Орхидея - тема 9

• 96 290
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
  • Велико Търново
Здравейте момичета! Моят мъж след хиляди уговорки ми купи от Практикер орхидея, но ... май загнила, въпреки че му казах да гледа, ама какво ти разбира мъж от орхидея  Mr. Green
До сега не ми се е случвало да реанимира орхидея. Тук в последните постове прочетох да окъсам загнилото, но не зная същата почва ли да сложа Hug
На втората снимка се вижда и нещо оранжево по коренчетата - какво може да е това   newsm78
Боя се да не заразя другите си орхидеи с нея
Благодаря ви!!!  bouquet

# 511
  • Стара Загора
Здравейте. Подариха ми орхидея за рожденния ден и още същия ден я изтървах и се счупи стеблото й (ноември). След 1 месец точно започна да расте ново стебло, а от 2 седмици и нов корен. Интересува ме ще спре ли да расте стеблото и кога да очаквам цветни пъпки, какво да купя за подхранване или торене.

# 512
  • Бургас
dannyny ,съжалявам ,че трябва да го чуеш,но ми изглежда много зле,като,че чак е мухлясъл субстрата.Много зле ми струва,ако още не си го извадила ,действай и го пресади в нови кори,това в което е сега на нищо не прилича.Дано има здрави корени,не пращай друг път мъжа ти да избира и аз получих едно такова мини преди време Cry
Иначе цвета е много хубав,дано оцелее Praynig
decuto,под стебло вероятно имаш предвид цветоноса,така поне ми се струва от снимката която си показала а и пишеш ново стебло ,та това трябва да е.
Кога ще спре да расте,кога ще образува пъпки и кога ще цъфне,само тя си знае.Продават тор за орхидеи и на опаковката е описано как се тори.По време на цъфтеж се препоръчва да не се тори.
Фалчето ти изглежда свежо и здраво Peace

# 513
  • Велико Търново
Лелееееее, никога не съм засаждала нова орхидея - а има ли нещо особено след като отстраня загнилите корени?

# 514
  • Бургас
Е,все някога има първи път.Почисти добре загнилото и третирай с нещо.Ако нямаш топсин за дезинфекция стават и стрити дървени въглища или бледо розов разтвор на калиев перманганат.В твоя случай е препоръчително да третираш с нещо.
Извади я още сега и я остави да по изсъхне,ако нямаш сухи и хубави кори ,не и пречи да постои и до утре.Ако ползваш същата саксия е дезинфекцирай с нещо и нея и огледай също и листата за гадинки,ако имаш съмнения може да минеш листата и стеблото с тампонче напоено в спирт ,ракия или подобно.Аз процедирам с масло от чаено дърво,даже профилактично веднага след внасянето в къщи.След като я настаниш в новите корички не поливай няколко дена а ако са останали много малко корени само опръсквай горния слой на корите.Най-добре покажи снимка на корените.

# 515
  • София
И аз съм с 3 нови орхидеи от Практикер. Уж само ги погледнахме от любопитство, но пак не се въздържахме. На цялата партида корените са зле. Не са чак като на тази от снимката, но жълтеят. Довечера ще им правя ревизия, а и за момента смятам да са отделно от другите. Иначе първото впечатление е, че са само бели и розови, тук-там и жълти, но имат интересни шарки. Довечера ще ви ги покажа. А в Лидл изобщо нямаше орхидеи. Не знам какви са били, но в лидлската тема казаха, че е рязан цвят.

# 516
  • Пловдив
При нас в Кауфланд има фалчета, не са евтини- 15 лв.- обаче за разлика от друг път има страхотно разнообразие, а не само стандартните бели и розови. Чак се замислям дали да не си поискам една за празника вместо чантата, която си харесах  Rolling Eyes

# 517
  • Бургас
Таня,честито!Аз мисля да мина утре сутринта,днес не можах.С нетърпение очаквам снимки.

# 518
  • varna
Днес обиколих всички хипермаркети които предлагаха на промоция орхидеи за св.ВАЛЕНТИН.
във Варна.Отчета е следният: Лидълл рязан цвят от цимбидиум аранжиран , Баумакс орхидеи в жалко състояние никакъв избор ,Практикер доста на брой,но както е споделила Таня нямаши голямо разнообразие на цветове .От там се снабдих с две нови на цена 8.80лв.Кауфланд голямо разнообразие ,но по 14 лв .Да видим какво ще обеснявам довечера!!!!! Sick
Утре ще пусна снимки.

# 519
Таня честити придобивки  Hug дай снимки да им се порадваме!
Ние пък снощи ходихме до Баумакс за крушки, и покрай тях  Embarassed ...не можах да се стърпя. Такава разцветка не бях виждала. На снимката не личи добре, но е ярко жълто с цикламено лилави петна. Мъжът ми вече ме гледа много осъдително. Май ще намалявам темпото ...временно  Twisted Evil

# 520
INA_ar , честито фалче! Много е готино с тези петна, аз много си падам то такива петнисти  newsm03

# 521
  • Бургас
Ина ,много е красиво  Heart Eyes да ти е честито,аз също много харесвам такива петнисти.

# 522
Мерси, и на мен са ми слабост  Heart Eyes

# 523
  • Варна
Утре ще снимам моята от Практикер и ще чакам съвети, как да си я отглеждам.
Днес взех тор, но чета, че при цъфтеж не се тори, а тя е с 3 цветоноса, като двата са само на пъпки.

# 524
  • Велико Търново
Здравейте отново! Аз се отървах от изгнилата си орхидея от Практикер! Mr. Green Моят мъж днес ходил и проверил дали може да се смени и хората се съгласили, та ходихме после заедно и си избрах - този път бяла - и без това нямам такава.  Praynig Но общо взето от всички, които огледах не видях така изгнила, както моята - голям късмет! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт