Отговори
# 630
sweet_maniche, тя и щерката беше с ГЕР, но дори и да не лблеше, не виждам как 3комплекта дреки ще ти стигат. Всеки си преценява де. )

# 631
  • Пловдив
ето сега гледам племенника (на месец) - с по три ката дрешки е и са му достатъчни, но то ртова бебе само яде и спи  smile3532
На обяд като го къпят етървата изпира дрешките и до другия ден за изсъхнали Peace
Аз си признавам, че мен ме мързеше да пера на ръка и бутах всичко в пералнята, но в нашия случай такава се пускаше всяка вечер... А на другия ден сутринта ме чакаше камара от миниатюрни дрешки за гладене Crazy

# 632
За дрешките..ще купим на първо време по-малко...например колкото са в списъка,защото съм сигурна,че ще ни подарят и много...пък като знам и майка ми и свекито какви са...доста ще ни заредят.Обаче имам питане за пелените...трябва ли да се повива бебето?Една позната наскоро ми каза,че е повивала нейното...а аз мислех,че вече не се правят такива неща???И за коритцето...какво ползвахте анатомично или обикновено?

# 633
  • София
Помпата и да кърмиш, пак я ползваш. Освен, ако не цедите на ръка, но това за мен е по-трудният вариант. Ползвах си помпата още в родилното. Съответно имах и стерилизатор за микровълнова, в който изварявах помпата, контейнерчетата, биби...
Дрешки не сме имали повече от 3-4 бр. от всичко, стигнаха, а и то все някой носи, подарява, та се събират.
За тензухените пелени и аз съм с две ръце ЗА. За подсушаване след баня са много добри в началото също. На шкафа-повивалник слагах гумирана непромокаема подложка, сега пак ще си взема такава. Еднократни чаршафи също ползвах.
Шапки за след баня - не, сега сигурно пак няма да ползвам.
Чорапки в началото също ми бяха излишни - бебето е с ританки или гащеризонче, така че не виждам защо и чорапи да се слагат, да не говорим, че те ги изритват.
Възглавница - някъде след година и половина може би почнах да слагам, преди това не е нужна. Иначе подлагах под главичката кальфки, в случай че нещо се оповръща.
И последно да кажа, че шезлонгът и на мен ми вършеше доста добра работа, та пак ще ползваме такъв.
Ваничката ни е анатомична, въпреки, че в началото бебето е малко за нея. Много по-лесно я къпех на мивката или в малко легенче.

# 634
  • Пловдив
Именно и затова написах, че няма нужда от толкова дрешки да се купуват Flutter Вкъщи, който дойдеше - все дрешки носеше hahaha

За повиването - отрича се това стегнатото повиване, което се е правило едно време. Иначе има изследвания, че повиването успокоява бебетата, защото те са свикнали на тясно в коремчето на мама и големите пространства ги плашат. в началото и рефлексите, които имат ги стряскат (дребния като спеше си мърдаше ръчичките и се будеше от това). И при колики помага, но не съм сигурна точно как newsm78

Коритце ползвахме (и все още ползваме) обикновено, като в началото му слагахме вътре анатомична стойка (продават се отделно) Peace

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 14:57 от sweet_maniche

# 635
Добро утро момичета  bouquetДа се порадваме на слънцето,въпреки силния ятър.
Дрешките ние почти ги накупиме,но по 3-4 бр,защото и аз като знам после колко подаръци ще има Laughing,та да оставим и на другите малко hahaha
За шезлонга и аз съм за,понеже една приятелка така изгледа малкия.Много удобно ми се видя,а и за хранене вярно си ОК baby_neutral
За сега сме взели 2 стъклени шишета(не от най-големите) с биби,залъгалки,предпазители за зърна,гъбка за къпане,непромокаема поставка за повиване(розова на хипопотамчета с пате Crazy).
Чудя се сега ли да купуваме чувалче за спане или като стане на 2-3 месеца живи и здави newsm78То в началото нали не мърдат много,много Blush
Момичета излезе ми контролната микробиология и май е ОК,вие как мислите има ли за какво да ходя при док:
ПОСЯВКА : НЕ СЕ ИЗОЛИРАТ МИКРООРГАНИЗМИ. ПРЕПАРАТ : 3-4 ЛЕВКОЦИТА / ПОЛЕ; МАСОВО ЛАКТОБАЦИЛИ; ПЕК.
На първата ми намериха стрептокок-бета

# 636
здравейте и от мен.сега се прибрах от последната ми ЖК при тоя лекар в понеделник като ходя за болничния им заявявам, че ги сменям. първо ми казват, че ми е много ниска захарта и че не ям сладко, после ми казват, че 3кг за един месец са много е те според тях от къде се появиха щом по тяхната логика не ям сладко. абе нямам думи.
п.с. не съм звъняла на другия лекар, че искам да се местя при него, да му звъня ли или просто да отида с документите?

# 637
Вчера ни подариха детско легло, хората заминаат да живеят във Франция и се отърваха от таз мебел. Знам, че ни е рано, ама сега мога да го дам за малката братовчедка и като стане детето на 3-4 ще си го вземем. Обичам да се рециклират така нещата.
Кошарките чакат търпеливо в мазето на зълва ми, количката и тя, тези дни си мисля да сортирам 2-та чувала дрехи, които ми дадоха и да купя малко бодинца .
Смятам да кърмя, но задължително ще взема 2 шишета, после ще ги ползвам за вода чайове сокове.
Искам термометър да потърся тези дни.
Хич не се притеснявам, само бебчо да е наред, пък материалните неща, ще се набавят малко по малко.

Цените на бодинцата в България ме интересуват, за да мога да направя сравнение, кое за колко пари взимам. Сега ще разгледам из нета.

# 638
Момичета аз отивам да се видя с приятелки и да се поразтъпча малко Wink
Хубав и усмихнат ден от мен  bouquet

# 639
dandeto, вземи си направление от личния лекар за АГ, и отивай при новия док, може да не му се обаждаш. в една клиника ли са, за да ти се пренесе ЖК по-лесно?
щом не се чустваш сигурна при този АГ го смени, че вече напредват коремчетата Wink

Мечо, МБ ти е ок мисля, лактобацилите са полезни мисля, важното е, че няма коки и други, ще ти я разчетат и дано всичко е наред и после  Hug

denise, много гот количка, която си показала, браво!
и щезлонга на Sunny много ми хареса. ние ползвахме бебешкото кошче за тая цел. лесно сгъваемите неща винаги са удобни при пътувания насам-натам  Peace

много удобни в началото са бодитата тип като на втория линк първата картинка, които е посочила Mirama, това вдясно, с копчета отдолу догоре, лесно мушкаш ръчичките в ръкавите, крачетата в крачолите, без да въртиш бебо насам-натам и да го премяташ  Crazy
аз бих заложила на повече такива бодита с къс, с дълъг ръкав, защото са удобни, на подаръци не бих разчитала, защото обикновено се носят по-големи неща, с перспектива и са за по-натам Wink
също удобни са тези, които са с прехлупени рамене, лесно влиза главичката, без копчета са, за след първите два-три месеца.
имах много камизолки, които се премятат отпред без копчета, много удобни.
моята щерка е есеннно-зимно бебе, така че имахме чорапки, които слагах върху ританките й, никога отдолу, в първия месец съм обличала нещата наопаки заради ръбовете Wink
кърмила съм доскоро, но в началото мисля, че е необходима вещ помпата, както и две шишета, също и кутия адаптирано мляко (така и не съм я отворила, но беше в нас), помпата и шишетата ползвах още в родилното от първия ден, за да се изцеждам, водичка имаше в едното шише.
общо взето ок е списъкът, с повече долни дрешки - камизолки или потничета, и ританки.
бързо съхнат дори и да не са в сушилня, лесно се гладят, че наистина са малки  Heart Eyes

първия месец къпех беба над мивката и то само с вода, мажех с олио, после взехме коритце и душ-гел за глава и тяло Simple Smile

# 640
По моя преценка 2-3 бодита са си малко. Пера в пералня, и не се събира всеки ден за цяла пералня.
Ползвахме анатомична ваничка, много доволна, после я дадох на приятелка, при тях не вършела работа. След 1г. започнах ме да го къпем прав в банята, много по-удобно от играчката с пълненето на вана и т.н.
Пелени почти не съм ползвала, повивалника постилах с пелени за еднократна употреба, вършеха ми чудесна работа. Чувалче за спане също не ползвах, така и ми остана ново.
Чакам да мине още малко време и ще ревизирам дрехите от баткото.

# 641
Аз и с първото и сега съм взела доста повече дрешки, отколкото 3-4комплекта. Пера отделно бебешките и няма да лангъркам една пералня с 2чифта дрехи просто. За това предпочитам да имам за по-дълго време.

За повиване, не съм повивала нямам и намерение да го правя.

За корито, не ползвах с Калина, къпех я в един голям кръгъл леген. Супер удобно ми беше. Сега мисля да си взема ваничка обаче, но ще видим.

# 642
Момичета, бих ви посъветвала за хемоглобина да се консултирате с хематолог преди да приемате каквото и да е. Аз специално съм с вродена анемия, която по принцип не е нищо особено, но приемът на желязо не ми се препоръчва. Моята хематоложка искаше да види витамините, които ми е изписал гинекологът, та ако има желязо да ги спирам.
Ние нищо не сме купували. Като се роди, живот и здраве, тогава. Имаме си легло от кака и батко, а и някои дрешки смятам да ползвам. Къпали сме ги в обикновено корито, като ги мажехме с олио.
Другата седмица сме на консултация, дано ни кажат пола. Дъщерята само брои дните и ме праща още сега.

# 643
забравих да пиша, че и аз не съм повивала моята шавелка, абсурд да го направя просто, не съм слагала ръкавички, нито спално чувалче.
спеше с боди и завита с чершафче и вълнено меко одеалце или вълнена пелена зимата.
през деня много спеше в количката  Peace

# 644
  • София
Аз ританки не използвах, бях купила е 1-2 чифта преди да се роди бебето, ама омаляха за 2 седмици, ползвах или цели гащеризончета или памучни панталонки и чорапки. Шапка за след баня не съм ползвала, нито съм затопляла стаята допълнително. Бодита с дълъг ръкав също не препоръчвам да се купуват много, освен ако не седи бебето само по тях. За долно бельо с къс ръкав или без, няма нужда да се прегряват децата.

Според мен на първо първо време 5-6 бодита и 3-4 гащеризончета, вижте какво ще ви подарят, първите месеци растат, като гъби и всичко умалява.

Общи условия

Активация на акаунт