Отговори
# 615
на мен ми е по-лесно да следя седмиците, дори като ме питат в кой месец съм се замислям...
и с миналата така ги смятах, по седмици  Peace

# 616
На мен на папката в ЖК са ми написали 14.04.2012  Laughing
На картона и всичко друго е 2013, явно са се разсеяли  Grinning

# 617
http://www.ebay.co.uk/itm/baby-bouncer-mamas-and-papas-/19076086 … sh=item2c6a3bc999

Я някой да обясни функцията на тез неща, ако има личен опит де.  Rolling Eyes
Благодаря!  bouquet

# 618
  • Пловдив
това е така наречения шезлонг Grinning
С предната бременност го смятах за абсолютна глезотия... Една колежка, обаче реши че ще вземе това на дребния и от тогава съм на коренно различно мнение - една от най-полезните ми вещи до към 6тия месец Peace
етърва ми роди преди месец - познайте какво купихме на малчо Mr. Green

Служи за спане, за люляне, за лежане при мама и тати, за игра (ако има гриф с играчки), а по-късно на мен ми служеше и за хранене, понеже дреб се свличаше в столчето а при ЗВБ едно от най-важните условия е бебето да е добре изправено Peace
...едит: много удобна вещ се оказа и при многобройни пътувания - лесно се разглобява, не заема място в багажа и така винаги има къде да оставиш бебето, дори и да си на "полеви условия"

# 619
А колко голямо трябва да е бебчо за да го ползваш, таз изправена поза нещо...

Мами как е на английски бебешко боди, пробвах с какво ли не  bodysuit, vest, ама имаше някаква друга думичка...? ooooh!

# 620
А колко голямо трябва да е бебчо за да го ползваш, таз изправена поза нещо...

Мами как е на английски бебешко боди, пробвах с какво ли не  bodysuit, vest, ама имаше някаква друга думичка...? ooooh!
Аз съм срещала baby bodysuit и onesie, но не съм пазарувала такива неща засега.
Да се надяваме, че активно пазаруващите мами ще се включат.

# 621
  • Пловдив
Ами зависи си от бебечето, но по принцип ортопедите казват към средата на 5тия месец да започне по малко, да се слага да седне.
Иначе под 45 градусовия наклон, предполагам може и по-рано Simple Smile

За бодитата - bodysuit newsm78

# 622
  • София

Аз този ще взема, става и за новородено Simple Smile

# 623
Аз съм харесала тази люлка, същата е като старата ни, само в друг цвят:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11017&cat=153
но ще я купим сигурно след, като се роди.
Вече имам 3 бодита купени в момичешки десени.

# 624
аз още нищо не съм започнала да купувам, само легълце съм харесала. а количка - такъв избор, че незнам кой ще избира Grinning
иначе съм направила списък, за да не пропуснем нещо и малко по малко ще започваме
иначе трябва да съм 22 седмица, което ще рече началото на 6 месец по 9-месечния календар, или средата на 6 месец по 10 месечния

# 625
Момичета какво мислите за този списък за новородено?Достатъчен ли е или има и излишни неща?

Дрехи, спално бельо + други текстилни изделия

Бодита или блузки с дълъг ръкав 3-5 бр.
Бодита с дълъг ръкав и крачол (цели костюмчета) 5-6 бр.
Бодита с къс ръкав (или камизолки) поне 5 бр.
Ританки - 5 бр.
Чорапки 5-8 бр.
Шапка за навън 1-2 бр.
Шапка за след баня 1-2 бр. (преценете дали ще ползвате, доста майки не ползват такава)
Хавлийки за баня 2-3 бр.
Възглавнички (до 6-10 месеца са излишни) 1-2 бр.
Калъфки за възглавнички 2-4 бр.
Лигавници 3-5 бр.
Обиколник (не е задължително) 1-2 бр.
Одеало лекичко (или тънко спално чувалче ) 2 бр.
Одеало плътно (или дебело спално чувалче или олекотено юрганче ) 1-2 бр.
Спално бельо, комплект чаршафчета долен, горен и калъф 2-4 бр.
Тензухени пелени 2-3 бр. (могат да се ползват и вместо възглавничка, и като завивка през лятото, а и за цедене на сокове)

Аксесоари и принадлежности за хранене

Адаптирано мляко (за всеки случай) - 1 кутия
Биберон залъгалка 1-2 бр.
Помпа за изцеждане на кърма
Биберони за шише 0-4 м. 2-4 бр.
Шишета - ако ще сте основно на формула 4 бр. иначе най-много 2 бр.
Четка за шишета и биберони 1 комбинирана или 1 за шишета и 1 за биберони
Термобокс за шишета единичен или двоен

Хигиена

Бебешки сапун или гел за измиване
Гъбка за баня
Бебешко гребенче и четка
Бебешко олио или зехтин - ако кожата не понася козметика се препоръчва бебето да се маже с преварен на водна баня зехтин в началото вместо с бебешко олио
Бебешки клечки за уши с ограничител
Мокри кърпи
Ножичка / нокторезачка  
Носов аспиратор
Памперси за новородено
Прах за пране за бебешки дрехи
Сапунерка
Термометър за вана
Крем против подсичане
Шампоан за тяло и косичка

Аптечка

Капки против колики
Бебешки термометър
Лепенки за пъпче (може и да не потрябват - на доста бебета пъпчето им пада в болницата)
Спирт 70% за пъпчето + обикновени клечки за уши (без ограничител) за почистване на пъпчето
Топоцин - антибиотично прахче за пъпчето

По-крупни покупки

Корито/ваничка за къпане за препоръчване е анатомична
Бебешка количка + чанта
Легло/кошарка + матрак (ако няма дюшече или матрак към леглото/кошарата)
Маса/шкаф за преобличане
Стерилизатор не е задължително, но е удобство
Кошница/столче за кола
Бебефони

Други

Музикална играчка за леглото + други (3-4 бр.) дрънкалки/играчки   В началото бебето не може да ги вижда или да играе, но е добре да се закачат на леглото шарени играчки. Специалистите твърдят, че така бебето ще прогледне по-бързо и ще има върху какво да съсредоточава погледа си

Кофа с капак само за мръсните дрешки на бебето
Непромокаема постелка за легло
Непромокаема постелка за повиване
Стаен термометър

# 626
Шаварче, това което си показала е шезлонг. С Калина не ползвах, сега си купих пак на Мамас и Папас.
За детските дрешки, просто отиваш в Baby, Clothes и там всичко е подредено по категории.

Ето, сложила съм ги на дрешки за момиче
http://www.ebay.co.uk/sch/Underwear-/147219/i.html
http://www.ebay.co.uk/sch/Babygrows-Playsuits-/57847/i.html

# 627
За излишни и необходими неща всеки има свое виждане, независимо дали става дума за бебе или за нещо друго - едни смятат, че трябва да има поне 2 коли в семейството, други живеят щастливо и без нито една. Зависи много от стил на живот, възприятия и т.н.

Поне аз част от изброените неща не планирам да купувам изобщо, а предварително няма да купувам неща от графа "за всеки случай" - като адапте, помпа, бутилки и т.н. Има достатъчно магазини, ако се наложи, ще купим. Като цяло ще пробвам да мина с минимален брой неща, и ако видя, че нещо ни е нужно, ще го взема, но само тогава.
Но всеки обича да подхожда към нещата по различен начин, така че разбирам и майките, които искат да са подготвени за всичко Simple Smile

# 628
За списъците - за дрешките бройките според мен даже са малко, но всек иси преценява.
Дете с 2-3ката дрехи трудно се гледа, не че е невъзможно. ~~~
Хавлийки имахме 2, удобно е и е по-добре така. Шапки малко сме ползвали, не виждах нужда.

Тензухените и по-плътните пелени са много полезни. Ползвах ги да постилам повивалника (все пак той си е с едно гумено покритие), да ги постилам на нашата спалня преди да сложа бебето и т.н., на столчето за кола, абе почти където се сетиш.

От помпи, шишета и т.н. няма особена нужда да се купуват предварително, освен ако човек твърдо не е решил, че няма да кърми примерно.
Аз съм си купила и сега обаче, не предвиждам особено дълго да издържи тази дейност при мен.

Козметика - душ гел, лосион за тяло, клечки за уши и Стеримар.

# 629
  • Пловдив
Бройката на дрешките според мен е увеличен - по 3 броя ти стигат на първо време...
Ако все пак ти потрябват повече - винаги можеш да пратиш таткото да отиде до магазина Peace (дребния имаше от всичко по 10-12 броя и пак не ми стигаха, но беше с ГЕР и затова).
Към тях бих прибавила и ръкавички - 2-3бр - синът ми се драскаше много... Същата работа вършат и чорапчета на ръцете Twisted Evil
бархетни пелени - за мен си бяха много необходими, но аз го повивах до към 4тия месец (успокояваше се много, не се стряскаше по време на сън и коликите сякаш поотминаха като взехме да го повиваме).
Могат да се ползват също и да ги постилаш, когато оставяш бебето на леглото, на дивана или където и да е другаде Wink
Обиколниците и възглавницата за мен са излишни Peace

От аксесоарите за хранене - всичко освен помпата за кърма е излишно, ако смяташ да кърмиш Peace

Хигиена - термометъра за баня ори мен се оказа излишен - изобщо не съм го ползвала Rolling Eyes
Бих прибавила 2-3 непромокаеми пелени (миналия път си взех от Джъмбо една синя и една оранжева - излезнаха много сполучливи Peace От Вис Виталис си бях взела 2 - бели със син кант отстрани - голям боклук #2gunfire - след няколко пранета се разпокъсаха, а цената им беше по-висока от на тези в Джъмбо #Cussing out)

Аптечка
- бих прибавила физиологичен разтвор (банка или ампули) - служат за промивки на нослето и очите. Също и 90% спирт - с него обработвахме пъпчето след баня.
Топоцин аз не съм ползвала!

По-крупни покупки
- бебефоните са излишни, ако ще спите в една стая Peace на нас ни потрябваха едва след като го преместихме в неговата. Иначе са си голямо удобство Heart Eyes
Стерилизатор - ако сте на кърма - не виждам смисъл...
Същата работа върши и уред за готвене на пара Twisted Evil А след 6тия месец можеш да приготвяш храната с на бебо с него Simple Smile
Тук бих добавила слинг - аз не си представям да съм без такъв Peace

Други - видях, че тук са ги поставили непромокаемите newsm78
Играчката за леглото си е инвестиция и за мен 1 е предостатъчна Simple Smile Има едни прожекционни лампи - малкия се заглеждаше много повече по нея, отколкото по въртележката Peace
И в първите седмици е по-добре играчките да са черно-бели, отколкото цветни - има хиляди изследвания по въпроса Peace

Това е моето мнение и не ангажирам никой с него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт