Отговори
# 120
ще имат време екипа да се събере, т.к. от приемането до раждането има време, поне час-два Wink минимум.
така че който иска, ще дойде!

Еовин, както писах, дано не се повтаря. никой не е застрахован наистина.
пий повече водичка! и аз като съм на работа сега се улисвам и понякога забравям водата, но вече съм извадила едно шише на бюрото и така се подсещам.

мъжът ми беше на квартира като се запознахме, нищо, че беше на центъра, хазяите не бяха стока и предпочетохме да се изнесем, да си потърсим наше жилище, макар и малко, отколкото да се местим по квартири или при нашите/техните. не че някои от тях щяха да ни октажат Wink
и аз не бих се делила с мъжа ми да спим в различни стаи, толкова пъти ми е помагал за малката нощем... пък и е друго като има някой до теб.
бих посъветвала бебоците да ги свиквате да си спят на креватчетата, наляво, надясно да редувате. евентуално при нощно кърмене - до вас, от вашата страна и след това пак в леглото.
това от личен опит споделям  Peace
после сте си двамата с мъжо на леглото  Heart Eyes

и ние стояхме няколко месеца само с един диван в хола  Mr. Green
обзаведохме първо детско-спалнята Simple Smile

# 121
Здравейте,
Ео оправяй се бързо!

За имената - с "П" - Петър; с "Х" - Христомир
Аз съм зациклила на буквата "Р", нищо не ми харесва, въобще имената за момчета хич не ми харесват Confused

Май рита вече, малкото маймунче. Освен това корема ми порастна доста последните дни.

За покупките, все още нищо. А трябва доста неща да се купуват, вкл. и креватче.

За спането, бебето при нас, другите си имат децка стая. После ще мислим.

И да не забравя - благодаря за темата!

# 122
От няколко години си мечтая да живеем самостоятелно с мъжа ми!
Но какво да се прави...... явно ще се случи след раждането и малко след това, надявам се, че няма да отлагаме още години.

На мнение съм, че младите трябва да си живеят самички,
колкото и да се разбираме с родителите.. рано или късно се появяват конфликти, което е нормално,
но ако може да се избегнат, ще е най-добре.

Хич не ми харесва някой да ми казва кое как се прави или да ме гледа в ръцете.  Mr. Green

Искам да съм с бебка и мъжа ми, на другите ще ходя на гости. Laughing

# 123
  • София/Варна
  tiptoe

Минавам само да се запиша и пак отивам да пазя леглото. Контракциите ме тормозят здраво и се моля само да не е както предния път до края на 7 месец.

# 124
  tiptoe

Минавам само да се запиша и пак отивам да пазя леглото. Контракциите ме тормозят здраво и се моля само да не е както предния път до края на 7 месец.
стискам палци да минават по-бързо и да се появят чаак като му дойде времето.

# 125
  • София
  tiptoe

Пожелавам ти бързо оправяне. Разбирам те какво ти е ....и аз още пазя леглото, че от време на време си ме понаболява кръста и ме е страх да не са пак контракции.

# 126
  • София
Аз да се похваля - снощи ходихме на пазар до Карфур ( The Mall ) и поразгледах в H&M има страхотни бебешки дрешки....направо очите ми останаха на тях Shocked Shocked Shocked Money Money Money но пък и цените не са хич малки.
От там си купих само един чорапогащник за бременни - 17.90 лв.  Money малко скъпичък, ама викам айде за първи път да си купя нещо за бременна....а и нямам много дебели чорапогащници. Иначе си харесах и дънки от там, блузки, НО цените ме убиха: дънки за бремнни - под 50 лв. нямаше, блузки за бременни - под 50 лв. нямаше. Харесах си само една рокличка с къс ръкав за 20 лв. ама се отказах, защото е по лятна и сега няма как да я нося, а докато и дойде времето вече няма да имам корем и няма смисъл.

А в карфур гледах, че има на промоция столче за кола, но ми се стори много евтино ( около 50 лв. ) и без никаква марка.....

# 127
за столче за кола има много време, защото на първо време детето ще е в кошче, почти легнало положение и с гръб на посоката на движение!
по-добре гледай за колко килограма е, по-добре да обхваща двете възрастови групи, да има удобна възглавничка, докато е малко детето, да има степен да полягва столчето, също така да се закопчава лесно за коланите, да е високо, за да може детето да гледа навън като поотрасне  Peace

# 128
Ние обиколихме магазините с щерката, Пени, Лидл, ДМ. ))))
Похарчихме едни пари, и така. )
Накупих си разни коледни сладки и др. чудеса. ) и за нея стикери, коледен календар.
Сега много мисля едно бижу, показвах в групата във фейса и май ще си го купя. Иначе пари за какви ли не глупости давам (днес оставих тези пари в 3те магазина).

Аз имам кошче люлка от мъжа ми, ползвахме го с дъщерята (хич не го исках най-напред) и това е нещо страхотно. ) Ако човек може да отдели едни 150-200лв. да купи и такова, или да му подарят, взимайте смело. Ползва се малко (до около 5-6месеца), но е много удобно.
Сега спи в дървено легло - 140х70, което после ще остане за бебето, а на нея на пролет ще купуваме голямо и обзавеждане.

За раждането, болниците и плащането.
Аз държа да си родя отново при моята лекарка, тя работи и в държавна и в частна клиника. Но не ми се дават 950лв. за частната, да не говорим, че ако има някакви усложнения, или проблем с бебето го транспортират пак в държавната.
Ще родя в държавната, вероятно с избор на лекар, или екип. Това ще го обсъдим с нея.

Столче, кошче....в БГ са го измислили това "кошче", навсякъде си се казва столче за кола, независимо в коя категория е.)
За новородено се ползва категорията 0+ (която е от 0-9кг). Столчето се монтира обратно в посока на движение, като вече има различни вариации. Може да е с база, без база, с изофикс.
Моето е Грако (запазих си го от пълния комплект с количката), с база. Но в предишната кола базата ми беше неудобна и бях сложила само столчето. Сега ще видим в тази кола как ще е.

# 129
А относно избора на екип....
каква е гаранцията ,че като отида да раждам,ако е непредвидено
точно този екип ще е там или ще има време да се събере

И аз се замислих над това?!
При мен ще има избор на екип, защото искам да ме изражда моята гинеколожка.  Blush

Момичета, не съм раждала до сега, но и аз ще съм с избор на екип.
Според мен, когато и да започне раждането се обаждаш на избрания от теб лекар (при предварителна уговорка с него) и той ако не е на смяна става и идва в болницата....нали за това ще му се плати Simple Smile  Wink

# 130
  • София
Мда, такава е процедурата общо взето. Аз зараждах в неделя, колко пъти звънях на моя доктор, докато стана ясно, че наистина ще раждам този ден и ще тръгвам към болницата. Имах чувството обаче, че хич не му се разкарваше в неделя...  Tired Отидох вече в родилното, там ме приеха, той се беше обадил, де, но приемащия като ме прегледа каза: "Бързо се обаждайте на д-р еди кой си, че трябва да идва, щото може и да изпусне, ако не дойде до 1 ч."  ooooh! Е, не родих за 1 ч., но някак си ми остана тогава едно такова усещане за този доктор...

# 131
Аз се чудя дали не е прекалено рано да се обсъжда раждането с доктора, който си избираме....
След няколко часа съм на преглед при АГ и се чудя дали да подхвана темата за раждането или да го оставя за по-нататък, тя всъщност още не знае, че искам да си я избера за израждането... Blush

# 132
Леле мами, изядох 200 грама
Скрит текст:
кокоски, това са насипни сладки, така ми се услаждат напоследък.
Laughing Laughing

Определено не дейте да разглеждате кулинарните теми във форума. Wink

# 133
Аз се чудя дали не е прекалено рано да се обсъжда раждането с доктора, който си избираме....
След няколко часа съм на преглед при АГ и се чудя дали да подхвана темата за раждането или да го оставя за по-нататък, тя всъщност още не знае, че искам да си я избера за израждането... Blush

За мен ще е първо раждане и  преди два дни като бях на ЖК подхванах тази тема с моя лекар. Казах му, че съм се спряла на него, говорихме за възможностите на болницата и дали за града е най-добрата, разбрах колко ще ми струва (защото при всеки е различно, а ние трябва да съберем пари).
Той ми каза, че ако имам каквито и да е било въпроси свързани със самото раждане да питам без да се притеснявам. Да раничко е, но искам когато дойде момента да съм добре запозната Simple Smile

# 134
  • София
И аз се бях понаплашила по едно време, че ще платя за даден лекар и като тръгна да раждам той няма да дойде....но после говорих с една приятелка и като се замислих....това ми е първо раждане и надали ще родя за 30 - 40 мин. Все пак достатъчно време ще има за да стигна аз до болницата, да ме приемат, да ми направят всичкият тоалет, да ме прегледат и да дойде лекаря. Така, че спокойно момичета! Няма да се стресираме от сега.
Мен най ме плашеше това ако тръгна да раждам ( живот и здраве ) посред нощите как ще се обадя на доктора и как той ще стане и ще дойде, но след като му се плаща затова и е човек с главно Ч ще дойде.

Хахахаха но има време и това ще го мислим, като му дойде времето. Сега трябва да мислим за хубавите предстоящи празници....които ще изкараме с близките си и с нашите бебоците в коремчетата ни  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт