Отговори
# 75
jos, сетих се за  Патрик

# 76
благодаря ви, момичета. толкова хубави имена, за които не съм се сетила  Hug
и Преслав ми харесва, и Панко, и Павел, и Персиян... ще мислим
Павел най-ми ляга засега, трябва и с мъжа да говоря Simple Smile не че има претенции, ама и той за помощ Wink
миналия път писах на един лист по пет-шест имена на момиче, и на момче и си избрахме по едно Simple Smile
сега май пак ще правя списъче да си избираме Wink

за списък:
за родилното-
- за като отивате да раждате:
-лична карта;
-документите от ЖК;
-телефон, гсм де;
-един-два лева;
-пакетче солети, бисквити, шише вода малко;
-нощница с копчета отпред ако ще кърмите;

и за после: може да ви ги донасат;
-помпа за изцеждане на кърма, две шишета още за родилното - за кърма, и за водичка;
-памперси;
-тетра за подмиване;

на първо време:
- кошче за кола (най-малкото от родилното като излизате);
-коплект за изписване;
-пелена;
-пакет мокри кърпички без алкохол;
-пакет памперси (няколко за родилното и за вкъщи после);
-козметика за бебе - олио, топоцин за пъпчето, риванол, физиологичен разтвор с клечки за уши ако има корички в нослето за да диша по-лесно да се махнат;

и за вкъщи:
-шапчица за след къпане, гел за къпане (имах универсален за коса и тяло за новородено на Бюбхен)
- ваничка първия месец не ми трябваше, защото я къпех над мивката Wink
-легло (на първо време купихме от преносимите кошари на второто горно ниво спеше с повивалник е);
-да отделите комод или чекмеджета за дрешки и козметика на бебо;
-матрак, 2комплекта чершафи и един непромокаем (на Бертони имаше хубави хавлиени);
-5-6 коплекта ританки и бодита;
- 2-3 чифта чорапки и 2 терлички;
- одеалце за завиване или по-топла пелена.

за по-натам може - ваничка, количка, връхни дрехи, обувки и буйки чак като проходи; голямо легло - след 6-7ми месец, когато започне да се изправя; възглавнички след първия месец ниски за бебе и др.

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 20:28 от jos

# 77
Simple Smile докато пишех - 4 нови отговора Wink

# 78
  • София
Леле, и училището ли подкарахме? Laughing
Дъщеря ми е предучилищна група в детската градина в момента. Другата година ще изкара пак там най-вероятно. А за училището, което съм избрала, ще подаваме документи през април 2014 - тогава им започва кампанията за прием на първокласници там. Та, дъщеря ми ще бъде на 6г. и 9м., като тръгне не училище. Но за мен това е по-добрия вариант, отколкото да е на 7г. и 9м. вече следващата година.

Относно списъка за болницата, такъв може да вземете директно от там. Аз ходих на Дни на отворените врати, в няколко болници, където ни обясниха и показаха всичко, както и ни казаха какво се иска в тяхната болница, защото има леки разминавания понякога. Препоръчвам ви, ако имате желание разбира се, да отидете и вие на такава обиколка. Wink 

# 79
  • София
Здравейте и от мен  Hug как ме замислихте за име- до сега не съм мислила нищо  newsm78  и понеже ще сме моми  4470  мислех за имената Ема, Яна, Сиана...буквата няма значение понеже не мисля да я кръщаваме на някой специално- важното е на двамата с таткото да ни харесва Simple Smile

# 80
Дасе запиша и аз в новата тема.   bouquet
Първо да не забравя,че обещах -шаварче в социалните се подават документите, не в общината.  Peace
За имената, ние сме го измислили името,по-скоро и двете му имена, и спрях да мисля вече. Вече често и по име си му говря.  Grinning Те хората изобщо още не забелязват,че съм бременна, днес и една приятелка,която отдавна не съм виждала не забеляза. Като й казах и ми рече ТИ КЪДЕ ГО НОСИШ ТВА ДЕТЕ?  Laughing
Утре съм на ФМ и нямам търпение!

# 81
днес четох, че дъщеричката на Бербатов се казва Елиа, хареса ми името Simple Smile

# 82
Темичката е супер готина. Благодаря !!!  Hug  bouquet
За името с Х - Хрисимир или Християн
За училището племенника ми тръгна на 6 горкичкия много му се спинкаше в 1 клас като се прибереше и веднага заспиваше, обаче сега вече е 3 клас и е супер по математика така му сече акълчето ...
За покупките имаме си шапчица и само това. Като влезна в някой магазин се захласвам по всичко, но иначе още не ме влече.
За раждането в СтЗ в държавното е 250лв + един голям списък, а в частната и по точно Ив.Рилски 500лв. влизаш си дават ти дрешки, пращат тези с които си отишла на таткото без багажи без покупки. Ама и за това още не сме мислили  Grinning

# 83
Утре съм на ФМ и нямам търпение!

Успех на прегледа!
После да ни зарадваш с хубави новини!  Hug

# 84
Е, на мен училището ми е на дневен ред. Синковеца е задължителна предучилищна от догодина, става на 5г. Трябва да реша къде ще бъде: в училище илив градина , в държавно или в частно ........не е лесен избор и това се очертава да е като време, точно около раждането/април, до колкото знам тогава започват записванията за предстоящата учебна година
Още януари трябва да го запишеш, за да си спокойна
Е, как януари, аз мислех, че април се случва, не е ли рано? Защо тогава?
Съвсем ме разби, не съм проучвала подробно newsm78

# 85
добро утро и от мен. много ни е хубава темичката браво Бръм  Heart Eyes доста сте писали вчера сега се връщам да ви чета

# 86
Добро утро мамчета Laughing
За покупките от роднини,понеже бабите им казахме,че пазаруваме вече,те после щели пари да ни дадът.Както икат,аз им казах,че не е задълвително,ноооо Wink А пък за другите newsm78 те повечето са с деца  и предполагам,че като закупуват,ще взимат за по-големия период,там след 3 месеца или питат от какво имаме нужда Peace
Ние легълце взехме от тези кошарки,които стават на юношески,че да не взимаме по няколко легла за различните периоди,циви и здрави Heart Eyes

# 87
добро утро Simple Smile и ние така за първата половин година - преносима кошарка. след това с дървено легло, на което махнахме решетката след време като започна малката сама да се катери, с малка преградка до главата да не тупне евентуално долу.

Denise, стискам палци за прегледа днес!

снощи се сетихме с мъжа ми още едно име с п, Павлин. по-ни хареса от Павел  Rolling Eyes
искаме да има л, н, и или м в името Simple Smile има време за името де, то детето с името се ражда, както казват Wink

според мен също по-добре детето да тръгне на 6 и половина, отколкото на 7 и половина и повече годинко на училище. Но все пак и от детето зависи. Чудила съм се винаги предучилищната в детска градина ли е по-добре да се кара или в училище (не визирам частни, де).

# 88
  • София
Е, на мен училището ми е на дневен ред. Синковеца е задължителна предучилищна от догодина, става на 5г. Трябва да реша къде ще бъде: в училище илив градина , в държавно или в частно ........не е лесен избор и това се очертава да е като време, точно около раждането/април, до колкото знам тогава започват записванията за предстоящата учебна година
Още януари трябва да го запишеш, за да си спокойна
Е, как януари, аз мислех, че април се случва, не е ли рано? Защо тогава?
Съвсем ме разби, не съм проучвала подробно newsm78

ani27, провери си. Иначе и аз писах, че за нашето училище записването също става през април, но това е за първокласници. Може би за предучилищните групи срокът е друг.

Ей, цените за раждане в Ст. Загора много ми харесаха, ако и тук бяха такива...

# 89
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1527476
Стори ми се интересно и за това го пускам,ако някой иска да го прочете Peace

Общи условия

Активация на акаунт