Орхидея - тема 9

• 95 653
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
ами покажи я де  Simple Smile а ако беше малко по нахална можеше да си изпросиш намаление за първата и да се прибереш с две  Laughingтой човека я е избирал по цвета,определено има вкус,но по важното е ,че е решил да ти купи.Обаче от опит да знаеш ,че без теб няма да повтори  Joy

# 526
  • Велико Търново
ами покажи я де  Simple Smile а ако беше малко по нахална можеше да си изпросиш намаление за първата и да се прибереш с две  Laughingтой човека я е избирал по цвета,определено има вкус,но по важното е ,че е решил да ти купи.Обаче от опит да знаеш ,че без теб няма да повтори  Joy
А, решил - то не бяха намеци Mr. Green Та и напътствия ... и въпреки това му казах да огледа корените, ама човекът не разбирал
Утре ще я покажа, че на тъмно не стана хубава снимката  Wink

# 527
Аз размених орхидеята си за утрешния празник с китайско за днес  Tired Съобщи ми се, че колкото и да искам орхи няма да получа така че като искам китайско, да си поръчвам. Е, поръчах си  Tired Изядох го и ... нищо  Tired

# 528
  • Бургас
Ох,ще ме уморите и аз намеквам,по няколко пъти Laughing и днес моя очакваше да свари орхидея в къщи  Laughingдаже ми се обажда преди обяд да пита дали съм ходила и беше искрено учуден,че не съм.Обаче аз подочух,че утре ще изкарат черешките и изчаквам  Joy
agnesana ,недей така,може да те изненадат приятно,и китайско да си яла и орха да имаш,аз бих се отказала от китайско ако ще имам китка,ама така поставен въпроса newsm78 дето се вика ,поне гладна да не ходиш а пък за другото се надявай.Моя още ми угажда въпреки ,че прекалявам,ама как да ми устои като направя миловидна мутра  hahaha То да бяха само орхидеи да ми насмогне ooooh!

# 529
Аз пък следобяд го накарах моя да отидем до Бриколаж.....имаше страхотниии по 10лв много красиви разцветки обачеее.......не ме огря.....Ама аз пък на пук си взех една за 5лв преоценена не се знае каква ще ми цъфне ама квато ще да е много и се радвам, има си хубави коренчета и листата и са добре, пък да видим!!! Дано утре имам изненада като се прибира от работа да си дойде със саксия в ръка  Joy Joy иначее  #2gunfire #2gunfire
Момичета много са ви красиви орхидейките много да ви цъфтят и слушат  newsm10

# 530
  • Пловдив
Честити придобивки на заслужилите! Grinning Другите да не се тревожат- утре са те наред. Аз пък избързах днес да си взема фалче от Кауфланд, че утре ще ги оберат. Практикер ми е далече, а пък сме без кола, така че цената щеше пак да е същата, та, сдобих се с това. Бях хвърлила око на една с точки или една тъмно червена, обаче целите им корени бяха в паяжинки- акари, предполагам и след дълго разглеждане и избиране се спрях на това и то с цели два цветоноса. Според картинката на каталога и другите трябваше да са с два, а пък и за тази цена-уж специално предложение, но бяха с един.  

# 531
  • София
Да ви покажа придобивките. Снимките могат да са и по-хубави, но днес беше много мрачно времето. Извадих ги уж на по-светло на балкона, но духаше вятър и се клатеха.  Laughing

Да обобщя - в Практикер видях два вида орхидеи. Едните бяха от едрите, които са с 1 цветонос и са го закрепили към извита пръчка. Идеята е красива, но изпълнението, не толкова, защото цветовете бяха най-много по 5 и то към края на цветоноса. Дори се чудя дали няма да е по-добре да я сменя с обикновена пръчка. Така закрепена и цветовете ѝ са наведени надолу. Ето я красавицата:

Oстаналите бяха с по-дребни цветове, но затова пък с по 2 цветоноса:

А тази е като на Ина  Wink :

Накрая добавих и цъфналото ми пафче.  Grinning

Честито на всички с нови орхидеи, а на останалите пожелавам утре да ви изненадат!  Hug  

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 00:35 от Тaня67

# 532
  • Бургас
Много сте лоши значи,сега няма да мога да спя JoyАз мисля сама да се изненадам,щото ако чакам едва ли ще ме огрее,освен това и моя веднъж купи една умряла и от тогава каза ,че повече няма,защото не ги разбирал.
А сега като видях пафчето,бях споменала ,че съм поръчала две,много дълго пътуваха ,но вече са в Б-я,надявам се до събота да ги получа читави  Praynig Голям са ми мерак защото нямам такава орхидея.

# 533
Таня втората е прекрасна(не че и другите не са) от доста време искам и аз такава та  затова ми грабна погледа, уау честити да ти са........Аз моя мъж го приспах и за лека нощ му заръчах "ще гледаш със здрави коренчета, да  не са изгнили, да не е разцветка, която вече имам и да няма гадинки по нея. Лека нощ."
Дано утре ме зарадва, че тази вечер със сигурност няма да спя поне да има защо...
П.С. момичета как качвате снимките на мен нещо не ми се получава, не мога да разбера защо, моля някоя да ми обясни....Благодаря

# 534
Да са ви честити новите придобивки и дълго да ви радват с цветове  Hug

Аз на моя мъж тактично му заобеснявах за орхидеята от Практикер с изгнилите корени ... и т.н и т.н. поне да знае какво да гледа като ми купува орхито. Аз имам едно съмнение че вече е купено ама айде. Обикновенно по такива празници ме изненадва сутрин. Като се събудя и намирам цвете, а той е на работа. Имам вече две орхита от него бяла и лилава и съм много щастлива.

Не вярвам на суеверия, но лилавата започна да мре в период когато много се карахме, а бялата сега я реанимирам заради липсата на корени, обаче пък и двете тръгнаха. Лилавата има кейки, а бялата я чакам да цъфне.

Тайничко си се надявам аз ама  Flutter

# 535
  • Gone with the wind
И аз днес съм с 2 арлекина от Практикер  Mr. Green
Единия е като на Таня - с по-едри цветове и по-дребни петна, вторият е с дребни цветове и големи петна. Търсих и от тези жълтите на чАрвени точки, но нямаше. Не, че си нямам, но за една приятелка (откакто видя моята е влюбена в нея). Та покрай моите взех 3 и за нея - жълт на лилави петна (восъчен), арлекин като на Таня и едно жълто фалче с плътни, почти восъчни цветове.
А Боян от няколко дни само ме окуражава да си купя нещо и вчера като чу къде съм попита "взе ли си?".
- Мдам, взех 5. Само го чух как едвам преглътна  Mr. Green
- И къде ще ги сложим и  тези 5  newsm78
Беше видимо облекчен като видя, че наистина разтоварих 3 в Княжево  Laughing

# 536
  • у нас
привет от един новак в темата  bouquet всички имате големи красоти.
Аз отдавна се канех да си купя и ето че дойде момента да се заимам отново. Flutter
Преди 3 години получих 2 за рождения ми ден. Почти веднага им окапаха цветовете Confused, но бяха здрави и големи. Почиваха си доста време, но за съжаление се наложи да се преместим от тогавашното ни жилище, поверих ги на майка и те загинаха. Едната беше преполята и загни, др се бореше доста, но изобщо не бях запозната с реанимация на фалче и покрай раждането на детето няма време за нищо....
Сега получих подарък Party въпреки че половинката се опита да ме разубеди че няма да успея да ги отгледам и да си избера нещо друго Whistling отидохме в Баумакс да си избера. Четох доста преди избора Peace Взех си 2 фала Party с по два цветоноса Laughing. По - късно ще кача снимки Heart Eyes

дано всички получите поне по една днес  bouquet

ще съм редовна и ще задавам въпроси като кача снимки Heart Eyes

# 537
  • Gone with the wind
Хех, Палечке, баш ми е драго отново да те засека  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Как сте с малката принцеска?

# 538
Таня уникални са, честито   bouquet Но последната снимка ми взе акъла. Много величествен тоя паф  Shocked Като ви гледам снимките и ми се иска да имам всиииичките!
Честит празник на всички влюбени (в половинките и в цветята си)! Дълго да ви радват, и двете  Grinning
А аз въпреки честото обикаляне по горещи точки до сега не съм попаднала на восъчен цвят, а така ми се иска.

# 539
  • Gone with the wind
Беж в Практикер тогава - вчера имаше доста лилаво-жълти. Повече лилаво и по-малко жълто.
Аз бях в Практикер на Цариградско, но вече и по останалите са ги извадили (един приятел работи като нач. на градинския център на Цариградско, та от него имам инфото, че само там са извадени предварително)  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт