другото 3,450. Тя следи долу какво става и дава напътствия. Поне при мен беше така. Затова, освен лекар, смятам да си избера и акушерка.
Винаги съм държала да живеем отделно. Даже бяхме на квартира с двете малки деца докато ни стане готово жилището. Спяхме всички в една стая. Ние на спалнята, оградени от две малки креватчета. Сега се шегувам с баткото, че в нашата стая няма място за детско креватче и бебето ще спи при него- приготвям му шишетата за през нощта и е готов.

# 114
Еовин, бързо да се оправяш! това май болеше, за пръв път ли ти се случва, брех, дано не се повтаря!
Да кажа, ако се случи на друг да имате предвид.
Бях висяла половин час права в университета и тогава ме заболя отдясно, но не се впечатлих много, тъй като мен и друг път ме е болял кръст. На другия ден обаче една температура от над 38 градуса, а и още болки  Shocked и много се шашнах, звъннах на лекарката, тя каза, че сме изпуснали за днес даването на урина в лабораторията и да дойда утре (т.е. днес). Та вчера цял ден се борих с т и пих ношпа да не боли много. Днес ми пуснаха урината, тя ме прегледа и каза, че наистина най-вероятно е инфекция (аз миналия път като имах бактерии, тя предупреди, че може да стигнат до бъбреците, но тогава успяхме навреме да ги изчистим). Дадоха хапчета и чакаме резултат от урината. Бебето е добре, аз се бях притеснила, че я съм го опекла, я сварила с тая температура Simple Smile)

# 115
Аз ще раждам в частна болница, въобще не подлежи на коментар. Това ще ми е по всяка вероятност последното раждане в живота, и държа всичко да е ок.На принципа съм: плащаш/получаваш, не ми се рискува със здравето моето и на бебето, особено, като знам през какво сме минали......благодарение на шефката на болницата, в която родих/частната/ синковеца е без операции и израстна бъбречните проблеми.
Личното ми мнение е, че сватби, кръщенета, балове с много хора са огромен, излишен разход предпочитам да се оползотворят парите за нещо по-стойностно.......но всеки си има различна гледна точка, аз не бих разчитала на нещо безплатно в Бг. като дадеш на някой хора някой друг лев, уж от благодарност, после да почерпиш......и като се дръпне чертата, по-добре да си платил официално, поне знаеш за какво е, и можеш да имаш претенции.
Не знам как ще раждам, чакам таткото да се  прибере и да си запиша абонамента в "Свети Лазар". Предишният път бях много смела и не изпитвах грам страх, но този път..........яко ме тресат нервите относно раждането.
Имаме една детска стая, която сега планувам да обзаведем, до този момент баткото спеше при нас на спалнята. Таткото се шегува, че като гледа май той ще се изнесе в новата детска, а аз с бебето и баткото в спалнята. Синковеца все обяснява как аз ще гушкам него, а той бебето.
Бъбречните инфекции обикновено си имат причина, направиха ли изследвания, освен стерилна урина?
Защото така лекуват последствието, а не причината, т.е. ще излекуват инфекцията, която е въпрос на време да се появи отново, ако не е открита причината.
Баткото го кръстихме на 45 дни, само със семейството на кръсницата, без баби и без дядовци. От сега планувам кръщенето на принцесата, по подобен сценарии, избрала съм кръстник/ или приятелят на мъжът ми от Холандия, или моята приятелка от Англия/, ако баби и дадяовци искат да идват, други няма да каним, без излишни панаири Mr. Green

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 11:33 от ani27

# 116
Ами не Rolling Eyes Ще видим, аз другата сряда пак ще ходя и ще питам Rolling Eyes

# 117
А относно избора на екип....
каква е гаранцията ,че като отида да раждам,ако е непредвидено
точно този екип ще е там или ще има време да се събере

И аз се замислих над това?!
При мен ще има избор на екип, защото искам да ме изражда моята гинеколожка.  Blush

# 118
Ами не Rolling Eyes Ще видим, аз другата сряда пак ще ходя и ще питам Rolling Eyes
Поне на един ехограф да ти видят бъбреците

# 119
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

За спането, Ния си има стая, но я ползва само за игра, спала е там точно 3 пъти, спи си при нас в сгъваемата kошара. За сега ми развива теорията, че kато се роди бебето щяла да си спи в стаята, но имам предчувствие, че татkото ще спи там, а Ния на спалнята, но ще видим има време, kой kъдето исkа да спи.

Аз сега си чаkам резултата от kъсния БХС, бебето си ме бута и с ръkа се усеща, явно ще е по-шавливо, дъщеря ми беше доста kротkа в kорема, за сметkа на после Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт