Отговори
# 150
Много ми харесва това име!
На галено: Нико....... супер.  Peace

Страхотно име!

# 151
Мирама, кръсти го Явор, нали какта е Калина, да бъдат нераздени, като в стихотворението на Яворов Peace

# 152
Видях я моята бебка  Heart Eyes Станала е цели 273 грама, но се зачудих не е ли сложила малко от миналия път, че вече трябва да наддава с по-големи темпове.
Потрети докторката, че е мадама, така че да слагаме розовия щъркел  Joy

Ани, какво ще кажеш за 6-цата като число за име  Wink

# 153
Уффф, знам това с починалия човек, ама то пък няма да е кръстено само на него дето се вика.
Просто името ми харесва, но ще видим какво ще каже и мъжа ми по въпроса.

Асен, не е лошо име, но малко ми е....не знам.

Явор, не искам, макар че ще има имен ден и той на Цветница. )

Абе изобщо, сложна е работата с имената. )

# 154
Мирама, и от мен глас за Никола - Калина и Никола се връзва чудесно. Това за починалия човек - не бих се съобразила точно с това (единствено, ако е починал много млад при някакъв трагичен инцидент, примерно).

# 155
За кръщаването с името на починал, знам, че не е хубаво първо дете така да се кръсти. За второто знам, че няма проблем. Ние точно затова не кръстихме баткото Александър(на баща ми), а искахме. Този юнак, обаче ще го кръстим на татко, поне за сега това сме решили. Аз си мислих за някакво производно, но не ми допадат особено Алекси, Алек и от сорта, но сега като се замисля Алек не звучи зле newsm78
Днес сте много активни Simple Smile

# 156
  • Варна
И аз, и аз съм за Никола.
Това ми е едното от фаворитите за име.

А за починалия човек, до колкото знам не е хубаво първо дете да се кръсти на починал човек.
НО, на татко баща му е починал 3 седмици преди той да се роди Sad (бил е първото им дете)голяма трагедия, но баба ми си го е кръстила направо с цялото име на починалия му баща.
Е да ми е жив и здрав - нищо му няма и мисля, че е успял в живота, стойностен човек.  Не се разубеждавай само от суеверия.

# 157
Аз се стремя към максимално кратко име, за да можеш да се обръщаш както на галено, така и с цялото име към детето.
Дълги имена, на които цял живот на човек му викат на галено не ми допадат съвсем.

Аз не съм хич по суеверията, името го харесвам отдавна. ) Остава да убедя мъжа ми, защото не съм съвсем сигурна в неговото мнение.

# 158
Здравейте! Връщам се от ФМ. Всичко с бебо е наред, твърдо момче! Падна голямо въртене и криене. На докторката и беше трудно да го хване спокоен. Особенно за горната устна така се беше скрил с ръце,че чакахме малко и сменях пози,за да се обърне. Тъкмо се облякох и бях тръгнала да излизам и докторката ме върна да легна пак ,защото едната снимка на мозъчето,която остава в досието не беше достатъчно ясна. Аз малко се сепнах да не е видяла нещо съмнително. Всичко си беше наред. Бебо е в нормите, около 300 грама. Мериха ми дължината на шийката, няма проблем. Имам много снимки,но нямам видео. Те си ми бяха казали,че видео е забранено да правят по време на ФМ.  Crossing Arms
 Важното е,че бебо е добре, много е подвижен и расте добре,въпреки,че корема ми никакъв го няма.  Grinning
Ние сме избрали Александър за име.Името Никола (на майка ми и дядо ми)обмислям за второ име на детето (тук е традиция две и дори повече имена),но се двоумя,защото тук ще му изместят ударението на първата сричка и ще го изговарят с меко Л, което ще ме дразни. То така или иначе като второ име ще е само в паспорта и няма да се обърщат към него така,но го мисля още.
Ще пиша на лични на АПРИЛ2013 да ме добави на първа страница и ще потърся групичката във фейсбук.
Приятен ден на всички! Ео да се оправяш бързо! Знам какво ти е,много такива проблеми съм имала.  Confused Ще мине ,но не е никак приятно, особенно бременна.

# 159
и аз също съм за Никола много е хубаво Simple Smile  Hug

# 160
denise78, поздравления за прегледа. )

Уфф, абе като ви чета мерките и теглилките, само моето е такова голямо. )

Александър го харесвам като име, племенника така се казва. Но в БГ веднага започват да му викат Сашко на галено, а това ми е много отвратително. (

# 161
Честно казано, на мен Сашко ми харесва повече от поредния Алекс. И без това ще е поредният Александър  Rolling Eyes Иначе не е лошо име, ако не са по 5-6 в една група в ДГ.

# 162
Аз също подкрепям Никола...малко съм пристрастна, защото такава ми е  фамилията  Laughing

# 163
Това Сашко и аз не го харесвам! Няма да спра да повтарям,че не искам да го чувам докато не престанат!
За Никола и накратно Нико, аз много харесвам Нико и тук това е много старо холандско име. Не знам как ще се приеме в България,ако се казва просто Нико,защото това ми е другия вариянт за второ име. По принцип Александър беше първия избор на таткото, аз исках повече с Н. Но накрая реших да е Александър, харесвам името,но второто име го избирам аз. Татко се съгласи така и така си остана.

# 164
Ео, е аз няма да го кръщавам Александър, но дори и така да беше, не ми пука особено колко е популярно едно име. )

denise78, при вас е по-сложно, трябва да се съобразяваш със звученето и в двете страни и т.н. )

Общи условия

Активация на акаунт